Inglasat uterum

Ett snabbt besök hann vi med under helgen till släkten i Grebbestad. Ett där det varnades för blixthalka och en tripp där nog ingen medtrafikant kört så laglydigt NÅGONSIN. De få som vågade köra om i den moddiga omkörningsfilen längs motorvägen var lätt räknade på min ena hands fingrar. Jösses vad vi påverkas av omvärlden…

Jag funderade där i bilen på hur medtrafikanterna agerat om INTE radio, tidningar eller TV funnits? För värre väglag än det här hade vi många gånger under vintern! Intressant är det iaf att studera våra flockbeteenden.. Just i detta fallet är det ju av godo – en lugn takt är säkrare än en hetsig, det är ju ett faktum.

Men vilket väder det var under helgen? Så makalöst, märkligt och inte minst enastående vackert !! Trots grådassig himmel var det sannerligen en upplevelse att komma dit ut, för hela Grebbestad var totalt inglasad!

Varje blad gren och grässtrå var inkapslat i en centimetertjock pansar av is. En glasklar skimrande is som lurade ögat att tro at allt var genomblött och fuktigt.. En pansar som var rena dödsfällan för flanörer som fräckt vågade sig på att lämna asfalten för en stund.

Men denna pansar glasade inte bara in vad ögat kunde se, det glasade även in för örat och istället hördes ett nytt märkligt ljud..

I träden där fåglar satt kvittrade det inte.. det klirrade!!  Som om moder natur skålade in sitt nerbäddade landskap med en champagnefrukost gav varje rörelse ett tindrande klirrande klockljud.

Tyvärr hann jag inte med att fotografera särskilt mycket, vårt besök var snabbt och inte alls till för att lägga timmar åt kameran.. men den lilla stund ute i glasrikets värld var onekligen rätt häftigt det måste erkännas!  Hoppas ni haft en lika mäktig upplevelse – ni med:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

4 reaktioner till “Inglasat uterum”

 1. Mmm, ljudet…. När man gick ut i lördags hördes ingen fågelsång, inga bilar, inga människor som promenerade, bara ett stilla klirrande från träden, magiskt 🙂
  Jag hade gärna sett lite solsken, så man kunde fångat glittret i kameran, men makalöst vackert var det i verkligheten 🙂
  Tur du hann med en liten stund iaf, och jag som var ute länge i det, kan ju avslöja att det gav träningsvärk 😉 Små försiktiga babysteg, och hela tiden känna efter så man hade lite fäste för fötterna, frestade på i benen 😉
  Och här ute stämde verkligen varningarna för väglaget, för här var det samma ispansar på vägen, och dom saltade inte förrän på eftermiddagen, så ESP-lampan blinkade konstant, trots bara 50 km/h….

  Trots den lilla stunden, lyckades du fånga det rätt bra 🙂 Lollipoop med sin lilla miniatyrträdgård, och Is som visar den hårda och mjuka känslan som man upplevde samtidigt. Snyggt 🙂

  1. Tack vännen:-) JO jag såg vi var ute båda två fast på lite olika håll..och visst var det magiskt? Märkligt vackert o svårt att slita sig från.
   Får se vad vi båda åstadkommer efter denna fotovänliga helg som komma skall:-)

 2. Tack för dina fina bilder! Har varit mycket i Grebbe som barn och dina bilder var ett kärt återseende av det vackra Bohuslän i vinterskrud. Tack än en gång! Mvh Fredrik

  1. Hej Fredrik:-)
   Tack själv
   Roligt om jag kunde sätta lampan på grebbestad igen.. det är en underbar liten plats på jorden, även då det inte är högsommar…
   Hoppas fler vågar sig dit under den stilla perioden

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: