Som smör

_MG_3999

Fint som snus brukar man säga, men då snus inte faller mig på läppen (haha) fördrar jag att uttrycka mig med fint som smör istället.

Och mycket har det blivit av den varan under julledigheten, smör alltså.

En av de allra ljuvligaste kakor någon smakat lagar min mor. Sansrival heter den och bakas enligt ett mycket gammalt recept – hälften smör och hälften kärlek. Den är dödligt god!

Fint som smör tyckte jag det var att snubbla över den gamla presenningen ovan.

_MG_4094

Varför detta smörande nu kanske ni undrar? Äsch inte vet jag – något fick man väl prata om för att leda in på det material som användes till bilden nedan.

Det man ser är alltså smör och dess mönster när det föll av kniven

_MG_3880

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

7 reaktioner till “Som smör”

 1. Hähähä… Man tager vad man haver! Var det Kajsa Vargs ord? Spelar mindre roll, det viktiga är att man får trycka på avtryckaren ibland. Abstinensen är svår just nu, det är mörkt när man har möjlighet och när ljuset finns har man ingen möjlighet. God Fortsättning!!

  1. Så sant så sant (appropå bakning;-))
   Själv kan jag irritera mig på att man inte tänker efter före – man vill så himla mycket och gärna på en gång NUUU – så är det väl att vara impulsiv;-)
   Men visst hade det varit bättre att kanske återvända till en plats dagen efter då solen skiner etc.
   Ibland HAR jag försökt varit sådär duktig. återvänt i rätta förhållanden, men då är inte magin där? Känslan fattas och det blir inte alls bra! Kanske helt enkelt för att ljuset är ett annat. Skuggorna faller annorlunda och det där som tilltalade finns inte längre.
   Näpp, fram för fler möjligheter till impulsiva infall för oss alla med mycket ljus;-)
   God fortsättning till dig med Inger och stort tack för besöket:-)
   Mvh Anna

 2. Jättefin nyponbild! Färgerna är så underbart vackra. Följer med dina blogginlägg sedan jag hörde dig i Mariehamn i oktober 2012, och jag storgillar din tolkning av makrofotografering. Hälsningar från Finland!

  1. Oj men gud vad roligt! Då har vi mötts, eller iaf sett varandra?:-)
   Himla vacker stad Mariehamn måste jag säga! Jag blev helt betagen och vill gärna åka dit igen enbart för att se Åland genom kamerans öga.
   Kul att du är här inne ibland och läser, det sätter lite (positiv) press på mig att veta att man inte talar för sig själv i cyberrymden;-)
   From nu finns Hanna med i tankarna:-)
   Hoppas du får en fin helg – kanske med lite makrofoto?:-))
   Mvh Anna

 3. Presenningen många spännande mönster, färg men ändå monokrom känsla. Nyponbilden vemodig härlig bakgrund. Sista bilden vilket härligt ismönster många fina linjespel, spännande bild som man kan titta länge på. Många detaljer. Ett tag till innan jag får se någon sådan is, då allt forfarande är täckt av ett snölager. Men tids nog så 🙂
  God Fortsättning!

  /Kalle

  1. Ja den där presenningen fascinerade mig. Tänk så många sådana där konstverk som bara slängs? Jag skulel gärna vilja ha en sådan presenning på väggen hemma:-) Alltså inte ett foto av det då.
   Ahh fast där lurade jag dig allt, den här ”isen” kan även du fotografera – det är bara vanligt smör på en kniv:-)

   God fortsättning till dig med Kalle:-)
   /Vittran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: