Atomer och himlakroppar, delar som hör samman

_MG_0857_s

_MG_1022_s

Jag udrar om det har med ålderna att göra.. dessa funderingar man har som poppar upp inombords.

Att stå böjd över diskhon, ger mig alltid funderingar.  När resterna från middagen möter diskmedel som effektivt bryter ner händer det saker i mitt inre…. Som på översta bilden där jag blickar ner i min svarta stekpannas flottiga botten med en upplyst galax  skapad av reflexen från ljusrampen ovan …

– Varför lever jag, vad är mitt syfte – finns det något syfte alls?

Kanske inte, men nog känns denna ”slump” rätt hisnande?

Huri hela friden, vilken tur vi haft?

Att just vi människor står på en liten liten plats mitt i den stora stora rymden och andas samma luft, delar språk och upplever känslor. Att det överhuvudtaget uppstod? Hur coolt är inte det?!! Och att det faktiskt fungerar TROTS den stora massan och våra nedärvda aggressioner, våra ilskor, avundsjukor och vårt hat som den stora massan äger där inombords. För det mesta hålls det ju i shack och än har vi inte helt förstört vår jord. Visst är vi på god väg, men vi äger också insikten om att försöka hindra den där negativa utvecklingen.

_MG_0901_s

Om det nu finns något syfte kanske det helt enkelt är at bli mer tacksam och ta vara på stunden vi givits.

Och genom foto tycker jag man får tillfällen att träna sin tacksamhet på.. olja som delar sig och genast låter mig tänka på celldelning, på liv som blir till och tacksamheten över att jag fått chansen till 2 sådana mirakel inne i min egen kropp.

Att så många händelser som måste samspelas och ske på rätt tillfälle för att ett liv skall bli till, sker ju ständigt. Mirakel händer nu och nu och nu någonstans på jorden….. som min ena son hade lärt sig att det är små sprängladdningar längst ut på spermien? Hmm så vi bombas för att liv skall ske? Vilken paradox!:-)

En skön helg önskar jag er alla små mirakel som vandrar där ute:-) Ta vara på er, ni är one of a kind!

_MG_1038_s

_MG_1037_s

_MG_1051_s

_MG_1130_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

6 reaktioner till “Atomer och himlakroppar, delar som hör samman”

  1. Åh inte vet jag, men det är ju fantastiskt att jag har dig som peppar så positivt, det ger massor av energi skall du veta!! Stort tack för det:-) Och hmm jag skrev det nog förrut, men skriver det igen då – önskar dig en finfin midsommar!!
   Mvh Anna

  1. 🙂 Ja så blir det lätt när man får lite tid över, eller som när man står och diskar eller klipper gräset? Jösses vad det snurrar i huvudet då… Meeen, det är väl tur att det finns något att fundera över:-)
   Tack så mycket Mia för att du kikade in och ha en gla midsommar !
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: