Är vi så genomskinliga?

I fredags var dagen D.

Eller ”då man blir vuxen” som chefen sa efter att han kramat om mig. 40 hela år fyllda blev man.

Och är det som man skall tro blaskorna löpsedlar så är ju faktiskt 40 det nya 20?  Det vill säga en ålder då vi kvinnor förväntas se ut som i Cougartown.

En snabb blick i spegeln låter mig inser hur fatalt fel mitt fysiska jag är enligt den regeln.

40 åriga kvinnor förväntas träna yoga och pilates.. ha modellkroppar och kunna fånga vilken man som helst – när som helst! Iaf enligt den bild media berättar för oss, den livsfarliga media som påverkar så mycket mer än vi någonsin kan tro.

Det skall vaxas o rakas och sminkas i timmar och vet du inte hur man tankar en bil är du än mer åtråvärd! Då kan du bli skånefru om du har tur med en sexdrift som gör dig till odräglig om du inte får utlopp för den som just DU önskar.

Det förväntas att man patetiskt skall drägla över yngre sk ”läckerbitar” utan någon som helst självinsikt och ta alla tillfällen i akt att bete sig som om man äger världen och struntar i andras signaler. Där man skall grabba paket och vråla högst på fester i hopp om att fånga dagen, eller natten.

Och tja, kanske går alla speglar helt enkelt sönder då dagen D inträdde, vem vet? Eller kanske föddes helt enkelt vissa med modellgener och utan självinsikt för att vi är olika står ju klart.

För newsflash.. merparten av 40-åringar SER inte ut som 20!

Inte i närheten av en högavlönad hollywoodstjärna med botox och fillers, nej, vi är rätt och slätt 40 och ser helt enkelt ut därefter?  VILL vi verkligen se ut som 20 igen? Är det så fult att acceptera sin ålder för den det är? Och älska den för det….

Rynkor kommer komma och tuttar o häckar kommer hänga – precis som de skall 🙂

Kanske är helt enkelt det där cougarpeppandet snarare ett bevis på hur många singlar det finns i den åldern som behöver råd, tips och uppmuntran för att inte ge upp inför den kanske inte så lysande framtid.

Men gör det oss verkligen lyckligare att inse att vi inte ser ut så där eller beter oss sådär?

Varför denna hets efter en idyllbild som är så långt ifrån verkligheten den kan bli? Är det kanske just därför vi tydligen så gärna vill se den?

Att inse att det spelar ingen roll hur vacker smal ellet vråltänd du är.. lyckan kan man aldrig köpa med pengar.

Jag skulle vilja se en ändring och en fokus på den mamma/kvinna som accepterar sin bukfetma och som prioritrerar sina barn en lördagskväll istället för raggande.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Är vi så genomskinliga?”

 1. Jag tycker också att man skall acceptera sin ålder. Vem vil se ut som 20 när man är 40? Inget att sträva efter tycker jag.
  Kram

  1. Hej Eva Lena 🙂
   Varje ålder har ju sin charm och nog skule jag gärna få den där fasta hyn och tjocka håret igen, men jag tror man på något sätt kasnke gblir vackrare inombords ju äldre man blir.. ? Betydligt mer erfaren iaf och därmed kanske mer.. tolerant?
   Visst skjiljer det från person till person , men hur vacker är inte en livserfarenkvinnas leende?
   Mot en läppförstorad plutande kvinna som inte tror sig duga som hon är

   Det är inte någon mening att racka ner på någon alls, jag vill bara att det normala måste få bli accepterat och duga i dagens utseendefixerad samhälle
   Gör läppförstoringar en kinna lycklig så är det med all rätt värt en hel del det!! Komplex kan göra oss suka i själen och att råda bot på det är nog en välsignelse.
   Att bli sams med sig själv är ju A och O.
   Personligen tro jag inte det sitter i större läppar eller tuttar dock.
   Iaf inte för min del:-)

   Kram

 2. Kloka tankar.
  Och Grattis förresten :))

  Mvh Kalle mannen en som ser ut som den ålder man är, helt vanlig utan media påverkan, på gott och ont 😉 ….. :))

  Stort grattis ännu en gång…

 3. Grattis till dom 40 åren! Jag säger som jag brukar – alla vill leva länge men ingen vill bli gammal, det är väldigt konstigt. Alla kan inte se ut som om dom inte är en dag över 20, vi måste inse att det är absolut inget nederlag att åldras. Det är något vi alla kommer att göra på gott och på ont, det som är tråkigt är denna stundom sjukliga ungdomsfixering som möter oss i media – kroppsliga förändringar som visar att man inte är en ungdom längre skall bekämpas med alla till buds stående medel.

  Skönhetsoperationer osv och så hela denna enorma skönhetsindustri som försöker intala oss att kroppens åldrande är ett nederlag, ger en skev idealbild av hur en människa ska se ut. Det är bara ett smart marknadstrick för att kränga ut dyra medel som snärjer vår bräckliga självbild och tilltalar fåfänga. Nej jag håller med dig, lycka kan inte köpas för pengar och den sitter inte i det yttre.

  Nog predikat för denna gång… 😉
  Grattis än en gång och välkommen in i 40-gänget!!

  Mvh, Jörgen

  1. Hej Jörgen och tack:-)
   Ja nu är man väl en av de vise helt enkelt;-)?
   Men märkligt måste jag medge att det känns det då man själv tänker tillbaks på hur jag uppfattade min mor när hon var 40 – där är man ju själv idag? Håret med sin klut och klänningen lyser med sin frånvaro i denna 40 åriga mamma dock.

   Det är precis det idag onormala i att vara normal som jag reagerar mot.
   Visst vill vi väl alla kunna springa som om man vore barn och slå kullerbyttor och ha en ämnesomsättning som en tonåring med slät vacker hy akkompanjerat med ett sexpack på magen.
   Visst – det skulle jag inte säga nej till om det erbjöds;-) Jag älskar pizza och skulle gärna vilja äta det resten av mitt liv!
   Men det är ju inte så det fungerar. Varje ålder har sin charm sägs det och jag måste hålla med och slå ett slag för naturens gång. Vi hyllarhösten med dess röda färger och vackra döende löv.
   Men hos människor skall vi ständigt vara ljust gröna?
   Det röda färgen är vacker den med, bara på ett annat sätt och hoppas den förs fram ännu mer än vad den gjort. Vi HAR gjort framsteg med äldre modeller och muliga modeller vilket ju är värt guld!
   Att fokusera på hälsa och förnöjsamhet istället för utseende och egoism är kanske vad som gör oss lyckliga helt enkelt..?

   Du gör mig glad för dina tankar Jörgen:-)
   Tack för titten hit och för att du delgav dom

   Mvh Anna

 4. Men kom igen Anna, begriper du ingenting? 🙂
  Det är ju precis som Jörgen säger. Det finns pengar att tjäna. Massor med pengar. (”Money makes the world go around, the world go around, the world go around”) Skönhetsindustrin är en av de mest luckrativa branscher som finns. Marknaden blir liksom aldrig mättad. Och det jävligaste av allt är att ju mer folk blir beroende av skönhetsindustrin, desto svagare blir deras egen självbild, och desto ännu mer blir de beroende av skönhetsindustrin. Detta är fanimej bland det äckligaste jag vet. Nä, tacka vet jag en lite lönnfet tant 40+ med hängbröst. En sån går man ju omkring och är ständigt småkåt på. (Tur att man är gift med henne)

  1. Haha, jo jag begriper nog det och det gör mig bara lite putt förstår du. Vi duger ju så bra som vi gör?
   Skönt att höra att du inte ”går på” dessa dumheter vi matas med utan tänker själv:-)
   Skönheten sitter ju inte i de fysiska delarna.. enbart.. utan hur personens inre målar fram dom för dig..
   Mvh Anna

 5. Ett alldeles försenat jättegrattis! Helt rätt att acceptera sin ålder. Alldeles för mycket fokus på det yttre idag. Jag lovar, det blir bara bättre.
  Kram från en snart 60-åring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: