Den stillsamma dagen

En timme tillgodo fick vi idag. En timme som redan på morgonen påverkade dygnsrytmen.. vid 11 var jag redan ute på min andra promenad!

Innan hade jag och maken gått en skön sådan för att lindra hans bultande huvud. Och det hade lindrat värken, men inte mitt fotosug… Jag fick helt enkelt ge mig ut igen då vi kom hem. Och en sådan här skön dag är det inget man tackar nej till? 

På min väg genom skogen mötte jag en busig katt som lekte med en död mus. En katt o råttalek jag  febrilt försökte få att sluta, men förgäves. Roligt var det tyckte katten.. det tyckte inte jag. Sedan jagade katten efter mig o strök sig stolt runt mina ben som för att visa hur duktig han varit.

Jaja dig! förmanade jag honom med sträng blick.. men katten struttade bara ännu stoltare vidare med svansen i vädret. Inget skulle förta den stolhet han nu kände över att  ha fått utövt sina naturliga instinker! NU var han kung!

Trevlig var den annars – katten. Han följde med mig en bra bit och tyckte det var synnerligen tevligt att hålla koll på allt jag företog mig. Den där svart knäppande saken var ju hur kul som helst! Det tyckte däremot inte en hund som inte noterade den galna tanten som gömde sig i diket. när jag smällde av ett skott forhunden rakt upp o blev hysteriskt rädd stackarn. Det gick fort över dock när han såg att det inte var något farligt där nere:-)

Nej farligt var det inte.. en stillsam trevlig dag var det.. men små små skäggubbar som växte på träd.

Men blöta typiska svenska ogräs som enligt mig har en charm i all sin oreda…

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

En tanke på “Den stillsamma dagen”

  1. Mmm, en underbar söndag var det, och extra timmen märktes, tom jag var uppe innan 9! 😉
    Och tack för att du tog en promenad med kameran också, så vi fick njuta. Speciellt första och sista fastnade, den första för dess underbara färgskala, med den perfekta speglingen sompricken över i 🙂 Och underbara reflexer i den sista, som ger energi 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: