Full av vårkänslor

Det var vår idag gott folk!

Vädret var såpass att man t om kunde sitta utan jacka på altanen och smuta på sin kopp kaffe…. bilen tvättades och rattmuffen åkte av. Ren och skär vår!

En bukett körsbärsblom lockade mig i köket och fick inviga fotovåren för min del, för vad är väl vår om inte dessa blommor…?

En sen eftermiddagstur mot Surte visade att det fortfarande fanns is, men inte alls mycket.. om vädret forstätter i samma takt kommer all is vara som bortblåst om ett par dagar.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

5 reaktioner till “Full av vårkänslor”

 1. Det låter som musik i mina öron och jag känner faktiskt i luften hur våren är på stark frammarsch. För att inte tala om ljuset som för närvarande gör sitt allra bästa att lysa upp oss infrusna nordbor. Jag kan villigt erkänna att jag njuter i varje cell i kroppen av vårens ankomst. Var ute och jobbade lite i trädgården igår och satte mig efter en stund ut med husväggen och kände det som jag inte trodde var möjligt – våren är helt klart på G!!

  Snart så har vi dom där små vita och blåa blommorna som för mig är vår, varje år så ligger man där raklång och zoomar in sipporna med sådan fascination som om det var första gången man såg dom. Vi här uppe i norden har ett väldigt speciellt förhållande till årstidernas växlingar, och speciellt växlingen från vinter till vår är något enastående – i alla fall för mig!
  Härliga bilder på körsbärsblommor och isformer, jag fick ett ryck här för ett tag sedan tack vare dina fantastiska is och vatten bilder du har visat oss. Slet med mig kameran ut och drog till närmaste fors och fångade isformationer och rinnande vatten så det stod det härliga till – Tack för inspirationen!

  Mvh, Jörgen

  1. Visst är den..?
   Under dagens fototur såg jag t om ett flertal gröna blad som spirade i kaprifolsnåren – de kan förvisso vara gröna även under vintertid ibland, men dessa var nya!
   Ja det är otroligt hur man påverkas – vi är i ett desperat behov av ljus och värme vid denna årstid! Inte bara människor, alla djur blir ju som tokiga och fåglar sjunger sig hesa då de försöker överösta varandra på mornarna.
   Ljuvligt! Rent ljuvligt….
   Vad? Menar du att JAG inspirerat DIG? Otroligt! Så fantastiskt hedrande! Tack själv för att du traskade ut och lekte i vattenpölarna:-) Med lek o bus för vuxna – basta:-)
   Och ja.. de vita små – *suck* uj vad man längtar! De blå har vi väldigt ont om i mina trakter, iaf vilt växande men det går lika bra med vitt – så länge naturen grönskar är allt väl:-)
   Tack för kommentaren och titten hit Jörgen
   Mvh Anna

 2. Hmm jasså det är vår hos vissa 😉
  Här lyser den med sin frånvaro, nja inte riktigt visserligen snö smältningen har satt fart och det smälter i en väldans fart. Så snart är vi där också. Härligt sommriga bilder på blommorna. 1:a bilden en härlig bild så ljus, så positiv i sin framtoning. 2:a bilden beskriver den rådande årstiden väl, en knopp på väg att blomma ut till en vacker blomma. Fin symbolik där… Sen har du och Tamron som en extra touch skapat en skön bakgrund i den bilden.
  Bild 4&5 vatten i två av sina tillstånd, fruset och rinnande. Bra kontrast. Fin diagonal i 4:an vatten virvlarna för mina tankar till något väsen som sprider sina vingar.
  I 5:an döljer sig ansikten och ett kvinnoben sticker upp ur detta isberg i miniatyr.

  Sista bilden en riktig höjdare. En bergs kedja från Arizona eller som en backdrop från en västern film, där solens sista strålar belyser bergskedjan och hjälten rider bort över prärien och mot solnedgången. Stört skön bild!!! 🙂

  Mvh Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: