Kan ett lejon vara vegetariskt?

Jag undrar hur det skulle fungera i verkliga livet om ett lejon t ex blev allergiskt mot kött av någon anledning och därmed fick börja äta frukt bär och nötter istället? Förmodligen skulle djuret inte bli långlivat då den inte kunde få i sig de nödvändiga proteiner han/hon skulle behöva för att bygga muskler. För oss människor är det betydligt enklare – vi kan få tag i protein på annat sätt om vi vill och vet vem, kanske blir det här lilla lejonet vegetariskt när han växer upp:

 Att Leo gillar vinbär – MYCKET –  stod i alla fall klart då han och hans goa mamma besökte oss för ett par veckor sedan. Vi fikade och myste på altanen men kladdkakan som dukats upp var inte närmelsevist lika gott som de vinbär och färska smultron vi fann på min trädgård! Och dessa blev en så klar favorit att jag senare åkte upp med en hel bunke till det lilla lejonet. För gott om vinbär fanns det och finns fortfarande på min tomt:

 

 Ett klokt barn med andra ord som hans mamma fostrat väl! Naturen skrämmer inte ett litet lejon det minsta – tvärtom! Han kryper gärna in bland buskar och snår på jakt efter något gott:

Så om denna unge inte blir en naturlälskare av stora mått kan han kanske förlita sig till tennis eller badminston som yrke? Så liten som han är tyckte jag allt man kunde skönja en stor talang inom området redan nu även:

Det roligaste Leo vet är ändå att köra bil! Och för hans skull hoppas jag att ett annat märke än Saab kommer duga då det är dags för det lilla lejonet att ta körtkort. Att Saab kommer göra det tycks näst intill otroligt som det ser ut idag men hur en Saab låter? DET vet det lilla lejonet precis!! Broom brooooooom:-)

Tack goa Tajolin för att ni kom och förgyllde vår dag:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Kan ett lejon vara vegetariskt?”

 1. Men Anna, du överträffar dig själv, helt otroligt fina porträtt på det lilla ”lejonet”. Blir glad av att se bilderna, sådan glädje i bilderna….mycket fint och du, tänkvärt, det om lejonen skulle bli allergiska, hur gör djur, typ…;-)

  /Mona

 2. Härliga Leo bilder, verkligen sommriga bilder som verkligen utstrålar lekfullhet, upptäckarglädje, sommar mm
  Mycket tjusiga porträtt levererade från ”chef macro” 😉
  Tamron och Vittran ett bra team tillsammans ännu en gång bevisat 🙂

  Mvh Kalle

  1. Ja du, det lilla lejonet tvekar inte – inte ens för tant Anna han inte mött på rätt länge.
   Ett par sekunder av tveksamhet först, men när leksaksdjuren dök upp på bordet försvann all osäkerhet:-)
   Wow – du förstod genast att det var tamron? Bra gjort! 😉 Självklart är det fotat med makrot, det där objektivet fungerar ypperligt till porträtt med tyckte jag! 🙂
   Tack Kallemannen för att du kikade in i Ulmestrands djungel:-)

   Mvh Vittran

 3. Så vackra! Jag blir inspirerad. Måste omgående hem och krypa under kuddar och runt hörn för att fånga mina två troll förklädda till dagssländor.
  Jag har inte varit här på ett tag. Det var dumt gjort. Det är ju här man ska gå in en dag då allting känns grått och mulet, både på insidan och utsidan.

  Vänliga hälsningar
  Sara Bruzelius

  1. Hej Sara! Roligt att se ditt namn här:-)
   Vad härligt det lät med trollsländebarn! Tänk om vi vuxna kunde få sådana ideér en tråkig dag? Att helt sonika klä på oss trollsländekläder och surra runt:-)
   Tänk vad livet vore roligt då? Dina ungar låter härliga och hoppa verkligen du fick fångat dom på bild:-)

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: