Träig

Hela dagen har tillbringats framför datorn. Ett nödvändigt måste inför fredagens föreläsning på Vårgårda och Natur 2011 som går av stapeln där. Mitt huvud känns nu torr som fnöske och måste nog ut och få mig en nypa frisk lust för att inte helt se dubbelt!

219 bilder att prata till kommer föredraget landa på och ett efterföljande bildspel på 226 bilder, men bara ifall det hinns med. (Frågan är om det kommer göra det men det återstår att se..) Den större boken Leklust”  och den nya ”lilla” boken jag tänker sälja efter förerdaget anländer till huset på måndag. Allt är alltså i sin ordning vilket känns bra. Ovanligt för att vara mig – jag som alltid där ute i sista sekund annars….

Jag som mest fotar makro lyfter blicken och kameran upåt ibland med för att fånga hur omgivningen ser ut där man strosar och bökar. Jag vet inte men ÄR det inte väldigt vackra träd ute nu? Jag har för mig att de brukar vara kala vid den här årstiden? Inte så att jag klagar eller så, näää det är ju underbart vackert och de 10 plusgrader som mätaren pekar på får gärna stanna ett tag till. Men när kylan kommer hoppas jag den gör det ordentligt så alla underbara isformationer dyker upp igen:-)

Sådär gott folk ser alltså Hising island ut från insidan;-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “Träig”

 1. Oj du har fått ligga i bra du på sistone ny bok fila på föreläsning och sammanställa bilder till densamma antar jag. Hoppas nypan med luft gjorde susen 🙂
  Haha jasså du är klar med alla förberedelser inför…. men det är inte fredag ännu 😉
  Själv så ligger jag ute i sista sekund vet fortfarande inte om jag besöker Vårgårda festivalen :S men nu börjar det bli dags att bestämma sig 🙂 har ju tillfälle att sitta och njuta av många, många vittran bilder i stort format 🙂

  Javisst är hösten en årstid som gjord för dessa ”dragare” blir så sköna mönster och härliga effekter av höstens klara sköna färgpalett 🙂 vilket du ger prov på i dina härliga ”dragare”

  Ha en skön helg.
  Mvh Kalle 🙂

  1. Haha, usch men försöker du göra mig nervös nu Kallemannen? Gulp.. Nä faran är inte över än I know, haha.. men tror jag är ute rätt så bra i tid ändå med det mesta. Men visst kan saker alltid gå snett?;-)
   Skall försöka bli dubbel o trippelförsäkrad mot det mesta dock:
   * Skyddskläder mot pajkastning *check*

   Visst hade det varit väldigt roligt att mötas igen och visa upp gubben min för dig, men förstår också om du väljer att avstå.
   Det ÄR en lång väg för dig – betydligt enklare för min del då som inte bor särskilt långt ifrån egentligen.. Det är inte bara jobbigt att resa långt, det kostar ju pluntum med?:-(

   Tack för din hälsning och kommentar
   Mvh Vittran

 2. Va!!! en bok till…..!! Människa hur hinner du med och orkar, och i vilken vrå hittar du alla denna makalösa kreativitet!!! Jag som inte en orkar tänka tanken på att dra igång ett bokprojekt eller hålla föredrag 🙂 Men jag har iaf fått tummen ur och bokat in mig i Vårgårda, ska försöka att suga åt mig av alla visdomsord som kommer att spridas från föreläsningssalarna och kanske till och med får mig en sån där välbehövlig energi och kreaktivitetsinjektion rakt in i det fotografiska blodomloppet!!!
  Imponerad är jag iaf av din energi och din aldrig sinande skaparförmåga, ska bli spännande att lyssna på ditt och dom andras föreläsningar men också att träffa likasinnade, ser fram emot helgen!

  Hisingens bokskogar har jag inte besökt, men av vad jag kan se så har du en liten pärla till skog att hitta bilder i och att ströva i. Jag har svårt att hålla mig från bokskogar, där finns ett speciellt lugn som jag ofta söker mig till, också givetvis är det en källa till bilder!!

  Mvh, Jörgen

  1. Jamen, det är ingen speciell bok att tala om alls, jag lovar! Det var en snabb-bok som inte skulle riunera mig och andra totalt bara:-)
   Det är ”bara” bilder från en för en gångs skull tyst Anna. Det står alltås inte något alls (mer än titlar på bilderna) så det var inget jobb och inget jag skall ta någon ära åt alls..

   Så du kommer? Meeen vad roligt! UJ! Ser fram emot att träffa dig igen – vilket jag hoppas få göra.-) Hoppas du äter middag på kvällen med?

   Åh. jag har inte alls någon bokskog, det du ser på fotot är allt det är. Jag får åka rätt långt bort för att komma till en mer ”riktig” sådan. Ändå är den inget mot din bokskog:-) Men man får vara glad för det som bjuds?

   Tack för att du kikade in Jörgen:-)
   På återseende och återhörande
   Mvh Anna

  1. Ja kala träd är vackert, tycker dock inte det är min starka sida direkt att fota träd utan ser mycket hellre på andras trädbilder (dina t e x) som lyckas få fram själen hos dom:-)
   Hoppas föredraget blir positivt laddat och skall försöka göra mitt bästa för att bjuda på inte bra bilder utan även mig själv.
   Vi synes o höres:-)
   Mvh Anna

  1. Fick du? Oj vad roligt att höra:-) Tack så mycket!
   Föreläsningarna gav mig med en spark med måste jag säga, jösses vad inspirerad man blev av vad de andra valde att kika på och hur inte minst färgkoordinerade deras bilder var? Fantastiska bilder – Heikkis bilder på det ödsliga huset var ju outstanding.. och min personliga favorit jan Magnus reneflot gjordemig inte besviken! Många härliga skratt – snacka om att bjuda på sig själv? Underbart..
   Vårgårda gjorde ett toppenjobb tycker jag på alla sätt o vis – Anders G är en sann showartist som laddar publiken rejält ju;-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: