Hur länge orkar ett hjärta

(Bilden ovan är tagen för ett par dagar sedan – en tulpan var utstickande blad påminde om formen av ett hjärta.. eller ett par vingar?)

Jag är nu inne på 4:e dagen med 39 graders feber.

En feber som som nu spridit sig till lilleman och även maken som däckat i rummet intill. Storsonen härdar ut än så länge *peppar peppar*

Och jag säger bara det – tack gode gud för Alvedon!! En tablett gör susen med orsakar värsta klimakterievallningar. Ett tu tre känner jag hur det fullkomligt dryper svett från rygg och bål för att nästa sekund helt upphöra. Vid de smärtfria tillfällen har jag försökt ta mig ut för att röra på kroppen och få en nypa frisk luft, men det har känts att hjärtat inte tyckt det var en bra idé. Vad kan man göra då mer än lyssna och sakta masa sig hem igen.

Nej, månaden som gått kommer inte att gå till historien som den bästa direkt fysiskt sett. Sjukdomar har avlöst varandra i vänkretsen, vissa riktigt riktigt illa…  att då vid friska tillfällen kunna använda sina ben och se med sina ögon, lyssna till fåglarnas sång och andas frisk luft är så så skönt.

Och visst börjar det kännas som vår ute? Isen luckras upp och antar nya grafiska mönster. Ett par röda löv som ramlat ner mot isens skrovliga yta vad kontrast nog för att fånga mitt öga:

Solnedgången ned vimlar det av i skog o mark. Det är en en svamp, en ticka som växer på döda eller levande träd, men med skärpan lagt längst bak/in på svampens porer.

Det fula kan också vara vackert – på sitt sätt:

Lilla lejongap:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

16 reaktioner till “Hur länge orkar ett hjärta”

 1. Du är en FOTOGUDINNA för mig 🙂
  Läckra bilder som vanligt… Vi har så hemskt väder så kameran vila just nu…
  Måste bara tillägga att sist när jag försökte fånga något på isen, tänkte jag på Dig och önskade mig dina ögon 😉 önskade att du var med…
  Trist med feber…

  Krya på Dig
  Halina

  1. Oj men jösses, jag är ju inget speciellt alls tycker jag själv.
   Hade gärna varit med dig på isen dock istället för inomhus ömsom huttrandes o svettande
   Tack så mycket Halina, man skall väl få lite förkylningar då och då för att stärka immunförsvaret antar jag?:-)

   Mvh Anna

 2. Så trist med feber och sjukläge, 4 dagar med 39 grader låter inte som ett drömläge precis. Jag själv har faktiskt varit behagligt befriad från feber och andra tråkigheter, kommer faktiskt inte ihåg när jag åkte på något senast – peppar, peppar får man väl säga i dessa influensatider 😉
  Men vilken tur att du trots allt lyckades ta dig ut och fick sno åt dig lite bilder där ute, för visst är det inte lite vårkänning på G just nu – sol och takdropp är klara vårtecken och minsann hörde jag inte lite vårfåglar här om dagen.
  ”Vi går mot bättre tider tro mig, tro mig” – som han sa Ulf Lundell, och det vill jag också önska dig och dina närmaste!

  Mkt, mkt härliga bilder, bara älskar bilden på tickan, enastående varma och suggestiva färgskiftningar – lovely!

  Mvh, Jörgen

  1. Nej det är inte jättelivat direkt*s*
   Det är just så jag själv brukar säga, men tydligen var det så alltså dags för mig o familjen.
   och det ÄR väl bra att stärka lite immunförsvar.. antar jag. Men skit vad ont det gör i kroppen! Jag tänkte ge mig till sjukhus om det inte ger med sig idag.

   Det glädjer mig att den lilla tickan föll dig i smaken;-)

   Tack för att du kikade in Jörgen
   Mvh Anna

 3. Men vad trist, feber och elände, hoppas du snart känner dig bättre igen. Många fina bilder har du däremot hunnit med sen sist jag skrev, jo, har visserligen snurrat förbi här då och då men varit slö på kommentera bara. ha en fin dag Anna, så bra den nu kan bli trots allt.

  Kram/Mona

  1. Tack så mycket Mona.
   Det började ju bra med nyheten som ekade ut i radion att en ny tronarvinge är född och det ljuvliga väder ssom ser ut att komma utanför vittrnar ju åäven det om en ljuvlig dag. Iaf att titta på.-)
   Hoppas du också har samma väder och kan komma ut och njuta av värme och sol
   Kram Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: