2 sekundersmålningar och pippilotter i grönriket

Det där med att måla med kameran fick bli min lösning då solen var allt för brysk i sitt ljus. Den lilla snutt med bokskog som  finns i min närhet är oändligt vacker just nu med sita skira gröna blad i kontrast till röda som även de slår ut, men färgintensiteten och kontraster gjorde skit av alla ”vanliga” fotoförsök. Det bidde helt enkelt inget bra…. inte vet jag om ni /du  anser dessa är särdeles bra heller, men i mina ögon blev de bättre än mina första försök på kortare slutartid och förvånas alltid över hur relativt ”enkelt” (iaf snabbt) man kan få fram en näst intill målning, bara av att skaka?

De vita är nu näst intill döda. Dess inre faller av och kronbladen ser ut att inbjuda till den döende svanens ballettuppvisning.. sorligt men vackert.

En påminnelse om att livet går i cirklar, i vågor pendlar ju allting från vitt till svart, från bing bang till fostrets första hjärtslag…

Och det där med pippilotter då?

Jomen……. denna ormbunke ser väl liiiiite ut som en kvinna kanske? Men sitt lockiga hår 😉

I det här trasiga irisbladet i min trädgård kan man kanske med god fantasi se en fågel i fänrikshjärtat bakom som syns genom bladets hål:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “2 sekundersmålningar och pippilotter i grönriket”

 1. Hej Anna!
  Åter igen några fullträffar, kanske den första bilden är den som sticker ut mest. riktigt bra bilder som vanligt, utan stativ förstås.

 2. Trädbilderna landar rätt ned i magen med en STOR duns. Rumlar sedan långsamt runt därnere och idisslas, om coh om igen. Såå vackert!! Löve it…

  1. *ler stort* Så himla härligt skrivet.. haha
   Varmt tack Ingerantia – jag tar till mig och tugar på din kommentar ett par varv till;-)
   Ha en härlig helg!!.-)
   Mvh Anna

 3. Ljuvliga bilder!
  Tack för ditt fantastiska besök hos oss i Huskvarna! Jag är såååå glad att jag fick träffa dig och lyssna och titta på dina bilder.
  Jag tar med mig allt om varmt o kallt!!!!!
  Det har jag jobbat med i akvarell, men inte tänkt det in i fotot!
  Så korttänkt har jag varit!!
  Allt gott till dig!
  /Lola

  1. Hej Lola:-) Fantastiskt roligt att träffa dig med!!! Lika sprudlande och inte minst vacker som jag föreställt mig genom FS….
   Självklart var det trevligt att möta de andra med förståss, är bara ledsen för att jag hastade iväg så snabbt, men vi möts förhoppningsvis igen någongång? Och trro du inte på sjutton jag glömde gratta Åke! Attans, det var ju hans namnsdag…

   Hmm men då du nu har det i blodet med färgläran är jag övertygad om att du ser omedvetet de där detaljerna och färgskiftningarna:-)
   Jag hoppas du gör slag i saken och tar dig an den där boken. om lust infinner sig förståss:-)
   Allt gott tillbaka!
   Mvh Anna

 4. Så fiiint det är i bokskogen, du kan minsann skaka så man njuter av bilden:) Mustiga vackra färger som gläder! Pippilottorna, så härliga att att se och lilla pippin, den såg jag direkt:) Härligt att titta in till dig.
  Ha det bra bland alla de små fina i naturen:)

  1. Men hejsan:) Vad roligt att du kikar in!
   Det skall väl vara Du osm ser fågeln… det ante mig;-)Då får jag tillägna pippsen till dig fru fågelmästarinnan!!
   Tack för att du tittade in och kommenterade Agneta.
   Hoppas du har det bra där borta och att de där silkeshägrarna fortfarande pratar franska;-)
   Mvh Anna

 5. Aaaaaggh vad har de nu hittat på de fördömda WP logga in för att lämna kommentar…. Nu försvann den jag skrivit.
  Jaja får sammanfatta, Här är kreativiteten på topp och uppdateringar i lika rasande fart som våren stormar fram i 🙂
  Härliga sköna vårliga bilder du målar fram med din kamera och sinne för färg, form och abstarktation, haha kan man säga så. Ja du fattar 😉
  Njuter i fulla drag av dessa ”Kinderegg” bilderna flera överraskningar i ett. Bilderna har ett motiv och uttryck men de spännande bakgrunderna ger bilderna en dimesion till. Kan förvandla mina ögon till ett macro och hitta utsnitt i dessa härliga bakgrunder och helt plötsligt har jag flera bilder, som ”bara” är sköna former, mönster och färger.
  Ha en fortsatt trevlig vår! fast jag antar att den är inne på sista ronden hos er…
  Men som de säger over there ”It ain´t over until the fat lady sings” 😉 så vi njuter in i det sista
  /Mvh Kalle 🙂

  1. Tjenare Kallemannen:-)
   Vad roligt att dom fungerade som ögongodis för dig;-)
   Ja tyvärr är det nästan slut på våren här:-(
   Men när gud stänger en dörr öppnar han ett fönster sägs det ju? Och ja.. sommaren står ju näst på tur – det skall bli härligt:-) (även om jag gläds med och suktar med längtan tillbaks till det Du har just nu)

   Hoppas du är ledig idag, själv sitter man på jobbet och skall starta dagens alla måsten:-)
   /Mvh Vittran

 6. Ahhh.. första bilden är magisk. Skakisar eller dragare eller vad man nu väljer att kalla dom är inte så lätta att få till och personligen tycker jag att många liknar varandra väldigt mycket och man blir nästan ”mätt” på såna bilder eftersom de är vanligt förekommande. Men din första bild här sticker ut rejält. Skulle göra sig fin utskriven. Självklart hög klass på övriga bilder också, men som sagt, den första i detta inlägg fångade mig, mycket fin! /Mattias

  1. Halloj Mattias! Vad roligt att den föll dig i smaken!
   Det är ju himla roligt det där med skakningsbilder och visst är det många som gillar att använda sig av det maneret, håller med dig om mätthetskänslan.. samtidigt som den ju är ett litet driv i sig själv? Att försöka få fram ett annat stuk – för sin egen skull..
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: