Guld och silver

Denna dag tänker jag inte skriva så mycket. Mer bilder från i sommar är det helt enkelt som bjuds i dagens skörd:-)

Den lilla flugan nedan  ser lite ut att surfa tycker jag och det är ett nöje ett par i familjen ägnar sig åt med – den fysiska surfningen då alltså. Både Kite, våg och vind. Yeeha!

Den här lilla rackaren är fotograferad bara ett par centimeter från flugan på bilden ovan, fast med ljuset från en helt annan riktning.

Den här spindeln nedan har ingen rumpa bar, snarare nertyngd av alla ungar;-)

Fågelbild 1:

Fågelbild 2 – dvs mitt ruttnande rabarberblad som hängde ner:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

20 reaktioner till “Guld och silver”

  1. Låter härligt!
   Precis vad man önskar, ett gäng bilder bjuder tyvärr inte mycket mer än att bara titta på, inga djupa tankar denna gång – de kommer tids nog 😉

   Tack för kommentaren, får passa på att önska dig en fortsatt härlig dag!
   Mvh Anna

 1. Hej Anna! Lika underbara bilder som alltid. Jag har varit i Alcudia en vecka ,utan macro…men nu har det hänt mycket i trädgården här hemma, så nu ska jag ut och krypa runt igen 🙂 Blir ju så inspirerad av dina bilder. MVH Lena

  1. Roligt att du blev inspirerad:-) Det glädjer mig!
   Alcudia?? Hmmm.. En snabb sökning på nätet visar Mallorca!! Ouuu vad härligt! Ja den asommar som var kommer väl inte gå till historien som varken den varmaste eller soligaste direkt så det var nog ett klokt val att resa bort. Visst är det skönt med omväxling och vår svenska natur går ju ite av för hackor, men ändå.. att koppla av vid en solvarmstrand, eller se solen sänka sig ner med en svalkande drink i handen hade inte suttit fel. Inte 20 år yngre och 15 kilo mindre heller iof då men.. vissa mål är ju lättare att nå än andra…… Som Alcudia t ex;-)
   Mvh Anna

 2. Hej Anna, sitter som vanligt och häpnar inför dina bilder, de vittnar om ett känsligt öga och ett mycket sinnligt förhållningssätt till naturen. Små närmast obetydlig detaljer bildar magnifika konstverk som blir till en visuell balsam för betraktaren. Fastnade lite extra för den där lille flugan som surfar på den rullande vågen av växtlighet – helt underbar!!
  Tack för att du delar med dig av din fotokonst och jag önskar dig en fortsatt fin sommar!!

  Mvh, Jörgen

  1. Men hej Jörgen:-)
   Vi jagade guld både du och jag, eller hur? Även om motiven var av olika karaktär och inte minst storlek:-)
   Numer kan jga inte låta bli att se fästingar för mitt inre då rådjuren dyker upp, jag fick 2-3 stycken på mig denna sommar, men inte så många som jag förmodligen borde haft med tanke på hur ofta man kravlar i gräset. Otäcka är dom allt och sviterna är ju det värsta:-(
   Sprutor tog jag 2 srtcken för 2 år sedan men missade den tredje och nu har ju åren gått. Nästa år måste jag verkligen ta tag i det där och resten av familjen med! Basta!
   Genom sig själv känner man andra sägs det och om det är någon som är sinnlig i sitt fotograferande så är det verkligen du Jörgen.
   Du är en fenomenal fotograf och fantastisk ordkonstnär! 🙂
   (även med trilskande öron)

   Tack själv:-)
   Mvh Anna

 3. Njuter alltid av att titta in till dig, Anna. Du ger oss så mycket fina bilder! Den lilla surfande flugan, jag önskar att den fick se sig själv på fotot, den skulle garanterat gilla de vackra nyanserna runt den, för att inte tala om vågen:) Och spindelmamman med alla barnen, ja det år inte bara bilderna utan din text till som gör dela hela så lustfyllt. Ha en fin helg:)

  1. Vad rar du är Agneta!
   Ja fast om flugan hade sett själv hur otroligt cool han såg ut skulle han kanske fått storhetsvansinne? En ny hobby hade iaf nog fötts;-)
   Men tänk vad härligt det måste vara att kunna flyga så som en fluga kan.. helt obehindrat? Härligt.. Jag hade nog valt lite bättre landningsplatser än vad dom brukar göra dock – ehum;-)
   Tack vänner för att du kikade in:-) Det värmer alltid så gott att se ditt namn!
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: