Innan vitt var det grått

Innan snön och kylan kom hann jag ut en kort sväng, det var det där med tiden som inte riktigt funnits förrän nu. Och det är ju märkligt, hur tråkigt och grått man än upplever omgivningen så finns det alltid alltid något att fotografera? Bara man får en gnutta ljus….

Det dyker alltid upp något som är vackert på sitt egna sätt genom kamerans öga.

Skakade bilder då ljuset gav med sig:

_MG_0839

_MG_1090

Genom ett par gulnade grästuvor skymtade jag brännässlors kvarblivna blad. Men de brändes inte alls mycket kan jag upplysa om, att stoppa ner ansiktet var inte att rekommendera dock – jag fick ett par blad på ansiktet och det fanns allt livskraft  kvar. Något jag märkte lite för sent;-)

_MG_0363

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

7 reaktioner till “Innan vitt var det grått”

 1. Flotte bilder. du er så flink til å leke med kameraet.
  Det siste der var helt magisk. En synliggjøring av det kalde som bare sveiper over oss.
  Fra Hilda

  1. Hej HIlda:-) Vad roligt att du gillade den sista bilder, tusen tack! Ja så kan man nog se det som – om man tog samma bild nu en vecka senare skulle det mesta se vitt ut. Jag kan tänka mig att inte många löv finns kvar nu. Men det får gärna stanna detta vita täcke! Visst blir man lugn och rofylld av snö? Jag njuter i fulla drag:-) Hoppas du får en härlig fortsättning på veckan, Mvh Anna

 2. Hos Dig var det inte alls grått… Jag ser så mycket fina och varma färger 🙂
  Tack för det!
  Ha det gott
  Halina

  1. Tack själv, du är snäll du..
   Det VAR grått dock- väldigt oerhört och gräsligt grått.*Yack*
   Men allt bär något positivt med sig – vätan lockar fram färger hos berg och träd t ex, med en svärta som förstärker former.
   Fast får man välja så väljer jag inte.. inte det gråa blöta slaskiga!!;-)

   Ha det gott du med
   Mvh Anna

 3. Tur att vi kan se tillbaka på det som var,
  innan det blev som är!
  Men . .
  Så mycket man kan se
  som man inte vet att det finns
  när allt syns grått.
  Den där bergväggen var ju lite extra
  bland allt annat vackert du upptäckte i det grå!
  Nu får vi vänja oss vid ”vitskalan”!
  //Lola

  1. Så sant så sant – visst behöver man det gråa för att uppskatta det vita och svarta? Allt har sin roll att fylla:-)
   Tack Lola för ett par tänkvärda rader du förgyller min dag med.
   Ha en fortsatt bra vit dag:-)
   Mvh Anna

 4. Kom att tänka på Ronja Rövardotter när jag ser dina fina och lekfulla bilder. Nog ser det ut som att Mattis borgen kan vara där vid de stora stenarna:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: