Left overs

_MG_2028

Jag vet inte hur det är med er, men jag fullkomligt älskar att se på matlagningsprogram! Som ni kanske förstår står TV:n på rätt mycket hemma om kvällarna för det vimlar av nakna kockars julmat, den argaste brittens kissenödiga hoppande och långhåriga Svenskens svettiga matlagning.

Jag njuter i fulla drag av dessa personligheter och bubblande fräsande sjudande kokande härliga färgstark mat! Love it!!

Vad har nu då detta med foto att göra kanske ni undrar?

Jamen – precis som i mat finns det ju även foto-rester.

Sådana där som blev över, som inte var filén utan det där som blev över, det som är perfekt att laga div mat med.

Jag tänkte alltså visa mina rester från senaste fototrippen i Surte. Sist blev det bara en bild visad men nu är det desto fler.

Ibland kan det bli så där, att man fastnar för en enda och då är det bara den man ser.. när man väl granskar resten så tja, de duger väl att visa de med kanske? Iaf för att illustrera hur vacker denna plats är i vinterskrud.  OM ni får chans så åk dit!! Högt högt upp på berget. Just nu går det nog bra att ge sig dit, men när kylan slår till är det otäckt måste medges.. att gör upp för den branta backen med sluttande skog vid ena sidan och få möte i backen är inte roligt.

Så tokig som jag är i Surte kan man nästan tro jag bor där. Men icke sa nicks. Kanske är det tur – vem vet, kanske hade man blivit hemmablind?

Kanske..

Idag blir det definitivt rester till middag! Yngste sonen skall repa med sitt band strax efter jag kommer hem och då måste det gå undan!!

Tack o lov finns det gott om rester i frys och även om de inte är läckraste kalkonbensbitar funkar det bra ändå – vem tackar nej till spagetti o köttfärssås?

_MG_2157

_MG_1968

Vildhästen ovan:

_MG_1779

_MG_1793

_MG_2171

Mannen bakom:

_MG_1930

_MG_1940

_MG_1853

_MG_1456

_MG_2068

_MG_1999

_MG_1963

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

4 reaktioner till “Left overs”

 1. Rester är inte fy skam, åtminstone när dom blir presenterade på det sättet som du gör! Själv är jag i det närmaste allergisk mot alla matlagningsprogram och lämnar snabbt rummet när dom dyker upp i rutan.
  Ha en skön jul Anna!

  1. Haha, ja det kan bli lite mycket av programmen, det måste medges men jag gillar det som sagt:-) Kanske är det mest passionen och att se någon verkligen älska sitt yrke som dom gör man uppskatta få ta del av:-) Tack så mycket Gert för att du kikade in och skrev en rad – en god jul till dig med!!

 2. Härliga ”Left overs” som smakar gott på näthinnan och i sinnet. Härlig kompott mellan ”coola” och frostiga bilder till ljumna, där ”coolt” och varmt blandats i en lagom mix. Du har funnit ett riktigt fotoparadis i Surte, roligt att du delar med dig av dina små foto tripper.
  Passar på och önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott nytt spännande foto år! 🙂

  Mvh Kalle tomten 🙂

  1. Ja den där lilla Surte har komit att bli en favoritplats, man blir aldrig besviken! Om du har vägarna förbi måste du följa med dit! Du skulle nog älska det med tror jag!
   Jag har siktet inställt på en riktikgt härlig gyttjepöl som jag skymtade förra gången må du tro – ren skit, helt underbart!!
   Om jag bara får lite tid över under veckan kommer jag omedelbart kravla runt där – får bara ta med en klädnypa så man står ut med stanken;-)
   Hoppas du haft en bra julhelg med god mat och glada vänners lag!! Ett stort tack Kalle för att du kikar in lite då och då och skriver en hälsning. Det värmer!
   Mvh vittrande morsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: