Frost yourself

_MG_9351_s

Min lycka var gjord i går när jag gick mot ljuset!

Ett par timmar med lågt stående sol och fuktig mark är en oslagbar kombination! Det var inte frågan om det fanns motiv, utan hur jag skulle hinna fånga allt. Herregud det finns ju tusen miljoner miljarder motiv! Vänder jag mig åt höger är det mängder och likaså åt vänster och bak.. o .. puh.

Jag kände mig som ett barn i en godisaffär med fickorna fula av pengar – jag vill ha ALLT! Nu.. på en gång.. snabbt fort innan någon annan ser det före mig. Herregud vad fjantigt. Men det är samma känsla som när man plockar svamp!! MIIIIIIIN svamp! Man vågar inte säga ett ljud ifall någon upptäcker den… denna hemliga skatt. Trots att det inte FINNS någon annan! Det är ju bara jag där?

Det är jakten på och vinsten, målet som hägrar som alltid avslutas med ett ”yes”!!!! Det är nästan så en segergest kommer med.. spelar ingen roll om det är svamp eller ett motiv eller för den delen ett kreativt uppdrag på jobbet.

YES!!!

Misstänker att fototokiga kan känna igen sig i denna interna tävlan och jakt:-)

Igår var som sagt en jaktdag, men tiden som sparringpartner. Och framför mig låg allt detta godis, till för mig att äta upp med min kamera. GAAAAAAAAH – maken till utsmyckning och glitter hade mitt jag sällan skådat!!

Kylan fick de pärlbeströdda stråna att vara i timme efter timme.  Att det var rejält kallt märktes, varje andetag fick linsen imma igen och glasögonen likaså…

Den totala koncentrationen fick mig helt förtränga min tandvärk som fortfarande plågar mig, likaså att jag var avdomnad från knäna och ner tack vare genomblöta byxor och skor jag vandrat i under 2 timmar. Det känns bara inte….och det är underbart!

Bild 1 och 2 är fotat på en äng i min närhet – en pärlbeströdd sådan med ett par trötta röda rester som bröt av glitterkavalkaden.

 

_MG_9336_s

 

De övriga nedan kan man kanske kalla för solfångare. Löv som utan sitt ljus inte ser mycket ut för världen, men med solljus lyser upp till ockravarma toner och på ett par sekunder förflyttar mig till vaerma höstdagar.

ja så an det vara med färg och med känslor, en nyans och man tror sig vara någon annan stans.

_MG_9581_s

_MG_9575_s

_MG_9526_s

_MG_9559_s

_MG_9572_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

15 reaktioner till “Frost yourself”

 1. Ljuvligt är bara förnamnet! Och liiite avundsjuk är jag, här var det grått och regnigt igår, och idag har det regnat ännu mer. Blir snart tokig på gråväder. Tur att du finns så jag får energi av dina underbara bilder!
  Kram, Lena

  1. Jasså?? Usch beklagar pissvädret:-((( Men roligt att de gav dig energi – det glädjer mig! Ja jo, jag var nästan avundsjuk på mig själv haha, men stunden går till energiboosten och sparas i en bank att leva länge på, åtminstone i någon vecka eller så för sol det måste man ju få ibland. För man blir ju skvatt galen på mörker och regnet!? Speciellt om man jobbar heltid på dagar som de flesta ju gör. Jag har dock en sol som skiner på mig på arbetet med, eller flera rent av! Fantastiska kollegor som får livet bli ljusare med skämt, skratt och kramar och i morgon skall jag dit igen för ett öhjneblick – roligt:-).
   Den sol som kom igår försvann dock väldigt fort – det är inte många timmar den dyker upp.. hoppas verkligen den kommer snart till dig!!
   Kram Anna

 2. ÅH, om du visste vad dina pärlor ljuser upp mitt liv just nu. Blir alltid så glad när dina bilder och ord dyker upp i min mejl. Har för fjärde veckan kikhosta, och hostar ff. Till råga på allt är min man sjuk så jag behövde vara frisk och hjälpa han. Jaja,..nog om det men dina brev
  är värdefulla. Jag svara inte alltid men åh, vad det var gott att få vara med ute i skogen en stund:)
  Ha det fint Anna:)
  Kram Agneta.

  1. Usch då, dt är ju iof sådana tider nu. Magsjuka ryktas gå på jobbet och förkylningarna avlöser varandra. Men kikhosta är ju riktigt ruggigt!? Har aldrig haft det själv vad jag vet, men det måste vara jobbigt. Är glad att jag kunde dela med lite av glitter och avkopplande stund ute i naturen – även om det endast är på en skärm…
   Kram och om vi inte hörs – en riktigt god jul till er
   /Anna

  1. Hej
   Ibland undrar man om det verkligen är någon inne o ser/läser och det är ju kul att få höra att så är fallet:-)
   De där 2 är mina favoriter med från bloggen, det brukar bli så att de bästa vill man ju visa först – ifall folk tröttnar;-)

  1. Men är det inte min gamla vän fast nu med nytt efternamn?:-) Så så roligt att höra från dig!
   kan tänka mig att den bilden föll just dig i smaken, den bär väl näst intill ditt signum:-)
   Saknar dina foton min vän – dags att skaka liv i din blogg igen kanske?:-)
   Kram Anna

   1. Visst är det jag! 🙂 Med ett på många sätt nytt liv – men det kan vi ta vid ett annat tillfälle. Du är alldeles för snäll kära du: bilden bär givetvis ditt signum! Men jag känner mig smickrad och upplever ett tydligt släktskap. 🙂 Bilder, blogg och hemsida kommer om ett tag. Mycket annat att stå i just nu. Tittar in här lite då och då. 🙂 Ta hand om dig vännen.
    Kram, Stefan

 3. Underbara bilder! Vilket ”diamantfält” du hittade på ängen. Lite solljus kan verkligen ändra hur världen ser ut och det visar du fint i de färgglada bilderna på slutet.

  Ha det gott,
  Erik

  1. Tusen tack Erik! Ja de där strimmorna med ljus betyder ju dessutom än mer nu på årets mörkaste tid, snacka om att man får en kick av ljuset!?
   Tack för din kommentar, med det sagt vill jag passa på att önska dig en fortsatt fin jul och ett Gott Nytt år!

   Mvh Anna

 4. Åh vad vackert. Jag har alldeles för lite tid med kameran och makrot senaste tiden. Men nu fick jag ny energi och inspiration. Du är verkligen en förebild 😀

  1. Vad kul att höra – det behövs ju inte så mycket – lite ljus o vatten räcker för att man skall få en energikick ute i naturen 🙂 Hoppas du fick din tid till att komma ut med kameran och roa dig! Om inte så hoppas jag du får det nu i mellandagarna

   En God Jul och ett gott nytt år önskar jag dig
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: