Crabman and dirty water

Baddammen strax nedanför Surtesjön är platsen dit jag ständigt återkommer. Området bjuder ständigt på växlande motiv, men främst 2 mycket viktiga ingredienser för min personliga fotolust – ljus och vatten.

Ett ständigt strilande fors mynnar ut i sjöns överkant, där strömstarar gärna håller till och på våren kantas så vackert med vitsippor och skira ormbunkar . Längre ner längs sjön finenr du ett större vattenfall som störtar ner, där makalösa isformationer bildas på vintern och lite högre upp glider vattnet inte bestämt i en fåra utan utspritt på en skrovlig bergshäll – en häll som ger märkliga glittereffekter – perfekt för en fotograf men förrädiskt med sitt hala underlag…

Sjön är alltså en viloplats – en liten oas mitt emellan bruset och sorlet genom flera dimensionser.

Jag hoppas vi alla har en egen liten plats, en lugn oas i livets sorl…

Platsen ger för mig alltid en utmaning och en tripp dit genererar en uppsjö av nya idéer.

Som nu senast när bilderna med reflexglittrande bakgrund blev motsaten till hur de brukar te sig.. istället för ljuvt ljusa o skira akvareller, blev nu motiven .. smutsiga? Reflexerna blev svärtade och precis som det kommande vinterhalvåret sotigt svart.

Så varsågoda – det blev en crabman och lite dirty water;-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

5 reaktioner till “Crabman and dirty water”

 1. Krabbmannen fick igång min fantasi 🙂 I bakgrunden ser jag en urtidsödla överst, som jagar en flygande groda. Och i nederkanten är det en fågel som blir skrämd av uppståndelsen, och lyfter från vattnet 😉

  Ja forsen på berget är verkligen, härlig härlig, men farlig farlig… Varit nära att lägga mig på rygg där flera gånger, men det går ju inte att låta bli att gå där och leta vinklar 🙂

  Ha en bra helg 🙂
  Kram

  PS. Det blev ett litet inköp, kunde inte motstå när jag såg att dom fått in mellanringar 🙂

  1. Haha, du med din härliga fantasi;-) Tack för att du delar med dig av vad du ser Jörgen!
   Ja det är farligt halt.. men du har sett ströstarar o fångat dom på denna plats om jag inte missminner mig? det har inte jag lyckas lika bra med dock.. det där macrot funkar inte så bra ihop med rädda fåglar,-)
   Mvh Anna

 2. Du verkar ha hittat det perfekta stället för dig och din fotografi eller rättare sagt bildskapande. En plats som verkar bjuda på en mängd olika variationer i det oändliga. Som bevis har du ju nu under ett tag visat oss på alla sköna, fantasi eggande, tankeväckande, bilder med fin stämmning från detta ställe och vi betraktare väntar med spänning på vad ”Vittran” hittat på och skapat till nästa tillfälle. Dessutom ackomanjeras dessa bilder i många fall av underfundiga och intressanta, fantasifulla texter långa som korta…
  Keep up the good work :))

  Mvh Kalle

  1. Jo jag gillar det där området väldigt mycket – det lyser nog igenom;-))
   Just att det INTE är min egen trakt innebär ju att man inte behöver vara rädd för att bli uttittad eller bli känd som traktens knäppis. *s*
   Man är neutral där och kan vandra fritt bland grönbetet s a s.
   Just nu är tyvärr texterna en bristvara.. med ett hus som håller på o renoveras på valda delar och ett jobb som kräver övertid i tid o otid så hinns det helt enkelt inte med på vardagar just nu ..helgerna är ju lite mer fria:-)
   Värmande är det då att veta att du läser dom lite då o då:-) Tack Kallemannen
   Mvh Vittran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: