Vernissage med Mats Alfredsson

Här hade jag laddat batterierna och längtat efter den kommande utställningen på Abecita konstmuseum i Borås.

En utställning jag till 100% var HELT övertygad om skulle gå av stapeln imorgon! Macintosh kalender Ical har länge blinkat rött för just den händelsen.

Av en slump gick jag in på Abecitas hemsida och fick se att what the….?? nehepp –  jag hade helt gått händelsen i förväg – en hel vecka rent av (!) och även inbjudan genom facebook kostaterade mitt misstag vid en närmare kontroll. Bläääo snyft…Jag får helt enkelt lugnt stilla mig till nästa vecka *suck*

Mats är min totala motsats som fotograf och behärkar till fullo något jag aldrig kommer kunna. Han är en inspirationskälla den mannen. Kanske främst genom sitt lugn och sin gemytliga utstrålning..men självklart genom hans egensinniga och vackra gatufoton! Får ni chansen så tveka inte – gå dit!

Det närmaste gatufoto jag själv ägnat mig åt var nogvar nog dessa försök från gymnasiet som tonåring:

Jag gick bildlinjen på Schillerska gymnasiet och vi skulle fånga vår stad Göteborg på olika teman.
Exakt vad uppdraget handlade om minns jag inte alls.. men kan tänka mig det handlade om perspektiv eller någon känsla kanske.? Framkallningen gjorde vi själva på skolan och hur utvecklande och kul det än var kan jag bara drömma om hur det hade varit att fått pröva på macrogluggen redan då! Ujuj… Men men Tamron fick lugnt vänta på sig i ytterligare 15 år för min del. Och på tamron kan man iof vänta hur länge som helst, men jag hade gärna börjat – redan då:-)
Ikväll blir det inget fotat – tack o lov. Det öser nämligen ner ute och kvällen kommer ägnas åt en introduktionskurs i övningskörning för oss föräldrar och våra barn.
Inte klokt vad åren går.. jag minns som om det vore igår hur jag själv varje dag gick från mitt första jobb på Masthugget ner till Järntorgets Trafikskola för att övningsköra.
Första lektionen skedde under en bro till Stena terminalen vill jag minnas där 2 betongpelare EXAKT rymde en Skoda oktavia;-)

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

4 reaktioner till “Vernissage med Mats Alfredsson”

 1. Oj här överraskar hon med lite annorlunda bilder, spännande. Bilder som idag blivit fina tids dokument. Dokumentära redan då de fotograferades men idag med en extra dimesion, hur tiden gått.
  Bilderna känns fint klassiska, lite lätt melankoniska i sin stämmning.

  Mvh Kallemannen 🙂

 2. Ja huamig – det är INTE alls jag som fotograf idag, men jag minns exakt hur det kändes där jag stod o fotade, inte minst hur oinspirerade jag var – att det bara skulle ”tas” ett kort..
  Men jag håller med dig, det är roligt att se hur modet och bilar förändrat sig -märkligt egentligen.. då tyckte man ju det var det modernaste som fanns.
  Stort tack Kallemannen för att du kikade in här hos mig:-)
  //Mvh Vittran

 3. Hej Anna. Nu hittade jag det här och vad glad jag blir. Otroligt hedrande att få figurera i din blogg. Nu ska jag läsa ditt andra inlägg om besöket på Abecita. Kramar. Mats

  1. Men hej och hjärligt välkommen:-)
   Klart jag måste skriva om upplevelsen i Borås, för en sann upplevelse var det och jag hoppas många många fler kommer se den live – den fortsätter ju ett tag till:-)
   Kram Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: