White cristmas?

Det är sannerligen ingen överdrift att påstå att det är vitt ute… Det är inte bara vitt, det är übervitt!

Bästkuten pärla Göteborg är nu fullkomligt dränkt i det vita fluffet och julstämningen är på max.

Jag kommer t o m på mig själv med att nynna jullåtar med tingting-rytm på jobbet. Kärring kallade min arbetskamrat  alias”rödtott” mig för pga detta. *fnys* Något han väl får lov att göra då jag elakt nog kallar honom för det jag gör *mouhahah*  Antagligen låter det inte lika fagert som det gör innuti huvudet ehum…;-)

Peter – alias rödtott, gick i samma skola som mig på gymnasiet visade det sig när vi bekantade oss efter hans anställning för något år sedan.

Inte bara samma skola utan samma linje – bildlinjen på Schillerska gymnasiet. Han var bara ett år äldre än mig, men vi gick alltså tillsammans under ett års tid i samma korridorer utan att ha talat ett ord till varandra! Jag får väl skylla mitt nuvarande retande på ett uppdämt behov kanske..;-)

Han mindes min uppenbarelse rätt väl dock till skillnad från det frånvarande intryck han tycktes ha gjort på mig. Orsaken kallades blyg..inget annat. Jag talade inte med killar och såg aldrig någon i ögonen.. inte konstigt att man helt undgått ett rödhårigt yrväder då.

Intrycket jag gjorde på honom var rätt komiskt! Och tycker beskrivningen ungefär motsvarar en zigenare eller cirkusartist.. ungefär..?;-) Flower power med glitter och tja, så var det nog – haha.

Ett kärleksfullt retande ägnar vi iaf oss åt under dagarna gjort med glimten i ögat.

Min helg var nog precis som er antar jag – full.. Men hann ut på en underbar tur under lördagen i skogen intill! 4 timmar senare kom jag hem – överlycklig över den enorma naturupplevelse skogen bjuder på och dyblöt efter att ha trampat ner i en sumpmark..

Och bara så ni vet? Sump – stinker! Och att det var yngste sonens kängor jag använde gjorde inte saken bättre – ehum…..

Men att vitt inte är det minsta vitt utan en hel kaskad med färger blev jag varse om. Tekniskt vet vi väl alla detta – att det vitaste ljus består av en blandning av alla färger?

Märkligt nog kan tyckas men fullkomligt klart är det att inse då man upplever det på plats.

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

6 reaktioner till “White cristmas?”

 1. Jaa visst är det vitt. Härliga vinter! Och du har rätt i det där med färger. Ser det oftast först i datorn. Det blåa fantastiska vinterljuset! Goa bilder Anna!
  Kram

 2. Så härligt du skildrat det vita ”fluffet” vilket härligt ord förresten 🙂 ”fluffet” måste smaka på det en gång till 😀
  Bilden ”Gold” fin kontrast mellan kyla och värme, en bild med en helt underbar bakgrund som verkligen lyfter bilden… tilldelar dig ”Gold” för denna 😉

  Bild två härligt ”fluffig” bild gillar hur skärpan ligger på denna frostiga växt bland allt detta fluff. Härligt vintrigt ljus och sköna mönster i bakgrund eller rättare sagt runt om i bilden….

  Ha de bäst och en trevlig helg 🙂

  Mvh Kalle

  1. Haha sp trevligt at du uppskattade mitt ordval:-)
   Det är så många ord man inte använder men som llustrerar det man behöver och vill säga. Vanans makt snärjer oss att använda de förutfattade orden i många fall. En färg kan väl både låta och smaka – egentligen?
   Att tilldelas guld av Kallemanne är inget dåligt betyg! Jag tackar och bockar för så värmande ordalag:-)
   Ha nu en riktigt skön och trevlig Jul
   Mvh Vittran

 3. Så har skolsystemet sett ut väldigt länge nu och man tar sig inte tid alltför ofta att fundera på vad det är man lär sig lär ut och vad det betyder för bildandet av vårt samhälle och synen på det och oss själva. Jag blev besviken att mina lärare inte tagit min utbildning på större allvar än att de smält i mig allt det där som jag nu tar för självklart utan att reflektera över om det var sanning eller om det var aktuellt i det samhälle som vi levde i eller det som eleverna skulle bygga i framtiden. Det känns ibland som om lärarna inte förstår vilket inflytande de har över sina elevers liv och deras skyldigheter gentemot dem.

  1. Hmm, jag kan för min egen del inte skylla något på skolsystemet.
   Men visst har de en ofantligt viktig roll i våra liv? Förmodligen mer än vi anar.. mycket väl pga att vi inte tar oss tid att vara med varandra i familjer idag, ansvar för vett och etikett skall axlas av lärare och uppfostran av kommun och polis. Din identiet som kvinna eller man skall läras ut av skolan.. vad hände med öppenhet och erfarenhet mellan generationer?
   Att våga ta sig tid.
   Tid att vara, finnas stödja och ställa de nödvändiga frågorna om vad som är rätt eller fel – inför sig själv och förmedla det som förälder med kärlek till sina barn.
   Den dagen vi verkligen inser värdet i att vara människa, inte värdet i vad vi kan utföra – ser jag fram emot.
   Tack för ditt inlägg – Monex Scam
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: