Drurligt

Jag har äran att bo granne med ett par rådjur och en grävlingfamilj. Men har inte lyckast fånga dom på bild!

Något större försök har i ärlighetens nam inte utövats och vet faktiskt inte om jag ens VILL stå öga mot öga med en grävling och hennes ungar (huuu), men eftersom vi bor såpass nära kan man tycka att man snubblar över varandra någongång inne i skogen? Jag ser tydligt spår efter rådjursklövar och grävlinggrytet vet jag exakt vart det ligger men aldrig sett någon inneboende sticka ut sin nos. Jag har hört andra stöta på den svartvita kraftiga sak som snabbt susar förbi deras fötter.

Älg däremot har jag ett flertal gånger bekantat mig med (aldrig med en kameran till hands förståss) och glömmer aldrig då min äldste son låg ute i sin barnvagn för att sova i friska luften. Det var dags för honom att vakna och jag öppnade ytterdörren för att väcka honom då jag möt av synen av en älg som hoppar rakt över barnvagnen! Att jag inte dog på fläcken av rena chocken är ett under. Sedan dess fick han inte sova ute, om inte jag var i närheten.

Nu gick det ju bra den gången, men visst tänker man om och ifall att.. om älgens klövar hamnat lite närmare, rakt på vagnen…? Hemska tanke.

man vet inte vad som komma skall och tur är väl det.

Idag och här och nu lever vi. Dumt är det att förkorta den lilla tid vi fått genom att röka cigarrer:

Alla är inte vackra svanar, de är vackra ankungar istället:

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

4 reaktioner till “Drurligt”

 1. Det var en ovanlig älghistoria! Parkera dig vi grävlinggrytet en maj eller juni-kväll så får du kanske en häftig upplevelse av grävlingungar.
  Gillar cigarrbilden!!!
  /Gert

  1. Hej Gert! Jag har en otroligt respekt för djuren och inser jag vet för lite om deras beteende för att känna mig säker tyvärr.
   Att störa en mamma med ungar känns rätt skrämmande för mig, kanske för att man som mamma vet hur långt man själv kan gå för sina barn…;-) Visst är det lockande för mig som fotograf, men i detta fallet låter jag nog mammans instinkter gå före;-) Att spana på grävlingen då det inte är ungar i närheten är en nog lika häftig upplevelse för mig i dagsläget och får väl helt sonika börja där;-)
   Får passa på att önska dig en riktigt God Jul!
   Mvh Anna

  1. Ja det såg rätt illa ut för oss förra veckan med, men sedan kom kölden igen.. förmodligen har det gjort det för dig med? Det sägs ju att det vita täcket räcker över hela Sverige.
   En vit och härlig Jul önskar jag dig:-)
   Tack för att du kikar in här emellan varven Cecilia.
   /mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: