The last one standing

Förmodligen var denna helg nådastöten för det pansartäcke av is som belamrat västkustens vattendrag. Havet är fortfarande nollgradigt berättar släkten i Grebbestad och fryser på inne vid hamn varje natt. Men det närmar sig.. sommaren närmar sig mina vänner!

Och vad är väl ett säkrare bevis för detta än sommartiden idag?

Även om gårdagen innehöll ett bra mer vårligt klimat än denna dag med sin kyliga grå himmel och  kastvindar.

Igår fotades det, det solades till högt och lågt och barnfamiljer samlade i klungor på dammiga asfalt till motorcyklar ljud och elddoft.

En riktikg härlig vår och så värdefull för oss alla… Det berättar om liv och om pånyttfödd natur, att livets kretslopp inte stannar utan fortsätter – som det skall. Vi insnöande nordbor har bara svårt att tro på det ibland.. att den kommer igen alltså.. solen och värmen med den.

Igår morse bet kylan trots att solen lockade med värme. I skuggiga partier blev min andedräkt till vit diam och näsan en öppnad vattenkran.

Man tänker sällan på hur man ser ut när man fotograferar något som kan ge effekter på offentliga platser. Igår kom 2 kvinnor fram till mig trots tidig timma var jag inte ensam vid ”minr myr. De rastade sina hundar – jag min kamera.

Men att de kom fram var inte av nyfikenhet enbart, min hukade ställning längst nere i dikets botten fick den ena tro jag var djupt deprimerad och ledsen, men försäkrade henne med en kameraviftning att jag levde och inte alls var så ledsen som hon befarade. Jag ”bara” fotograferade det morgonens låga ljus målade över det kyliga täcket:

Visst är det ömmande att se en sådan omtanke? Det bryr sig folk, de går inte förbi när en medmänniska är i sorg?

Nog jäklar får man hopp om livet när vi inser värdet av varandras plats på jorden ändå..:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

5 reaktioner till “The last one standing”

  1. Hej Puman:-) Roligt att den tilltalade dig den lilla isbiten, men nu räcker det väl med dessa kalla ting? Hualiga.. fortfarande ligger det täckta delar på våra sjöar och kyler ner – fram med värme och sol!!
   //Mvh Anna

 1. Hej Anna!
  Vad härligt att se din spaning från vinterns efterlängtade reträtt. Nu vill vi inte ha några fler besök av Kung Bore på ett bra tag! Nej – bort med is och kyla och in med värme och grönska – och det pronto!!
  Men visst kan man ta tillfället i akt och skärskåda isens inre väsen och dess tynande tillvaro….men jag ser också att du har hittat lite yrvaken och nyspirande grönska. Härligt att se din fångst från mossans värld och dess eldiga färger.
  Som vän av ordning så ställer jag mig genast frågan – varför tar jag mig inte tid att rasta min kamera? Snart bara måste jag ut i den yrvakna spenaten med ett förhoppningsvis öppet sinne och hitta bilderna som verkligen bekräftar att nu ta mig fn är våren här!!! Men först så måste jag bara fixa den där grundmuren som håller på att rasa vid tomtgränsen och vattenrören i fritidshuset på Öland ska bli klara…….och så hör jag någon kvinnlig färgring som bara måååste åka till Ikea!!! 😉

  Men sen…..så!
  Trevlig Helg!!

  Mvh, Jörgen

  1. Hej Jörgen – alltid lika värmande att läsa idna rader här:)
   Ahh Ikea – jag håller mig så långt borta från dylika platser som möjligt, men beundrar de som frivilligt ger sig in i stridens hetta;-)
   Hoppas ni fann vad ni sökte? Kanske inventarier till Ölandshuset rent av? Är inte så lite avundsjuk på er som har denna plats att återvända till. Det låter ljuvligt!
   Men jag håller så med dig om kylan! Fick näst intill ett bryt i helgen över denna eländiga dimma och gråa tak som blockera solen! Förmodligen för det utlovats värme men inget kom? Förrän idag:) Inte bara sol utan en ledig dag hade jag själv, så nu har jag fått mitt för ett tag framöver, både vila och sol och umgänge – kunde inte ha blivit bättre:-)
   Jag håller tummarna för värme och sol till helgen så vi båda kan ut och njuta av naturen på våra olika håll:-)

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: