Ljus och mörker

Efter en grå helg med grått sinne klarnade äntligen de båda! En grå pansarhinna lyftes bort och lät mig se saker i ett klarare tillstånd och tyckte så mycket om det jag såg. Att jag såg…

Efter en timmes söknade i eftermiddag i klafset och sörjan gav jag upp jakten på vitsippor och mossa. De fanns där, men man fick leta djupt och länge. Jag landade dock till slut i mörkret – det jag så febrilt försökt undvika i flera dagar, men mörkret denna dag var enbart till för att framhäva ljuset. Den var bara där som bas och stöd för henne vår sol att blomma ut. Att skapa svepbilder är vansinnigt roligt! Enkelt, lätt och ingen bild blir den andre lik.. man blir alltid lika överaskad! Inte alltid på det positiva sättet bör tilläggas;-)

Det jag tycker om är att de skänker mig en slags trygghet – kan det bero på likheten mellan en vävd matta månne.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

11 reaktioner till “Ljus och mörker”

 1. Tja, vad ska man säga? Du är läskigt duktig. Den första bilden är extra läskig. Jag tänker vår, vårkänslor, förälskelse och kärlek när jag ser sådana bilder av dig.

  1. Tycker du? Tja det vete tusan, men det är vansinnigt roligt att skapa sådana där bilder och alla kan ju göra det, där behövs det inga förkunskaper uan bara att köra på med långa tider:-)
   Haha, oj, nja.. det låter som om du är förälskad själv däremot? Då brukar man läsa in lite romantik överallt:-)
   Kul at du kikade in här Per:-)

   1. Förälskad?? Tja, kanske det 🙂 Bara så att du vet,jag kikar in mycket mycket oftare än du märker. Men skriver alldeles för lite, både här och på andra ställen.

 2. Ja visst är det befriande med de lite nonfigurativa bilderna där fantasin kan få fritt spelrum. Och precis som du säger, det blir överraskningar ibland.

 3. Jag tycker också om att göra skakbilder men jag blir nöjd med oerhört få av dem! Och väldigt få visar jag av dem jag blir nöjd med…vet inte varför! Ska nog göra ett sånt inlägg någon gång snart….för det är tokroligt att skapa just såna bilder! :O))

  Hoppas du mår bra!

  KRAM

  1. Hej Annelie och tack snälla för att du kikade in här. Jag har själv varit otroligt dålig på att svara pga av olika anledningar, men nu skall jag vara bättre framöver 🙂
   Jag hopas du gjorde slag i saken och visade ditt skakigare jag? På något sätt känns det så befriande – det krävs inga förkunskaper eler skickligt lagda skärpor utan det är ju bara att skaka på liksom?:-) Himla roligt.. men himla synd att man har ett så smutiskgt objektivt dock- smutsen syns väldigt väl i skakbilder.

   Kram Anna

 4. Förstår vad du menar hade själv förhoppningar på helgen, men som du sa så blev det bara ett mörker. Kanske det upplevdes så för förväntningarna var stora… vem vet.
  Men vilka härliga ”dragare” och ”skakisar” du skapat. Se vad härligt det kan gå när man går i mörkert med positivt sinne, och finner bilder att skapa.
  Gillar själv att se på dessa bilder samt att själv skapa dem 🙂
  Fastnar lite extra för bilden Dragster. Ljuset, rörelsen,känslan är så skön i bilden. Härligt ögongodis 🙂

  Mvh Kalle 🙂

  1. Hallå kallemannen – värmande som alltid att läsa dina rader! Jag skall snarast in o kika på en herres nya sida som jag hört talats om!?:-) En viss fotobok har tyvärr okuperat hela mitt inre ett tag och jag har varken hört eller sett eller funnits på ett tag. Nu lever man igen och skall ta igen vad jag tappa. Men kvällen är sen och jag måste nog sova först
   Godnatthälsning från Vittran

 5. Nu dagas det med eftertyck i vårens omvandling, känns det som man har kommit ur den långa mörka tunneln som har varat i många månader och trätt in i vårens fullbordan. Det går fort nu märker jag, ett par dagar i behaglig värme och så vips tittar dom fram under grå gisten lövmatta. Små och yrvakna knoppar som spirar mot värme och sol, här finns ingen tvekan allt finns där inprogrammerat och förädlat genom årstidernas enträgna cykler – säkert som amen i kyrkan. Och lika välkommet är det varje vår, och hoppas att dina förhoppningar inte kommer på skam nästa gång där ute.

  Skakbilder eller svepbilder från skogsmiljöer är hur kul som helst att göra, jag tycker att spänningsmomentet ligger i resultatets oberäknelighet – man vet aldrig hur resultatet blir!
  Tycker att du fick fram en praktfull serie med fina mönster och som du säger ”mattlika” drag.
  Önska dig lycka till i kommande ledigheter med kameran i hand, tom här djupaste Småland såg jag små vitsippor som kikade fram för ett par dagar sedan – det finns hopp!! 🙂

  Mvh, Jörgen

  1. Hej Jörgen – ja du. De ljuvliga vita har skymtats här med och efter den här otroligt varma dag har marken börjat färgas ordentligt vit må du tro! Härligt att se men ett aber för alla allergiska.. Flera på jobbet har rinande näsor och kliande ögon – stackarna:-( Jag har själv inte drabbats av något sådant *peppar peppar* det vore väl mardrömmen för en fotograf att vara allergisk:-((

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: