Bröllopsdag

Idag för exakt 19 år sedan klev jag in genom en massiv port in till Grebbestads stenkyrka med min pappa bredvid mig. Helt klädd i vitt som seden säger..

När jag nu i efterhand försöker minnas hur det kändes är det märkligt nog mest de praktiska sakerna man minns? Allt annat är som ett suddigt eko.. självklart gifte man sig av kärlek, men planering, budget, bordsplacering, mat och inte minst oro för att folk inte skulle trivas, att man satt dom fel vid borden är fortfarande det som studsar först upp på näthinnan då jag tänker tillbaks på dagen D.

Min syster som hulkandes jagade mig ut ur kyrkan är ett annat minne som jag med värme tänker tillbaka på.. hon var gravid och full av hormoner min söta systra mi..

En del nyfikna bybor hade sökt sig dit för att se på med minns jag, att någon gifter sig är ju något speciellt. Min mans släkt var/är rätt djupt rotade i samhället med och kanske lockades folk även pga det.

Vid den tidpunkten hade ännu inte mitt fotointresse blossat upp och tur var väl det!!! Hur hade jag kunnat slita mig från att fotgrafera alla folk och blommor annars?;-) Nej då hade jag ”bara” min konst som stal min tid, en utställning i Tanumshede Kulturhus hade jag precis klarat av har jag för mig..

Hur härligt befriande och fantastiskt roligt det än är med foto är det också vansinnigt tidsödande! Något jag själv försökte tänka på under midsommarhelgen och fyllde ”bara” ett 8 gb minneskort;-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “Bröllopsdag”

  1. Hej Cecilia och tack så mycket:-) Dagen firades med ett mysigt restaurangbesök med hela familjen, vädret kunde inte ha varit bättre – jag tror minsann sommaren är här:-)

 1. Stort grattis på bröllopsdagen, hoppas att ni får minst lika många år till!!
  En av mina döttrar gifte sig nu i början av juni och man börjar sakta inse hur fort tiden har gått….det är 25 år sedan min fru och jag gifte oss.
  Man kanske skulle ha bragdmedalj eller nåt 😉

  Alltid lika trevligt att titta in här och låta sig hänföras av din sprudlande fotokonst. Blommor är ett kondensat av sommarens fullbordan och genom Ulmestrands lins bjuds vi in i sommarflorans ystra dans!!

  Må gott i sommaren och hoppas att dina minneskort blir fyllda till bredden!!

  Mvh, Jörgen

  1. Hej Jörgen och tack så mycket för gratulationen:-) Allt förlöpte väl och kvällen bjöd på god mat på en mysig italiensk restaurang i närheten, aldeles lagom.
   Men ojojoj – 25 år är minsann inte illa!!? Är du ens så gammal;-)
   Visst är det skrämmande hur fort det går? Samtidigt när man tänker tillbaka är det inte så märkligt med tanke på hur mycket som faktiskt hänt i ens liv. Det gäller att ha roligt längs med vägen och det ha rman nog haft om det gått så fort livet kanske..:-)

   Så vackert du formulerar dig ”sommarflorans ystra dans” låter som en lovande boktitel tycker jag. Jag har sagt det förrut och säger det igen, du borde skriva böcker Jörgen! Nog för att du har en synnerligen talang med bilder men dina ord är precis lika enastående!

   Minneskorten fylls aldeles för fort *s* Problemet är att hinna gå igenom dom;-)
   En underbar sommar önskar jag dig och de dina

   Mvh, Anna

 2. Sent kommet men ändock, Grattis på bröllopsdagen…
  Ja tiden och åren har en förmåga att flyga iväg 🙂
  Härlig ”bröllopsbukett” du levererar till din text och begrundan…
  Gillar hur många av bilderna kan bli fler bilder ungefär som ett ”Kinderegg” tex. bilden”nce” ta bort den undre tredjedelen och kvar har du en skön abstarkt bild på luftiga fjädrar och kanske en fågel i profil.
  Bilden ”krage” likaså…
  Underbar att få flera bilder i ett paket 🙂

  De dagar som bjudit på regn så har jag vittjat minneskort och läst och tittat på bilder i Vittrans fotobok. Hittar många gömda bildskatter och härliga tankar och begrundelser om och kring fotograferande och livet. En bok som är som en frisk fläkt…. 🙂

  /Kalle

  1. Tack så mycket Kallemannen:-)
   Jo men med fantasin är alt möjligt och du har sannerligen en gåva min vän. Glömemr aldrig en skakbild ajg hade gjort på ett träd där du ritade på allt vad du hade sett? och jösses vad mycket gubbar och fåglar o annat du såg? Ett jättebra sätt att visa och dela med sig, för DÅ såg även jag ju allt det du såg..:-)
   Det glädjer en vittra att man kan fläkta tillbaka lite;-)
   Här kom regnet med råge idag! Men varmt o kvavt är det för det… har precis gått igenom ett par bilder för ett par dagar sedan och en skinnstol i den här hettan var ingen bra ide måste erkännas. puuuuh,-)

   //Vittran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: