Bland aliens och miniägg

Den här årstid är den jag suktat efter en lång tid. Jag och förmodligen alla natur och macrointresserade andra:-)

Den då blommor exploderar och det vimlar av färgstarka motiv i varje naturlig vrå.. perfekt för en tidpressad kvinna som mig själv som ändå hungrar efter att skapa och fånga det man får lov att vara nära.

Perioden med smutsiga lerdränkta byxor är äntligen över och mina barfotafötter kan återigen vandra fritt ute i naturen!  På gott och ont måste medges.. nu sitter det 3 stycken stickor under hålfoten på mig och ömmar, men det är med ett leende jag tar emot smärtan.. den påminner mig i tid och otid om att det finns en värld där ute utanför väggarna och låter mig snabb förflyttas dit ut vid varje värk.
Luften är hög och klar och doftar så ljuvligt friskt om morgonen.. jag tror nästan vår nordiska luft är bland den godaste jag doftat.
Det känns nästan som om naturen vill krypa in i näsborrarna på mig.
Inte behöver man vara utomjording för att inse att vår värld är precis som i filmen avatar… mareld som flammar i vattnet,norrsken får himlen dansa och vår fantastiska fauna. Den skimrar bara i grönt istället för blått:-)

 

 

 

 

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “Bland aliens och miniägg”

 1. Underbara bilder Anna. Tänk om det kunde vara regnfritt och lite varmare ute bara så hade jag också tyckt det var kul att fota.

  Kram på dig

  1. Jamen det är ju snart midsommar – självklart måste det vara sådant här väder då? Det är ju tradition;-) Visst är det märkligt att det är samam visa varje år? In i det sista skall man vara osäker på om det går att sitta ute eller inne och SJÄLVKLART blir det inne i ett aldeles för litet hus ute på landet för att det i sista sekund börjar regna.. men inte sjutton skall man klaga.. att umgås med släkt och dessutom ha tak över huvudet? Det är inte alla som ens har det…
   Men det kan gärna få skina en sol – ändå 🙂
   Kram och ha en härlig gla midsommar!!

  1. Visst längtar man ut..? *suck* Här öser regnet ner idag men hade ändå velat vandra ute i skogen en dag som denna. Frisk luft och härlig orörd natur vill man frossa i…..
   Glad midsommar Cecilia och tack för att du skrev en rad:-)
   Mvh Anna

  1. Roligt att inspirera – vi är många som njuter av att befinna oss i naturen vilket är glädjande:-)
   Haha bättre väder, jasså det tror du?
   Mja.. jag säger som Stefan Sauk: jag e skeptisk;-)

 2. Ja vem längtar inte till sommaren 🙂
  Idag har det varit en ”tok” varm dag och inne i garaget på jobbet är det ännu varmare, aah så njutbart med denna totala värme 🙂
  Härliga, fantasifulla bilder med sköna sommriga och positiva färger som du visar tillsammans med texten.

  MVH Kalle

  1. Samma har det varit här, en sådan dag då hettan inte går att undkomma hur mycket man än försöker. Med 31 grader ute och 28 grader inne svullnar kropp o leder upp och jag känne rmig som den padda jag snubblade över under gårdagens fototur på kvällen; uppblåst och oförmögen att röra mig;-)
   Men inte skal man klaga inte, det är ju som du säger njutbart, för SOM man längtat efter varma kvällar och den där söta doft som sprider sig ute om kvällarna: tung myskdoft då kaprifolen erövrar natten
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: