Birds and the bees

Idag damp det ner 157 dollar till mitt konto på paypal igen… otroligt roligt! Inte så mycket för pengarna utan att det faktiskt händer saker ”over there”.

Ibland kommer det jubelrop från Ryan Phillips om att någon bild blivit såld och nu senast kunde det bli hur stort som helst  sa han. Mja, jag har lärt mig ta saker och ting med en klackspark och ropar inte hej innan smöret är såld s a s. Men att det blev något sålt förvånad mig varje gång. Jag är ytterst sällan inne på sidan, men det behövs inte heller då Ryan verkar vara en förbaskat bra försäljare! Det där är ju den ultimata drömmen – att man skall kunna fotografera i lugn och ro och någon annan sköter försäljning och marknadsföring? Underbart!

Att ta hand om bokprojektet med allt vad det innebar som pappersval, momssatser hit o dit och fakturor fick mig smått galen. Insåg då att jag INTE är någon ekonom, det roar mig inte ett dugg. Det oroar mig däremot;-)

Att krypa i skog o mark roar mig, se pyttefåglar sitta bland mosslavar roar mig

Att andaktsfullt se på när en slända tar sina sista andetag och finnas där för den känns ärofullt och stort…

Dessa bilder i bloggen togs förra veckan då klockan pekade på 20.30.. För inte länge sedan var det svart utanför fönstret redan vid 15? Och nu badar hela vårt avlånga land i ljus! Är det inte underbart så säg?

Märkligt ändå hur årstider går i vågor och pulsar med jämn slag – som ett hjärta.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Birds and the bees”

  1. Tack så mycket Halina:-)
   All heder åt Ryan, han gör ett fantastiskt jobb!
   Jag finns med på Matton Art i Sverige – ett tips till andra med kanske, men där jobbar dom inte alls lika aktivt med att faktiskt marknadsföra sina fotografer…
   Mvh Anna

 1. Grattis! Inte direkt förvånad då du har en hög klass på dina bilder och dessutom en personlig touch. Jag har kollat in sidan men inte lagt in några egna bilder ännu. Kanske framöver. Tack för tipset hur som haver! 🙂

  1. Tack så mycket Åke.. men många är det som är skickliga och duktiga, frågan är vad som faller jänkarna i smaken? Hittills har de bara valt sådan jag själv inte tycker är de bästa direkt *s* Kanske ett tips det med – att försöka variera sina bilder kanske?;-)

  1. Hmm.. tja jag vet inte – jag rän nog varken bättre eller sämre än någon annan. Många har säkert tagit liknande bilder på bättre sätt än mig. Poängen var väl mest hur ”bra” amerikanarna är på att sprida bilder och faktiskt ta beltat för dom? Det är ju deras jobb förvisso, men de gör sitt jobb med och det är ju väldigt positivt:-)
   Mvh Anna

 2. Låter som något stort kan vara på gång jag håller tummar och tår!
  Vackra bilder och visst är det underbart med sommarkvällar, dock mycket mygg här
  i småland men men…
  Trevlig kväll!
  Morgan

  1. 🙂 Njaeee… det KUNDE ha blivit stort men blev det inte alls.
   Tydligen skulle vissa foton få lanseras genom en köp- och säljsight i USA. En av de större, men fick inte så många dagar på sig som det var tänkt från början – det hade kunnat bli upp till 10000 dollar. Jag hade nog föredragit att inte ha fått den informationen alls *s*
   Men fantastiskt roligt är det ju att någon/några ändå ville ha lite krimskrams på väggen:-)
   Jadu.. mygg har vi tyvärr lite gott om här med så jag förstår och lider med dig:-( jag bor i närheten av ett sjö- och våtmarksområde där de där små sakerna trivs väldigt väl. Mne värst tycker jag nog fästingarna är med tanke på vilka sjukdomar de kan sprida och att man inte märker att de satt sig förrän efter ett tag.. huuuuuu

   Tack för titten och jag får önska dig en trevlig söndag:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: