Kaninjakt bland höstlöven!

Jag har ibland märkt att vissa motiv har en benägenhet att återkommande dyka upp då man fotar.
Nu menar jag inte det faktiska motivet utan det man ser bortom.. fåglar har tidigare dykt upp lite då och då. Kanske betyder det något? Kanske säger det något om ens inre, om något djupt rotat – eller inte alls.
Jag har ingen aning och väljer att inte lägga någon värdering i varken det ena eller andra, utan tar enbart emot alla de gåvor och syner som tamronögat väljer visa upp för mig:-)
Nu senaste dök kaniner upp!
En hängkaragan på min tomt har hängande frön som smäller och sprätter något sanslöst då dom öppnar sig i värmen.
Detta träd med sina frökapslar ville jag fånga en sen eftermiddag. Ljuset föll så fint bakom och lös upp kapslarna till en rödaktig nyans och så dök då en kanin upp där i bakgrunden!
Bara ett par dagar tidigare hade jag skymtat ett par andra i en annan släkt – dom kanske var punkare för dom var kreativt lillafärgade både mamma kanin och barnet

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

3 reaktioner till “Kaninjakt bland höstlöven!”

 1. Ha-Ha! 🙂

  Jag ser dem – eller tack vare dej, så ser jag dem!

  Och tack vare att jag skrev nåt igår om att det går bra att fota fåglar med 70-200, så har diskussionen som kom därefter lett till att jag idag plockade fram närbildslinsen som jag knappt använt på hela sommaren. Vilket var på tiden, för hu vad det visst redan börjar bli höstskumt – till och med mitt på dagen!? :-I

  Om du är nyfiken på att se vad linsen presterar, så finns det ett par dagsfärska foton här:
  http://annakk.blogg.se/2011/august/macro.html

  Trevlig kväll! 🙂

  1. Ahh fast här var det ju högsommar värme?! Ett par unga moln kom hit NU däremot och ett par stänk retade min arma lekamen på väg till Kärra Supermarket. Kanske var det odm som var hos dig förrut och skymde ljuset.. Det blev ju kanonbilder du tog? Ohc med bländare 7,1? inte klokt! Imponerad – den där krabbspindelbilden skall du vara stolt för.. jag hade varit det iaf:-) (ja sländan med förståss, men spindeln har sånt jag själv älskar, renhet och starka tilltalande färger o faller därför pladask;-))

 2. Ja, ”krabban” visade verkligen estetiskt god smak genom att sitta där den satt – jag ÄR väldigt nöjd med hur det blev med floxblommorna. 🙂 Finns dessutom ingenting i bakgrunden (dessvärre inga kaniner heller…) som stör, vilket jag annars tycker att det alltid blir när jag fotar nära. Nåt grässtrå som lixom går rakt igenom huvudmotivet, eller nåt ”skräp” som kommit med i fokus utan att jag själv såg det vid fototillfället osv.

  Jag tror inte jag kollade nån temperatur igår, men för en stund sen slängde jag ett öga på utomhustermometern – 17 grader!? Då är det nog sommar fortfarande iallafall – hur grått det än är för övrigt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: