Med taggarna utåt

Återigen ett par från lördagsmorgonens glitterkavalkad på tulpanträdets nerfallna löv.

Ingen missade väl farsdag i söndags? Som så många andra åkte jag hem till min kära pappa och grattade honom med presenter o kramar. Då fikat var överstökat tog jag min sedvanliga undersökningstur i föräldrarnas trädgård innan mörkret helt övermannade sin dag. jag var dock ute för sent märkte jag då jga fick gå upp rejält i iso för att kunna fota på frihand, men tack vare camera raw excellenta brusredigering märks det knappt (f.ö en av de bättre funktionerna i Cs5 …….som man självklart inte har hemma..)

Två nyponrosbuskar stod avkapade hemma hos mamma o pappa och ett tu tre klev det upp en liten taggig sak längs den andre taggige saken:

Men det där så högt åtråvärda ljuset förvinner aldeles för fort….

 

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

9 reaktioner till “Med taggarna utåt”

 1. Vilken otroligt läcker bild den där sista…inte för att det nu är är nå fel på dom före heller…
  Jodu, var till stan, du vet, såna där kvinnobesök som bör göras med jämna mellanrum, på vägen hem konstaterade jag att det är mörkt…för mörkt….i alla fall för att fånga frost på bild…nåja, frosten lär ju inte hoppa över vår lilla by i år heller, så nog hinns det.

  /Monafåna
  Ps! Förlåt om jag är slö på både blogg å svara osv, har bara haft en period med lite annat för mig och noll lust att fota samt att min arm bråkar.

  1. Tack goa du, det finns vansinnigt mycket vackert ute om man bara har tiden. Som sagt, nu när ljuset minskar minskar ju även tiden:-(
   Jasså du var också på sånt där? Mitt var förra veckan, inte världens trevligaste men måste bli gjort ju..

   Inte behöver du svara vännen.. eller skriva – du måste må bra o vila armen – annars kan det ju bli så att man aldrig mer kan skriva eller fota – hemska tanke!!:-(
   Ta hand om dig, du är värdefull vet du!

   kram

  1. Jo dom där bladen är rent fantastiska i sin färgexplosion måste jag säga… och i takt med att ljuset faller på olika sätt skiftar deras färgton med? Otroligt häftigt.
   Det glädjer mig att jag fångat det någorlunda ok så att det kom fram genom bilden Gert – tack:-)
   Mvh Anna

 2. Inte missar man väl fars dag heller – min far fick ett sedvanligt uppskattat besök! Men mina egna barn hängde då inte på låset precis – där måste det bli en rejäl uppsträckning hos dom små telningarna om det nu inte ska strykas ur något testamente…. 🙂 Skämt och sidor, är faktiskt inte mycket för alla dessa påhittade dagar….vem vet kanske vi snart inte har några ”fria” dagar kvar efter kanelbullens dag, räkmackans dag, brandvarnarens dag…….eller varför inte cementrörets dag…ja det finns då ingen hejd på alla dessa temadagar…suck!!!
  Men du fick då till ett helt fång med undersköna bilder denna fars dag – jag gillar också vattendroppar i alla dess former, och ligger då också ljuset i rätt vinkel så kan man få till dom mest makalösa bilder – gillar verkligen alla dina glitterkavalkader, kanske dom bara var till far!!

  Mvh, Jörgen

  1. men JAG hade missat din kommentar *skäms*:-(
   Haha, ja du.. jag brukar hota mina ungar med det där testamentet lite då o då (självklart med glimten i ögat). Så länge man vet att kärleken finns där behöver man ju iof inte något bevis, men visst värmer det att få ett bevis på någon uppskattning ändå?;-) Förstår att din egen far uppskattade ditt besök, ju äldre man blir desto mer av vikt blir gemenskapen med familjen.
   Själv skall jag ägna kvällen åt pizzafrossande med 2 söner och deras kompisar – en tvättäkta fredagskväll med andra ord:-)

   Önskar dig en trevlig helg – kanske kanske blir det fler sådana där ljuvliga morgonbilder du uppvisade på din senaste blogg? Min morgon kommer bli sen – en ackumulerad sömnbrist måste botas denna helg:-)
   Mvh Anna

 3. Hej Anna!
  Hur gick det på fotomässan?
  Mycket bra , hoppas jag….alla böckerna sålda ?!

  Över till något helt annat…minns du att vi diskuterade det här med blinda fotografer. På kunskapskanalen denna veckan, på söndag kl. 21.00 visar dom just ett program om detta. Tänkte att du kanske var intresserad av att titta på det ….
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=144092&a=2198806&lid=puff_2240081&lpos=lasMer

  Ha det gott!

  Kram från Christin

  1. Hej Christin:-)
   Allt gick bra!
   Är väääääääldigt trött känner jag dock efter att inte fått någon som helst vila alls denna helgen, men skulle inte vilja ha det ogjort!!
   Nej alla är inte sålda men fick sålt mer än jag förväntat mig.. förväntar mig iof inte få sålt någonting så det säger ju inte så mycket haha, men det finns böcker kvar så mycket kan jag säga.-)
   Hoppas din helg var bra med? Kanske fick du ut och fotat något?

   Spännande länk du skickade – det är alltså kommande söndag det dyker upp? Måste se det! Tusen tack:-)
   Ha det gott du med:-)
   kram Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: