Att ha roligt

Att fotografera menas för mig att helt enkelt ha roligt!

Bara att se detta svartbrända blåbärsris dansa runt tillsammans, insvepa bland gulnat gräs – det är roligt tycker jag:-)

Sviterna av en mindre skogsbrand vid en av Surtes sjöar. Enligt vad jag hört hade även en vild fågel plockats och ätit upp vid en ”grillfest” som sedan spårat ur. Men det är bara hörsägen..

Jag tycker jag har gått många många gånger på samma vägar, men aldrig har jag upptäckt samma sak 2 gånger! Är inte det märkligt?

Allting ändrar sig hela tiden och med makrot blir minsta variation väldigt väldigt stort.

Ja, det ÄR en fröjd att upptäcka. En fröjd att se något nytt för första gången  och inte vilket nytt som helst, utan vad man själv anser är vackert spännande och annorlunda.

Att får något som inte är vackert bli vackrare genom ett par rörelser är lika roligt det. Fullkomligt otekniskt självklart;-)

Jag har ingen aning om hur det kommer se ut och kanske är det roligare just därför? Jag är en impulsiv liten sak som försöker med de medel jag har och testade ”nattfoto”  med längre slutartider även mitt på dagen. Något som är möjligt tack vare vår mörka årstid… inte ens snön finns för att lysa upp.

Och i helgen hoppas jag får mycket roligt – återigen.

En rolig helg önskar jag er med:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

6 reaktioner till “Att ha roligt”

 1. Du tar så fina bilder, själv har jag helt tappat det, det med att ha roligt. Fråga mig inte varför….för jag vet ej. Men jag är jätteglad för din skull. Fortsätt ha roligt så vi andra får njuta av det./M

  1. Jo jag har saknat dina inlägg Mona. Men tror vi alla behöver hämta andan ibland – även från det som vi vanligtvis ser som roligt?
   Är det inte roligt skall man inte göra det ju, då får man vänta tills det är roligt igen….
   Omväxling förnöjer ju och en paus är nog bara av godo för alla egentligen.
   För mig är foto frisk luft och rörelse (dvs det enda jag inte får överhuvudtaget i övrigt), att det blir bilder? Tja det är ju en bonus men inte målet egentligen.. om det är en positiv eller negativ bonus är inte alltid lika klart dock *s* för att ”behöva” gå igenom ett hundratal bilder är inte det jag ser fram emot mest i det redan fullspäckade schema man har, haha. Men så dyker ju bilderna upp efter ett par dag ibland, man hinner helt enkelt inte omedelbart.
   Jag ser iaf fram emot när du hittar det roliga igen! Tills dess hoppas jag du har roligt – på egen hand.-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: