Det så hett efterlängtade försvann

Jag befann mig i ett euforiskt tillstånd i söndags. Temperaturen skulle sjunka mot noll och med vatten i stort sett överallt i göteborg kunde man räkna med en sak – is! *dräggel*

Hyfsat tidigt (läs 09.00 *host harkel*) kom jag ut och halkade mig iväg med bilen upp mot de våta markerna för att jaga konstverk – som förmodligen väldigt många andra fotografer i Göteborgstrakten också gjorde. Jag såg ingen i min närhet dock.

Dagen till ära hade jag snusförnuftigt klätt mig extremt vuxet med både fodrade stövlar och och termobyxor. Inget skulle få stoppa dagens fotoutflykt! Det var länge sedan man kunde vara ute och insupa frisk luft och dagljus och var i skriande behov av de båda.

Dat fanns is..

Men isen varade bara i ca en timme innan det började regna och isen försvann fortare än kvickt.  Det bekom mig inget – motiv finns ju överallt när det gäller macro:

Det enda smolket i bägaren var att tiden rann iväg så fruktansvärt fort.

Efter 5 minuter hade 5 timmar gått och magen kurrade ilsket mot mig.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Det så hett efterlängtade försvann”

 1. Euforisk tilstand – høres bra ut og er et godt utgangspunkt for fotografering 😉

  Men ”hyfsat tidigt” kl 09????????…næhhh. Det er jo å sove langt frampå 😀

  Som vanlig mange spennende bilder der jeg falt mest for bilde nr 1 og 3. Det spennende motlyset og rimet i bjørnemosen var lekkert og tiltalende og enkelheten i nr 3, er noe som ofte gjør seg!

  1. Hahaha, jag VET.. jag ÄR urdålig på att gå upp!! Erkänner villigt!!! *s*
   En av många laster man har – att vara morgontrött men kvällspigg;-)
   Men man får kanske ”kosta på sig” att sova lite på morgonen som den hobbyfotograf man ju är – skillnad vore det om foto var mitt yrke.
   Då hade man nog tagit sig i kragen och gått ut ljuset är som mest magiskt – dvs i soluppgången:-)
   Tack Geir för din kommentar, det glädjer mig att se ditt namn igen:-)
   Mvh Anna

  1. Sant.. allt är relativt:-) Men får göra så gott man kan och mäktar med helt enkelt… Just nu är sömn en bristvara för min del och det jag suktar mest efter – ser därför med glädje fram emot lördagen! Endast ett dygn till sedan är det sömn som skall återhämtas – *yeees* underbart!
   Hopap du får en härlig helg min vän med foto och samkväm med familj och inte sliter ut dig helt med dina onlinekurser:-)
   Mvh Anna

 2. Kjenner meg godt igjen i din tilstand 🙂 Hva hadde vel naturfoto varit, dersom man ikke var på hugget… Fine kunstverk, jeg likte godt den første, is og makro er en strålende kombinasjon.

  Ha en fin dag 🙂

  1. Hej Kai:-)
   Ett varmt tack för att du hittade till en av grannlandets många bloggerskor:-)
   Åh.. efter att ha sett dina bilder kan jag bara suca djupt. Du är enastående! Helt fantastiskt. Vad ÄR det med Norska fotografer? Herr Reneflot är en av mina största idoler:-) Nu har jag tydligen fått ett par till
   Tack, för kommentar och inspiration
   Mvh Anna

 3. Du är för rolig !!!
  Efter fem minuter så hade fem timmar försvunnit :))))))

  Det brukar vara så för mig också när jag håller på med något som är kul. Just nu har jag glömt både dator och kamera….håller på att nörda mig med en iPhone 4S. Och faktiskt så har skaparlusten kommit tillbaka. För den var som bortblåst innan..ta gärna en koll på mitt flickr finns bilderna från ”Ajfånen” :)))

  Kram på dig Anna!

  HipstaPrint
  1. Hehe, ja men det är ju så ?;-)
   Oj ja men kolla! Störtcoola bilder:-)
   Har sett att allt fler börjar använda mobilen som verktyg även på fotosidan, med de där komplementen den har…
   Dina var kreativa som bara den – härligt att se:)
   //Kramar från Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: