Kylans påverkan och åverkan

Den lediga dagen i fredags tog tacksamt emot av undertecknad:-) 

Det var frost, kallt och blixtrande vackert.. och iklädd dubbla lager mysbyxor frös jag inte det minsta trots långa perioder på mage, knä eller rygg i frostlandskapet. Om det beror på klädesplaggen eller den totala närvaron fotograferandet medför låter jag vara osagt….

Ett par stövlar måste införskaffas har jag märkt. Vatnet har läckt in vid ett par tillfällen och nådastöten kom definitivt nu i helgen. En söm hade gett med sig helt och hållet och ett 6-7 cm öppet gap låter nu iskallt vatten kyla min högra fot.

Och det är ju dumt – trevligare kan man ha:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

17 reaktioner till “Kylans påverkan och åverkan”

 1. Du är en sådan otrolig inspiration, en sådan konstnärinna, en sådan makalöst duktig kvinna att jag varenda gång jag tittar på dina bilder känner mig som en grå mus från landet med en instamatic…

  1. Nej nej… det vill jag ju inte du skall känna:-(
   Inte är du det tok där! Herregud! VEM var det som sålde rent hus med sina underbara kustbilder? Folk (och jag med dom) älskar dina bilder! De visar den bild av vårt vackra omvärld man njuter av som mest i nuet. Den man vill bevara för sitt inre! Jag tar bara såna där knäpp bilder man bara kan se genom ett macroobjektiv ju – såna ingen jäkel vill köpa – haha.
   Så hörrö! You rock! Kram påre:-)

  1. Ett stort tack Geir:-)
   NU har vi det också lite kallt och frostigt här. Det till och med snöade idag! *yeiii*
   Ja det kanske inte är så dumt att backa undan lite ibland? Den första är foatad lite längre ifrån – för omväxlings skull;-)
   Mvh Anna

 2. Underbara bilder Anna. Vilka härliga ismönster du fångat på minneskortet. Jag vill också ha is här nere i söder. Men det envisas med att ligga på 2-3 plusgrader. Så onödigt va haha. Kunde ju varit minustecken framför så hade saken varit klar.
  Jag får njuta av dina sålänge medans jag väntar på vintern. Ha det bra.

  1. Jasså, det var då helsike – ingen kyla hos er??.. attans. Jag lider med dig… Det ÄR ju så vackert att titta på dessa blinkande frostskatter överallt i grässtrån och bland buskar!
   Jag skäms för att säga det, men här snöade det idag, även om regnet kom strax efter.
   Det ligger och lurar precis vid nollstrecket här med så man vet aldrig från den ena dagen till den andra. Och självklart kryper tempen upp när det börjar närma sig helg *suck o stön* Förrutom i fredags då man äntligen fick lite kyla och frost:-)
   Som det känns nu tror jag knappast det kommer bli någon vinter att tala om, de få frosttillfällen som är är nog det man fick denna gång. Kanske du gör som maken och barnen skal om ett par veckor – åker till fjälls?
   Men om det nu tar 5-6 timmar för dom att åka upp måste det ju ta vad.. 8-9 timmar? Fy fabian…. Nja det vete tusan, då åker jag nog hellre med flyg till Australien eller något;-)
   Mvh Anna

  1. Å naturens vägnar tackar jag så mycket Bosse:-) Det är ju den som gör allt det där och så hade det sett ut oavsett kamera eller objektiv. Men självklart utan filter så förstås;-)

   Mvh Anna

 3. Härliga bilder! Gillar framför allt den första och sista bilden. Men du får nog utöka din utrustning till något annat än mysbyxor!:-) Kanske något vattentätt, med tanke på din ställning ständigt liggande på marken!

  1. Haha ja det är nog på tiden att man växer upp någon gång misstänker jag. Men du vet.. ibland går det fort när impulser styr och man bara vill ut på en gång!;-) Men jag ska faktiskt bli bättre… vattentäta byxor och strumpor och stövlar får man nog allt köpa in.
   Mvh Anna

 4. Mmm, mycket inspirerande bilder som vanligt! Jag faller pladask för första bilden med sitt underbart sirliga mönster! En visuell upplevelse och en riktig vägghängare. 🙂
  Måste varit en underbar dag trots vattnet som kylde mot foten. 😉

  1. Tack Åke för din kommentar! Vad roligt att du gillade den lilla pölens utseende. Själv blev jag överlycklig över att finna iaf en undangömd pöl som inte var krossad. Jag gjorde säkert liknande själv som barn – att man trampade i pölar (minns det bara inte) men som vuxen vill man ju gärna se och njuta av det vackra som dyker upp då graderna sjunker.-)
   Mvh Anna

 5. J-drar i min låda vad snyggt! Vilken tur det blev lite frost på en ledig dag hördu…Då får vi vanliga dödliga inspiration från dina sagobilder. Det är bara så gött!!
  Bild nr 1 påminner mig om Flower Power tiden, med sina lite psykedeliska, sirliga mönster o former. Mumma!

  Vet du att det finns helt vattentäta strumpor? 100% sant. Då kan man ha vilka skor/stövlar som helst på fötterna. Finns bl.a. hos kanotcentrum i Göteborg, men kostar en del :O)
  Ha det bäst Anna Ulmestrand och ”må slutaren vara med dig”

  1. Men man tackar – vad kul att du tyckte dom fungerade Inger:-)
   Ja kan man annat än tacka o ta emot en dag som fredagen med kyla o is? SÅÅ efterlängtat! Och motiven dom fanns ju överallt! Jag har rensat o sållat i omgångar må du tro och det svider i hjärtat – dom har ju en skönhet i sig – alla fotografiska beskärningar av naturen… och att neka en känns som att neka en av något gudomligt på något sätt…:-( Dom ÄR ju fina på sina egna sätt?
   Men man kan inte visa allt, det går bara inte.

   Ett stort tack för tipset om strumporna! Verkligen kanon:-) Skall försöka skaffa något sånt faktiskt!:-)

   En dito dag till dig Inger 🙂

   Mvh Anna

 6. Sköna frostiga konstverk i den berömda Vittriska stilen och tochen. Bilderna känns så ljusa, krispiga med skön abstraktion och receptet är nog din gränslösa fantasi och ditt öga att sortera ut de små utsnitten bland allt det stora motiven, Tamron och det som sätter sista extra touchen är väl FX som gör dina visioner till bilder. Och låter oss andra ta del av dessa sköna konstverk.
  Jag faller pladask (kanske en isfläck 😉 ) för första bilden gillar den ”silvriga” tonen och färgen på isen, spännande mönster och textur i isen, de infrusna löven och gräset fullbordar denna sköna abstrakta bild. Som len honung för mina ögon, njutbart…

  MG5879 eller nästsista bilden, texturen, den sköna blå tonen i isen. De härliga böljande mönstret nästan som frusna vågor, som ligger fint komponerade så de samtidigt utgör en försiktig diagonal och strået som genom sin placering blir pricken över i:et. Fint också hur den skapar fin kontrast med sin färg mot isens sköna kalla ton.
  Inte för att de andra bilderna är dåliga men just dessa fångade mig i denna omgång bilder 🙂
  Spännande is ni har i dina trakter här gömms den under snö 🙂 åkte 3 mil NV till skogen idag och där är det ännu mera snö, som att färdas i ett julkort. Får köra slaom mellan alla snötyngda träd som lutar över vägen, Sverige är bra avlångt 🙂

  Mvh Kalle 🙂

  1. Oj det lät vackert.. snötyngda träd lyser med sin frånvaro här i Göteneland. Tyvärr måste sägas för jag tillhör skaran snöälskare. Även om jag skyr kylan *s* Kan man inte göra varm snö? Det hade varit bra:-)
   Ett stort tack för din härliga kommentar – skall snarast slinka in på din sida och njuta av alla snöbilder på avstånd:-)
   Ha en härlig dag!
   Mvh Vittran

 7. En perfekt idé 🙂 kan du fixa det tror du ”varm snö” vore perfekt…. 🙂
  Samma här gillar snö men mina händer skyr kylan det är väl det som är nackdelen med vintern 😉 , har nog genom åren blivit lite förmycket av den varan för mina handsingar.
  Välkommen på avstånd 🙂

  Mvh Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: