Heads up

Begreppen brukar ju användas för att förvarna eller förannonsera en händelse och trots att dessa små rödhalsade huvuden är fotade då det glimmade av frost ute ger dom iaf mig en ”Heads up” om att det kommer en vår, och efter den en sommar med värme. Den frusna kropp man bor i jublar av insikten, medan mor min grät i luren av samma insikt. Insikten av att allt rullar snabbare och då det snart blir sommar blir det lika snabbt vinter igen. Och sen vår sommar höst o vinter…..

Ja tiden rinner oss ur händerna, iaf om målet är att försöka fånga det. En omöjlig uppgift..

Jag vet inte hur många gånger jag ställt mig själv frågan om vad livet går ut på, men att det inte är för sin egen skull, den saken är klar. (Däremot är det ju enbart mig själv jag kan ansvara för och ställas till svars inför om man gjort något galet) Men alltid när jag ligger där ute ensam i ett frostigt vinterlandskap,  gyttjig lervälling på hösten, eller på mage i maskrostäckt äng vill jag vända mig om och visa för.. någon. Att denna någon inte alls har lust att vänta i timmar på att jag skall ”bli klar” är full förståeligt. Jag hade inte velat det själv *s* Men att visa det när jag kommer hem betyder ändå lika mycket.

Precis som det betyder att visa det för er här och nu.

Kanske är meningen med livet helt enkelt glädjen av att dela med sig?

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

6 reaktioner till “Heads up”

  1. Visst längtar man efter ljuset? Jag har inget emot frost och vackra vintriga vyer, men att ljuset försvinner innan man hinner gå hem från jobbet är påfrestande måste jag säga – frågan är hur nyttigt det är att under nästan halva året inte få se mer än articifiellt ljus…
   Önskar jag kunde sända en hel drös med ljus åt dig att värma dig av och glädjas åt Halina, men får nöja mig med dessa ljusfångare tills det är möjligt,-)
   Kram och ha en underbar dag av de värsta av datum

   Mvh Anna

  1. Åh jag är väl inget mer ljusfångare än någon annan, men att dela med sig är roligt och givande:-)
   Som dina bilder från Indien? Jag har aldrig varit där, men tack vare dina bilder (och ord) känns det som jag fått en liten mer personlig inblick i landet? Underbart! Jag tackar och ber dig att ABSOLUT fortsätta att ta med människor i bilderna! Varför skulle du inte? Så ljuvliga bilder allihop var och en berättar en historia för betraktaren.
   Tack Sven för att du kikade in, det gjorde mig glad:-)
   Mvh Anna

  1. Ja jag tror inte det är så galet..;-)
   Vi människor är överlag hyfsat bra att spy galla på varandra och peta i sår som blöder, men hur var det nu med glädjen och att försöka göra någon glad längs med vägen? Lite ljus o lite värme som dom så fint sjunger:-)
   Inte för man lyckas alltid, ibland snedtänder och lyckas gå käpprätt åt andra hållet men så är det väl med livet – vi talar inte alltid samma språk helt enkelt.

   En massa ljus till dig Gert och tror du är lika glad som jag för att det skall bli en ljus helg fri från regn:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: