En stilla storm drog förbi

Det är lördagen den 21 januari 2012.

Det har förvarnats på både radio och TV om ett analkande rikligt snöfall, men min lust att fotografera lät sig inte hejdas! Det lilla snö som föll vid 10 snåret kunde väl inte vara så farligt tänkte jag med ett litet fnys.

Jag tänkte som vanligt ta bilen till ett närbeläget område – Svankällan, men en mötande buss fick mig köra andra hållet till områden jag annars inte vistas i.

Och jag blev inte besviken..  redan från vägen skymtade jag skira pastelltonade motiv överallt och fick nästan panik! Bokskogen i detta inlägg såg extra inbjudande ut med sin rosa matta. Där ville jag fota!

Parkeringplatser fanns det inte gott om och jag fick köra en bra bit innan jag kunde stanna till.

Självklart lockade många många motiv längs med vägen och när jag väl kom fram efter 1,5 timme hade den rosa mattan sedan länge försvunnit. Allt som återstod av mattan var de röda avtryck mina fotspår genererade i snön:

Men jag tyckte det var vackert ändå.. snön piskade som besatt och kameran var mer än lovligt blöt! Jag försökte stoppa in den i jackan mellan varje plåtning för att skydda den från vätan och tror mitt uppsåt lyckades. Det lever och har hälsan iaf. Kameran alltså;-)

Värre var det att byta objektiv ute i snöstormen! Det var länge sedan jag var så nervös måste jag erkänna, med ryggen vänd mot blåsten snabbt byta från mitt macro till 50 mm canon (1,4) med blöta fingrar var inte det bästa beslut jag gjort – men jag fick iaf testat det objektivet med. Jag tro dock inte någon av dessa är fotade med den, men kan inte svära…

Och jag förvånas över hur något som våldsamt och ymnigt fallande kunde se så stilla ut på bild…?

Trots att bilderna ser rätt ljusa och skira ut fick jag gå upp rejält i Iso – 800 ligger ett par av dessa på som högst och kunde då få upp tiden till 1/80 sekund vilket duger på Canon eos 5D  att fotografera på frihand med (till skillnad från min tidigare kameran Canon 400D som jag ”bara” kunde fota 1/125 sekund med)

En liten röd kvinna såg ner på sitt nya halsband.. kanske var det kylan som fick henne blossa.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “En stilla storm drog förbi”

  1. Ja bokskogar är enastående vackra med sina röda löv, att fånga dom har inte varit min starka sida dock. Att ta emot detta ”öppna mål” med vitmålade stammar kändes bra för bra för att gå förbi – trots att intresset ligger vid är macro;-)
   Och nog fungerar ett macro att fotograferar träd med också tycker jag:-)
   Tack så hemskt mycket Kai för din kommentar, den värmer
   Mvh Anna

 1. Riktiga mästerverk! Kan inte med ord beskriva hur jag känner inför dessa träd och grenar i vinterskrud. Gillar hur det bildas dubbla linjer genom snön som fastnat på överallt på stammar och grenar. Fina diagonala linjer som förstärker uttrycket och gör bilderna än mer spänstiga och vitala. Tycker du visar att bokskogen är som vackrast på vintern! 😉

  1. Jag har förstått att du är en trädälskare genom din blogg:) Kunde nästan ana att dessa träd skulle tilltala dig Åke och det gladde mig att så var fallet.
   Jag tyckte dom var väldigt vackra live iaf med snön piskandes i ryggen. Just de vita strecken på stammarna var mäktit att se hur dom växte fram bit för bit..
   Tack för din positiva kommentar Åke:-)
   Mvh Anna

 2. Härlig bokskog du hittat och visst blir stammarna extra snygga med snö på sig. Grafiskt snyggt med alla de där linjerna i bilderna. Om jag ska välja en favorit får det bli bild nr 2 där jag tycker väldigt mycket om kompositionen med stammarna som vertikala linjer och släntens diagonal där uppe och sen dina ringlande spår som i färg går igen i löven på busken där uppe på krönet. Tjusigt! /Mattias

  1. Ja den är en vacker liten dung inte långt ifrån mitt hem. Den ligger aldeles vid E6 mellan Kärra och KUngälv och kan ses av många:-)
   Jag har alltid velat fota där, men bristen på P-platser får mig alltid tveka… Denna gång löpte jag iaf linan ut;-)
   Tackar för fina ord om en macrofotografs landskapsförsök, de värmer
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: