Det ruttnande sög tag i min kropp

Som brukligt är under helgerna tog jag den ”gamla bettan” och for iväg till Surte för att finna frisk luft och kanske ett o annat motiv.

Jag var långt ifrån ensam skulle det visa sig. Att folk går promenader i det härliga vädret är inget oväntat, men att stöta på dom långt långt in i den djupa skogen är mer otippat. Vanligtvis är det ”bara” jag som kliver, klampar, river och kryper.

Iaf när jag klufsade på hala isbekläddastenar invid en forsande bäck sprang jag alltså på ett par ute i ingemansland.

Det gör mig inget men det oväntade skrämde slag på mig *s* Jag lyckades dock kväva mina tjut så jag inte skrämde slag på även de 2 andra.

Jag är rätt bra på att utmana ödet tyvärr, för självklart klampade jag rakt ner genom isen det första jag gjorde. Och det var KALLT! Ett par ”vanliga” låga mormorskängor släppte väldigt snabbt in det isande vattnet och jeansen blev gyttjigt bruna ända upp till knäna. Jepp. Thats me….. Men att åka hem var inte ett alternativ. Efter ett par minuter började isvärken ge med sig då foten lyckas värma upp vattnet inuti skon.

Bilden nedan får symbolisera min nertrampade fot… Att den även påminner om cancer med sina metastaser ger den en annan innebörd för mig och fick följa med in i bloggen trots att den inte är varken sägande eller vacker.

Just nu fylls livet av förberedelser inför CameraNaturadagen nästa helg och även Mölndals fotoklubb som jag skall hålla föredrag inför på onsdag. Att fylla huvudet av annat än oro tas villigt emot, att tänka på dåligheter kan ge dåligheter.

Och det bästa av allt? Imorgon är det sovmorgon!!:-)

Ha en härlig helg allihop och hoppas ni får sova länge och skönt!

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

20 reaktioner till “Det ruttnande sög tag i min kropp”

  1. Oj vad hedrande! Självklart ….
   Jag gick som hastigaste in på din sida och hänfördes, härliga trädgårdsbilder och även om jag själv inte har tillnärmelsevis så underbar trädgård som du delar jag ditt intresse för natur! Skall definitivt gå in och inspireras av dig och dina härliga bilder många gånger!
   Mvh Anna

  1. Tack så hemskt mycket Gert, var inne på din sida och lyssnade på en film du hade satt ihop – väldigt bra och informativt måste jag säga! Du förklarar på ett så bra sätt – kanon!
   Mvh Anna

 1. Mmm, blöta fötter och smutsiga byxor låter precis som du 😉 men vad gör man inte för konsten 🙂
  Favoriterna idag, blev trollet och coola snubben på näst sista, som vissalr lite förstrött ur mungipan 🙂

  1. Haha, ja jo… jag är väl inte direkt känd för att vara rädd för o smutsa ner mig *ehum*
   Tack för favoriterna – men trollet har jag själv missat. Är det i andra bilden kanske?.-)
   Mvh Anna

 2. Härligt Att jag hitta till din blog igen:) Nu har jag skrivit upp det!!!
  Tänkte genast på dina tidiga (som jag såg) bilder där du fotade vatten som rann under isen. Och nu har du fått till Guldgubben i bäcken:) Wow! De små små i första bilden svansade så fint runt där:)

  1. Ahh vad roligt – välkommen hit då:-)
   Jo här hänger jag istället för fotosidan förstår du… Det passar mig lite bättre just nu även om fotosidan besökt den med förståss för att hålla koll på mina vänner:-)
   Mvh Anna

 3. Hejsvejs i lingonskogen!
  Det första som fångade mitt öga var den tredje bilden nerifrån, det ser precis ut som en örn som ligger på vakt! Fascinerande att du hittar alla dessa motiv i ingenting 🙂 / Bonussonen 😉

 4. Hej, lyssnade på dit härliga föredrag i går i Västerås och vilka underbara bilder! Du inspirerade mig så jag måste ut och krypa och leta efter motiv. Och sen har jag samma problem som dig, gubben vill inte ut och gå med mig…../Lotta

  1. Men hej!
   Det värmer att dom inspirerade (trots mitt fibblande med tekniken) – kanskehar du t om hunnit ut en sväng idag?
   Haha, ja de flesta fotografer har nog samma ”problem”.
   Men jag förstår honom ju… jag hade inte velat göra det heller förmodligen om rollerna var motsatta.
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: