Livets undertoner

 

Surtes många sjöar gör mig aldrig besviken… nu i helgen låg is djupt ner på botten och fångade upp vattnets gula ton.

Dess färgade grund lät sig ivrigt smyckas av livgivande sedement.. och mina ögon njöt.

Att som på bild nr 1 vända den 90 grader gjorde genast susen då rötter förvandlades till träd.

Fotat i Surte… som vanligt.

Med önskan om en härlig lugn och positiv vecka åt er alla

🙂

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

21 reaktioner till “Livets undertoner”

  1. Ja den fick man en liten försmak av i helgen.
   Även om det var kyligt i luften i går värmde solen gott. Att se vita flingor falla ner utanför fönstret känns förståss lagom roligt, men lika sant som det varit vinter är att sommarn komma skall:-) Det ÄR ju iaf nästan Mars nu!:-)
   Tack du goa göteborgare för att du kikade in!
   //Mvh Anna

 1. Önskar Dig detsamma 🙂
  Inspirerande bilder! Fick lust att utforska rester av is i närheten…, men jag saknar DINA ögon 😉
  Vi får se vad jag kommer att se hahaha 🙂
  Kramar
  Halina

  1. Jamen visst är det roligt!
   Så då ger du dig ut nu då snart alltså? Uj vad härligt i såfall. Du kommer säkert se massor! Garanterat sånt Jag inte hade sett, det är ju det som är så kul – att man kan ställa ett antal fotografer och fota precis samma saker och ändå kommer resultatet ut på skiftande sätt:-)
   Jahapp…Då får jag sukta efter den friska luften genom dina bilder!:-)
   Själv så får jag masa mig ut till köket på jobbet för att käka lite mat så man orkar med resten av dagen. Lite ovant efter en hel veckas sjukdom att köra på i full fart, men hittills har det iaf gått bra.-)
   Lycka till nu och ha en härlig fotodag – hoppas du finner massa rolgit att fota!
   Kram Anna

  1. Kul att du tycker det! Jag kände mig nöjd med den själv faktiskt:-)
   Ahhhh men du är väl för go!! Han har undrat vad du tyckte, du var ju hans rolemodell (eller hur det stavas *s*) inom just det, även om hans musik är annorlunda. Jag skall hälsa honom;-) Tack Mats!

   /Anna

 2. Hej Anna.Första bilden i denna serie tilltalar mig mycket,först leder den tankarna till en målning av någon gammal mästare sedan börjar man leta efter något väsen som gömmer sig i den förtrollade naturen.Härligt med bilder som engagerar.Ha en fin vår,mvh Per.

  1. Hej Per!
   Väldigt trevligt att få en kommentar av dig min vän! Det värmer att den första grabbade tag i dig, jag gillade som sagt den själv och är nöjd med slutresultatet även om den inte först var min favorit blev den den efter vändningen:-)
   Ha en dito vår du med – hoppas du fått broschyrerna och att allt var i sin ordning?

   Mvh Anna

 3. Härliga bilder Anna. Det är så himla kul med mönster i naturen. Du har fångat det suveränt som vanligt. Urläckert. Ha en bra vecka du med. MVH Camilla

 4. Föll som en fura för den första härliga bilden. Fin som snus. Hoppas våren kommer och sedan också stannar hos oss :O)) Glad blir man av bilderna Anna!
  Mvh, Inger

  1. Kul att höra!!! tusen tack!:-)
   Ja nu får väl den där inga vintern ha gjort sitt tycker jag..!? Iaf här nere i sydligaste Sverige får allt våren börja hälsa på. Fåglarna tror iaf det är vår, det hörs mycket väl på morgonen på väg till jobbet – jisses vilket liv det är på dom söta:-)
   Mvh Anna

 5. Tack Lotta! Jag gillar den själv, men vet att ett par inte gör det – smaken är olika vilket är det fina i kråksången tycker jag:-) Men ja – is är vinterns guld ju, det vimlar av motiv o mönster i minsta lilla plätt! Men snart är isen ett minne blott
  /Anna

 6. Ja, som många redan skrivit så är den översta bilden härligt full av mystik, men ju mer jag tittar så….blir den sista bilden som lockar mig, på något sätt påminner den om en gammal skattkarta, gillar den.

  /Mona

  1. Vad roligt att du tycker det Mona:-) Is är ju makalöst roligt att fota tycker jag och det där skräpet är inte helt fel heller ibland;-) Tyvärr hittade jag inget guld men, de där motiven fick duga
   /Mvh Anna

 7. Härliga bilder och ett tydlikt tema i denna sköna triptyk. Gillar dess abstrakta utryck, Ställer mig i kön för de som faller pladask för bild ett. Tror att det är den dova färgen, texturen och uttrycket/intrycket som den ger full av mystik. Sen tycker jag även dess färg påminner om ett gamalt sepiatonat verk från förr vilket även för in lite nostalgi.
  Surte verkar vara en toppen källa för bra bilder om man nu har ögonen på skaft som du 🙂

  Ha de bäst i vårvädret…

  /Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: