Fotografera ett minne

Foto är nog en livsnödvändighet för många av oss på flera olika sätt.

För egen del har jag nog mest svårt att tänka mig var utan naturupplevesen som sådan. Fullt lika nödvändigt är det inte att ta med kameran dock – att däremot försöka se och ”fotografera” i sitt inre kommer man nog alltid göra, men det gör väl alla oavsett om man brukar fotografera eller ej? Att spara minnen i sitt inre kallas det ju för:-)

Trädgrisen:

Huvudvärk:

Elefanten:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “Fotografera ett minne”

 1. Vackra färger, tycker speciellt fotot med svampen är mycket vacker. Träd grisen är kul!
  Mvh karita

  1. Hej och tack Karita:-) Tja den såg lite rolig ut med sitt spetsiga tryne tyckte jag, men du om någon har ju verkligen fantasi – läste om dina myrhistorier i ditt senaste inlägg:-)
   Mvh Anna

   1. Tusen tack… Den fantasin med tex myr fotona är lite från den tid mitt mellersta barn var liten, han är nu 11 år och man skulle läsa sagor, då hittade vi på tillsammans, det skulle alltid vara om insekter och insekterna hade egna namn. Tex Greta Gråsugga, Maria Nyckelpiga , Fia Fjäril, Svea Snigel, fanns nån till som jag inte mer kommer ihåg.

   2. 🙂 Låter härligt.. varför inte göra en barnbok med dina fina bilder och skriva ner fantasierna till det? Jag tror det skulle vara extremt nyttigt och väldigt uppskattat för barn att läsa en saga och fantisera till foton för att på sätt sparka igång sin egen fantasi.. JAG hade älskat en sådan bok iaf! Och om man haft barn i den åldern skulle jag definitivt köpt den… Nu är mina i stort sett vuxna, men trots det sitter 18 åringen på sitt rum o läser i sina gamla barnböcker ändå av nostalgiska skäl:-) (har precis köpt hem baltazar till dom *s*)

   3. Tack, kanske det skulle vara en ide att pröva på.. Har en liten flicka att börja fantisera sagor för igen, hon är snart 2 år, de äldre är redan 15 och mellersta 11. Filip som mellersta heter säger ännu att han minns bra sagorna, så det är ju trevligt.

   4. Jamen absolut – du har verkligen talang!
    Åhh, en liten 2 åring…Är inte så lite avundsjuk på dig – visst har man haft ljuvliga stunder med barnen – speciellt då sagostunderna, men uj vad jag skulle ge mycket för att få uppleva det igen. Men man får väl helt enkelt avvakta ett par år och invänta ett barnbarn:-)

  1. Men Hej Mats:-) Hade missat ditt inlägg – sorry:-((
   Vad roligt att du kikade in här och tyckte om den lilla svartvita – varför är jag inte förvånad att just den föll dig på läppen;-)
   Mvh Anna

 2. Väldigt spännande och glädjande att se dina bildupplevelser som du delar med dig Anna!
  Och jag kan se och förstå hur märkbar skilnaden är mellan 400D och 5:an är 🙂

  1. Hej Tony – vad kul att läsa ditt namn här:-) Det gör mig glad!
   Jo tack – det är en enorm skillnad, men främst för hur man tvingas tänka om i komp – jag kommer ju längre ifrån helt plötsligt? Men den lilla egenheten vande man sig märkligt nog snabbt vid och tycker nu väldigt väldigt mycket om min lilla 5D:-) Vad var det för kamera du hade själv? Mitt minne är uselt och försökte gå in på din fs-sida men hittade inte….? Kanske är du sugen på den nya 5D mark lll? Den har ju fått bra recensioner:-) Mvh Anna

 3. Idel sköna och fantasi kittlande bilder. Njuter i fulla drag av alla små naturliga konstverk som du lyfter upp och visar för oss betraktare. Många härliga bilder men svampen mot den blå bakgrunden, så härligt hur svampens färg kompar bakgrunden och hur det ljusa softa ramar in den och i sin tur kompar mot den blå bakgrunden…
  Trädgrisen även den står ut för mitt sinne, mycket skön färg och ton i bilden, gillar även det oskarpa böset i bakgrunden, tjusig diagonal på grenen och ”trynet” fint placerat i bilden och helt enligt skolboken 😉 Tjusigt, njutbart!!!

  Mvh Kalle.

  Håller nog med om att 5:an ger dina bilder en ny klass och dynamik. Ett bra verktyg i skickliga händer 🙂

  1. Tack så mycket Kalle! Kul att fler ser skillnaden i verktyget, det betyder ju att du följt mina bilder och det uppskattas som du ju vet:-)
   För mig är det främst känslan av att ofrivilligt ”backa” som jag väl äntligen vant mig vid.. Kamerahuset förstorar ju inte som halvformatscensorn gör utan fotar i 1:1.
   Stort tack för ditt inlägg Kallemann
   Hoppas du har en lika härlig vårdag som vi Göteborgare har

   Mvh Vittran

 4. Jasså du menar den med isen kanske? Som ser ut som ett litet lavalandskap.. fast i is;-)
  Jag tror det är något speciellt manligt över den:-) Känner fler män som fastnade för den, kanske beror det på den blå färgen?
  Hur som haver, det glädjer mig att du kikade in och även tyckte om det du såg Roland.:-)
  Tack
  Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: