Grafik och arsenik

Image

Jag är rätt tokig i mönster och former i naturen och kan inte sluta fascineras av hur det blir ordning i kaos, alldeles av sig själv? Visst är det märkligt…

Naturen kan göra mycket enastående till skillnad från oss människor. För det blir tyvärr inte samma resultat i ett hem har jag märkt. Nog för att jag försökt testa om så blir fallet –  men nej, det blir inte ordning i kaos av sig själv i ett hem. Mänskliga rester och avskräde lägger sig aldrig så där vackert av sig själv.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

20 reaktioner till “Grafik och arsenik”

 1. . . . . . . sen är det ju mycket roligare att se kaoset i naturen än hemma!
  Du har en förmåga att hitta det vackra i detta kaos!

  1. Haha, visst är det så – panik får man aldrig av naturens kaos – märkligt nog?
   Men det handlar väl om att det inte är ens egna ansvar liksom – inte man själv som ”felat”
   Mvh Anna

 2. Visst är det märkligt – naturen besitter en märklig förmåga att skapa ordning i det kaotiska.
  Kanske det är just det där komplexa som ligger på randen till rent kaotiska som vi finner så tilltalande – en självorganiserande lagbundenhet som visar på naturens inneboende skaparkraft – man slutar aldrig att förundras och inspireras. Underbara betraktelser av naturens mönstergilla estetik!!

  Mvh, Jörgen

  1. Ja kanske är det det – man påminns om allt allt hänger ihop och faktiskt blir iaf jag mer ödmjuk inför mänskligheten som sådan med – vi är ju en produkt av livets allt vi med? Bara att se hur vår kropp är uppbyggt, hur fantastisk en sådan är – med blodomlopp och energicentral och megadator – hela naturligt? Bara sådär..
   Med det i åtanke upplevs allt från våra kroppar till mönster i naturen som rätt enastående..
   Tack Jörgen för som vanligt vackert formulerade tankar
   Mvh Anna

 3. Härliga mönster Anna. Visst är det kul att leta mönster i naturen. I den sista bilden ser jag en massa ögon och väsen. Man ser fler ju längre man tittar. I mitten ser jag en som ser lite arg ut. Jätteläckra bilder. MVH Camilla

 4. Det ÄR märkligt…Likaså när man travar ved snabbt och fort, så blir det också en snygg hög i slutändan. Utan att man ordnar det på egen hand, det blir ordning i oordningen alldeles av sig självt. Travar man tvätt i oordning inne blir det aldrig ordning i den högen…?
  Härligt sammanhållen färgskala – allihop nya favoriter :O))
  Mvh, Inger

  1. Nä precis – fast kanske borde man vänta lite längre så det blir MER tvätt? Kanske kanske ordnar det sig snyggare då? Nja.. fast jag vågar nog inte vänta så länge, då kommer väl soc och hälsar på 😉 Man får ”nöja” sig med det organiserat snygga oorganiserade naturen erbjuder helt enkelt:-) Tack Inger För att du kikade in här, det värmer
   Mvh Anna

  1. Åh inte vet jag, det finns allt så många andra som ser både bättre och mer än man själv, men det spelar ju ingen roll. Bara ATT få lov att se är vinst nog tycker jag
   så länge ögat kan se och hjärtat slå
   är man tacksam ändå.
   🙂
   Det gör mig dock glad att så många kikade in och inte minst skrev sina tankar – att inte vara ensam känns bra. Ni är fantastiska
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: