Marktjänst

Det är nära nu….

Man kan känna vittring av vårens ankomst och känner mig som ett barn på julafton i vänta på tomten. ”Kommer han inte snart”
Men insikten om att den faktiskt komma skall känns befriande…

Den jämnfrusna myr jag brukat vandra på vintertid börjar mjuka. Mina knän blir åter blöta då jag lägger mig ner för att kika på de små dammsugarpåsarna som döljer sig i det gula gräset.

Och aldrig har jag väl älskat vätan som nu…
Det är mjukt, vänligt och välkomnande.
Trots att dagen började kallt och kanske kommer sluta på samam sätt – kyligt och blåsigt, lever jag ändå på hoppet. På det som komma skall – våren. Om ett par dar:-)

Porlande bäckar föder liv och visar en panda, eller ett lejonhuvud i sin blöta sten:

Dammsugarpåsar, då knän blev blöta:

Och kanske förhoppningsvis den sista is som nu snart är ett minne blott:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

12 reaktioner till “Marktjänst”

 1. Hei Anna !
  Du er en sann formidler i tekst og bilder, det er en fryd å følge med på dine sider. Dine assosiasjoner gi oss oppmerksomhet på det usynlige, det vi overser fordi vi ikke er trent opp til å se det. Du leker og setter navn på former, slik at vi også kan se hva du tenker. Det er SÅ spennende. Din bruk av farger forsterker perioden på året, din bruk av liten dybdeskarphet skjuler og forsterker det du forteller. Du finner stadig nye motiver og ditt engasjemet smitter virkelig. Men å ta macrobilder på den måten du gjør er det ikke mange som klarer, jeg vet ikke om noen og jeg kjenner veldig mange som har forsøkt.

  1. Hej Magnus:-)
   Åh men du är för vänligt, som alltid… nu får du ju en gammal tant att rodna…. ÄSCH!!! inte då! DU däremot är kungen av kreativitet!
   Om man tycker mig kunna variera motiv och utseende inom makro är det kanske inte så konstigt, det ÄR ju (nästan) det enda jag fotar;-)
   Mangen tack min vän
   /Mvh Anna

  1. Ja visst ÄR det? Snart snart så kommer den:-)
   Hah är dom det? Heter dom förresten sporkapslar? Jag lär mig aldrig det där.. men det är väl sporer i detta fall? Eller så är det ju rätt o slätt dammsugarpåsar:-)

 2. Nog går man i väntas tider, kikar på solvarma platser efter de första solarna men ännu är det för kallt. Men snart så lyser diken gula och backarna skiftar i blått och vitt. Våren är en härlig tid men ack så snabbt det går. Och som alltid underbara bilder./Lotta

  1. Ja helgen var inte alls så varm som man hoppats, men på söndagen tyckte jag det vände iaf:-)
   Igår var det ljuvligt ute när man äntligen fick stoppa ut näsan utanför dörren vid arbetets slut. Vilken vårdag! Ett par sådana och det inte dröjer länge innan de vita och blå står i givakt skall du se:-)
   Mvh Anna

 3. Fantastiska bilder (igen!!)
  Bilden på lejonet är så typiskt dig, att se lejonhuvudet, som när du hjälper till, är supertydligt!

  Våren är speciell, kanske är den som bäst när man går där och längtar……

  Åke

  1. Tack så mycket Åke – då fortsätter jag namnge där det behövs:-)
   Jo visst är det väl så – som min arbkamrat brukar säga på fredag – det är den bästa dagen – då har man allt framför sig? Och som den där lottoreklamen menar med – ”jag vill vara miljonär ett par veckor till” 🙂
   Mvh Anna

 4. damsugapåsar hahaha, det var bra!
  Hos mig krokusar började lysa i rabatterna, jag hörde lärkor häromdagen …och idag …trodde inte mina ögon… det kom ca 10 cm snö…. Vinter på våren?!
  Underbara bilder med fantastiskt ljus. Som alltid hos Dig 🙂
  Ha en fin vår/vinter dag
  Halina

  1. snö? Nä fy – nu får det väl allt vara nog! Inget mer av den vita varan nu tack! Det är ju mars för sjutton gubbar??? Mer sol o värme åt folket – vi behöver det så väl 🙂
   Tack för att du kikade in Halina, dina åsikter och tankar värmer alltid:-)
   Mvh Anna

  1. Ja det hör ju liksom till, eller hur? Blöta byxknän alltså;-)
   Ingen lyckad tur utan ett par sådana – hehe
   Tack så mycket för att du kikade in Anna – hoppas vi alla får mycket sol o mycket värme framöver
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: