Att fånga en sol

Ja det är verkligen något jag önskar mig kunna… Visst vore det väl härligt? Att bara plocka fram den vid behov.. om det så vore på natten när man inte kan sova! Att då frottera sig bland glittrande daggdroppar på den kyliga gräsmattan och alla märkliga småkryp som med all säkerhet rotar runt i rabatten nattetid.. ja det vore allt himmelskt.

När maten är lagad och uppäten har jag de senaste dagarna inte kunat hålla mig från att vandra ut i skogen intill.

Aldeles försent tyvärr varje dag. Jag har precis hunnit ut för att enbart se den så högt åtråvärda guldklimpen sänka sig ner och retsamt visa sina guldaktiga toner.. se men inte röra är det nästan som den säger till mig. *suck*

Nåväl.. tji fick den för ett par bilder han jag med häromdagen innan solen blev aldeles för frånvarande….

Jagsåg många av de små vita på marken, men mörkret var aldels för täckande i den nedre markregionen – jag fick hålla mig till kaprifolslynen och mosshuvuden som växte högre upp.

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

14 reaktioner till “Att fånga en sol”

  1. Vad du är go som kikade in här Halina.. Har varit så dålig på att svara på sistone och ber om ursäkt….!! Ibland stjäl andra saker uppmärksamhet helt enkelt:-(
   Men roligt var det att gå in här nu och läsa sitt svar:-)
   Ja du.. det där med solen vore väl något… Vill minnas en barndomshistoria som var precis så. En man fångade solen med sitt stora nät!:-)
   Vill passa på att önska dig en härlig påsk – trots det eländiga väder som komma skall..
   Kram Anna

 1. Virkelig flott tekst,….starten reiv meg med 😉

  Som vanlig spennende bilder, men på tross av tittelen med sol……ble de to siste bildene der sola var kanskje minst framredende, de som tok meg mest 😀 Og det siste var ”outstanding”!!!

  1. Hej och tack Geir! Jasså den sista virrvarrbilden föll dig mest i smaken? De där slånen växer ju i massor i skogarna vilket man ju tackar för. Just i solnedgångar glöder riktigt de där bladverken som eldar på sina grenar!
   Önskar dig en härlig påsk och håller tummarna för att Sveriges tråkiga påskväder inte når upp till er:-)
   Mvh Anna

 2. Inte behöver du fånga solen! Den är ju med dig hela tiden. 🙂 Som vanligt så är det en samling underbara bilder, där den sista är min favorit. En härlig rörelse i bilden och ett ljus som man blir väldigt imponerad av. Den fiktiva rörelsen som du lyckas förmedla, (eller är det vinden som skapar rörelsen?) gör att huvudmotivet får sin plats i ramljuset, en skön bild som man kan titta länge på.

  Vänligen Mats

  1. Haha, om man bara kunde bära med sig en sol, men tyvärr. Har flängt ut som en besatt varje dag nu i veckan för att försöka fånga de sista skälvande minutrarna då det faktiskt är sol. Den dystra påskvädersprognosen kände ju föga trevlig att se fram emot.. brrr

   Den sista är helt enkelt en massa kaprifolgrenar som kommer i och ur skärpan och väl på så sätt ger kanske en rörelsekänsla:-) Det blåste tack och lov inte – med det lilla ljus som var skulle det verkligen inte ha blivit skärpa på bladverket isåfall:-)
   En glad påsk önskar jag dig:-)

   Kucklelikuu

 3. Så är det, när alla måsten är gjorda och man till nöds hade kunnat hinna ut med kameran då är solen på andra sidan jordklotet! Suck och pust! Glad att se att du hinner ut för att fånga lite av det sista gyllene i alla fall. Och snart är solen här lite längre 🙂

  1. Jamen visst är det surt? Gahhh attans vad man så gärna vill ut ibland när man sitter inne på jobbet – men thats life;-) Tids nog BLIR det sommar och då kommer de ljusa kvällarna som ett brev på posten;-)

   Trevlig påsk Cecilia och hoppas du får många fotostunder trots den grå helg som väntar

 4. Visst går den ner alldeles för snabbt den korta period då det är optimalt för lite fräcka foton i det släpande ljuset Anna. Du lyckades ju riktigt bra den lilla stunden du hade på dig , härliga bilder o de där mosstopparna har man lagt linsen i mer än en gång.
  Trevlig Påsk !

  1. Ja det är märkligt at man inte ser fler fotografer med fötterna i vädret och ansiktet genom en mosshög – för det ÄR ju som du säger många som älskar det ljus och den färg som sådana skänker.
   Men kanske är vi helt enkelt bra på att hitta sådana mosshögar en bit in i skogen?
   En trevlig påsk till dig med Ronnie:-)

   Mvh Anna

 5. Ja det vore inte tokigt att kunna ha en egen sol, eller åtminstone en grynings sol skulle jag föredra om jag fick välja. Och den medföljande stämmningen som då råder i den stilla grynings timmarna 🙂
  Härliga bilder i sköna pigga färger som gör mitt sinne glatt. Och som vanligt gör Tamron sitt jobb alldeles utmärkt att skapa dessa sköna bakgrunder, med lite hjälp från dig 😉
  Gillar bilder när man kan efter en stunds betraktande kan hitta figurer och andra mystiska väsen som gömmer sig där i bakgrunden. Så läckert när de ”poppar” fram…
  Passar på och önska dig en Glad Påsk !

  /Mvh Kalle

  1. Och jag som är så morgontrött tar gärna kvällssolen då:-)
   Hihi ja jag kan nog tänka mig att du med din enorma fantasi kan se både det ena och det andra i alla slags fotografier:-) Glömmer aldrig den ritning du skickade på trädskakningsbilden jag hade tagit en gång och alla figurer du såg där i!? Jösses – du är helt fenomenal:-) Och det var så så roligt att få se det med:-)

   Glad påsk till dig med Kallemannen

   Mvh Vittran

 6. Härligt soliga varma bilder. Sådant man behöver nu. Denna helgen hade man verkligen behövt kunna trolla fram solen. Inte många stunder den ärade oss med här nere i söder.
  MVH Camilla

  1. Jasså? Men vad trist.. hos oss sken solen på lördag och söndag, det var först idag (måndag) som regn o snö började falla ner återigen. Man blir så besivken när vädret inte blir som man hoppats eller hur? Det hänger så mycket på det… Och enltigt långtidsprognosen som min kära mor upplyste mig om idag skulle den riktiga värmen inte dyka upp förrän i maj !! Gah man blir ju tokig…..
   men det känns ju lite bra om man kunde sprida lite sol genom nätet iaf..:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: