olika vitt

Jag stod med huvudet lutat mot den kalla köksfönstret och drog en stor suck…
Utsikten var inte det man kan förvänta sig en morgon i Maj, en månad som i mitt lilla huvud skimrar i sommarens ljuva toner och invaggas i varm hetta.
Maj – en månad med värmebölja och förvarning om sommar för att degenereras i Juni lagom till midsommar och i slutet av Juli åter explodera.
So I thought..
I stället för glittrande dagg och kanske på sin höjd lite dimma var nu gräsmattan täckt av glimrande vacker, men ack så aggressiv frost.
Trots att livet är fast förankarat, stilla och och går din gilla gång, skiftar det från svart till vitt utan att vi kan påverka dess utgång eller riktning.
Man kan därför tycka att morgonens glimrande frosttäcke över gräsmattan inte kom som en större förvåning, men….. visst blev jag uppgiven och skänkte en tanke till de många plantor som nu fått se sig besegrade av nyckfulla moder natur.
En sak står klar: att inget är givet eller förutbestämt. Livet rullar på som en megaboll dit man inte vet vart den rullar härnäst. Man får helt enkelt vara glad  att man för följa med och hålla i sig 🙂
Ta t e x något så simpelt och förhållandevis konstant i sitt utseende som en vitsippa. Den ena är den andre lik, ändå kan dom te sig på många olika sätt genom ett makro:

I morse, vid mitt kalla fönster skänkte jag en tacksam tanke till att vi erbjuds dessa skiftningar, nyanser som får oss vilja se dess motsats. Kylan fick mig att än mer uppskattade de vårbilder jag för en vecka sedan fick hänge mig åt och minnas de ljumma vindar om tillfälligt besökte vårt avlånga land.

Och vad är väl bilder om inte minnen? Så till skillnad från den kyla som väl mötte de flesta av oss delar jag med mig av minnet av värmen som med all säkerhet hittar tillbaka till oss snart igen:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

8 reaktioner till “olika vitt”

 1. Akk ja….så har det vært her hos meg også! Men man får gjøre ut av det, som man strekker til. Forhåpentligvis kjem det også litt motivasjon med på kjøpet, om ikkje anna enn når man først er komt igang 😉

  Herlig serie bilder, minnsann…igjen 🙂

  Ønsker deg en strålende mai, Anna! 😀

 2. Jo jag kunde tänka mig det.. Har läst om hur de norrut här i Sverige tom fått snö? Hualiga….för visst blir man lite ledsen över kylans återinträde.. Brrr. Men det kommer ju tids nog igen, det är säkert:-)
  En härlig och varm Maj önskar jag dig med Geir:-)
  Mvh Anna

 3. Minsann var det inte lite april-väder rent av i nu maj om man betänker de rejält tvära kast i temperatur skalan från de senaste dagarna. Och hör man väderutsikterna från de norra delarna av landet så får man väl ändå inse att man har kommit lindrigt undan – vill absolut inte ha snö i maj månad! 🙂 Men vårens temporära tvärhalt ser man inte något av i dina sprudlande sippebilder, och jag tyckte mig se några blommor från harsyra också i denna ljuvliga bildkavalkad. Bilden med spindeln som spretar från blombladen är verkligen unik!

  Hur gott är det inte att dyka ner i vitsippeland med makrolinsen i högsta hugg. Det påminner mig att denna vår har jag nästan helt missat vitsippefesten (rent fotografiskt) – men det ombytliga vädret tror jag har bromsat upp våren, eller förlängt den så det är inte försent för en fotografisk konfrontation i vitsippesnåren!

  Önskar dig en finfin maj utan frostnupna återfall!

  Mvh, Jörgen

  1. Nej bilderna var tagna precis inna den stora kylan slog till och jag får nöja mig med minnet en vecka till – så länge sias det ju om att värmen kommer vara frånvarande.. Men jag håller med dig, det kunde varit värre – det hade kunnat snöa… hualigen.
   Ja,men nog finns dom kvar ett tag till de små vita? På sätt och vis är ju kylan bra på det sättet – att det håller tillbaka lite av den exploderande utvecklingen i naturen:-)
   Tack så mycket för din hälsning Jörgen och en häelig frostfri Maj önskar jag dig med
   Mvh Anna

 4. Härliga vårbilder! Jag älskar det korta skärpedjupet!
  Välkommen till Hva Fotoklubb imorgon!! Ser verkligen fram emot det!
  Här finns ingen frost och ingen snö! :-))

  1. Ahh du är med där? Kul!! Ja då syns vi 🙂 Och frostfritt med – det låter härligt. Skall försöka trycka gasen i botten så jag hinenr upp i tid bara;-)
   Vi syns Lola:-)

 5. Hela vintern och våren har varit förskjuten en månad. Vintern kom sent och våren också. Frost den 7 maj är inte väldigt upplyftande. Tur de vita sipporna klarar av svängningarna, så vi kan få njuta av dina fina bilder :O) Tredje från slutet blev min favorit denna gången!

  1. Ja vi får verkligen hoppas att de pallar med kylan, det verkar ju så iaf..?
   Det är ju ett riktigt ogräs egentligen vitsipporna och de klarar nog det mesta.. Marken var lika skimrande vit idag med:-)
   Tack för att du kikade in och hälsade på 🙂
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: