Venus och Niklas

I lördags fick jag äran att möta en ny människa! Workshop var det sagt och nog hade jag idéer om hur man skulle kunna gå tillväga, men nja – tilltänkta uppdrag där jag skulle be Niklas fota vissa manér och motiv gick ju helt åt pipan.

Jag glömde av det helt enkelt *s* Vi hade så kul där på gräsrotsnivå med våra kameror och det blev som det brukar då man fotar, minutrar blev till timmar och vips hade 4 st gått. Jag själv förkovrade mig i ormbunkarnas förlovade värld, med sedvanlig skit bakom o framför som ger upphov till nya figurer och mönster. Men posen man tvingas ligga i är ju rent olidlig ibland. Det känns (tyvärr) att man börjar bli till åren – ok att man kan komma ner på backen än så länge, men att ta sig upp igen är värre *s*

OM jag kunde lära ut något är mer tveksamt,  jag däremot fick lärt mig massor! Om galopperande växthuseffekt på venus och hur bra övertidsersättning vissa har;-) Och mycket mera…

Årstiden har lagt in högsta växeln nu för den vår som var i lördags övergick till högsommarvärme i går – och det var ljuvligt! Om det nu finns en gud var han väldigt snäll som gav oss den så hett efterlängtade solen en dag då de flesta var lediga:-)

Det tackar man för och gårdagen var helt fantastiskt.. så där lagom på alla sätt o vis. En 3 timmars tur i skogen bland kvittrande fåglar och porlande bäckar, en förmiddag då jag snubblande över en ny stig! Jag gick inte till slutet utan sparar det till en annan dag – det ser jag fram emot:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

16 reaktioner till “Venus och Niklas”

  1. Vad roligt att du gillade dom vännen!:) Japp för tusan, förra året skulle vi träffas men nu får det faktiskt bli av!
   Varför inte hänga med mig till Surte en dag? Eller så kanske du kan visa mig Säveån:-)
   Kram

 1. Vilka underbara små konstverk där var o en talar sitt tydliga språk , var rädd om oss för vi är ju så vackra ! Tror jag tar fritt idag o slänger mig ner uti herrens hage o skapar jag med, man blir ju så jäkla inspirerad. Nja jag får nog jobba lite innan fotot tar vid . Ha det gott !

  1. Ja dom där måsterna i livet slipper vi ju inte undan, att kunna fotografera när lust infinner sig är väl dit man strävar och vill. Få jobb erbjuder den möjligheten dock, så om du kan gläds jag med dig:-)
   Hoppas du jobbar så lite som möjligt för att njuta av de små mirakel naturen har att erbjuda utomhus! Önskar dig en härlig dag i solskenet
   Mvh Anna

 2. En härlig samling bilder, med mycket goa färger i. En del mystiska och med mycket figurer i som man ser efterhand som man stannar till och betraktar bilden. Men den bilden som satte sig i mitt huvud är den ensamma vitsippan som sträcker ut sina blad utmed sidorna. I min fantasi så ser jag denna vitsippa som en riktig diva, lite Hollywood stil på posen. Jag gillar den extremt mycket, väldigt enkel bild men den talar till mig väldigt mycket tack vare vitsippans uttryck!

  Vänligen Mats

  1. Jasså vad kul, den med gul botten? Hmm och den var tvärtom den jag funderade över att ta bort..
   Intressant och roligt det där med hur man upptäcker och känner för en bild, att man överhuvudtaget gör det är ju vad man som fotograf önskar och med dina ord ringades i öronen får jag vara mer än nöjd.-)
   Hopaps du har haft en bra helg – trots den dumma kylan
   Mvh Anna

  1. Tack så mycket Gert:-) Det känns lite märkligt att läsa sina egna ord i skrift, det är ju ”bara” en massa tyckanden egentligen? Den enda fotokurs jag gått på är ju hos dig så om jag säger något fel får jag skylla på dig då – haha;-)
   Mvh Anna

 3. Hej Anna,
  måste bara framföra att jag tycker du är en mycket duktig fotograf med stor känsla för det du gör! Ni tjejer har tycker jag oftare än män en större konstnärlig sensibilitet som du här, på din blogg och i andra sammanhang där jag sett dina bilder, visar excellenta exempel på! Bra jobbat!

  Mvh
  Erik Malm/N

  1. Hej Erik! Gick in på din sida och blev så fruktansvärt imponerad av ditt fotograferande! Enasteånde bilder du tar ju? Jösses…. Fast det är klart, Naturfotograferna har en hög standard och borde inte bli förvånad (men blev det ändå;-)) Men dina bilder är ju verkligen sinnliga och äger den där konstnärliga touchen – speciellt dina Giclee Art-foton!
   Så ett stport tack för så fina ord, de väger tungt!

   Mvh Anna

 4. Hejsan Anna. Som vanligt väldigt fina bilder som jag nu ser på med delvis nya ögon efter att ha sett mig igenom filmen som Peter Györffy gjorde med dig. Intressant, särskilt när du berättade om hur mycket vikt du lägger vid dina förgrunder och att du ständigt jobbar med tre nivåer där en ofokuserad för- och bakgrund ofta kan vara lika viktiga för bilden. Ska testa när jag hinner ut nästa gång.

  1. Jo det där är något jag nästan alltid använder mig av, för och bakgrund när de agerar tillsammans är så så kul att använda sig av:-)
   Hoppas du fick smak på ”blandfotot” på din nästa fotosession:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: