Rosa romantik med ett ont öga

Den lilla fågeln med sin last:

Titeln låter betydligt mer spännande än vad som faktiskt utspelade sig på plats i helgen som gick, även om jag faktiskt hade fysiskt ont i mitt ena öga! Linserna hade gått ut för ett par veckor sedan och de började skava rejält. Ett par nya var beställda men anlände inte förrän igår, nästan en vecka försent. Nu känns det så bra så bra så:-)

Bakom kameran och i min hjärna var det dock dramatik – där ett synligt ”ont öga# syntes i bakgrunden på bilden nedan. Det bevakar sina romantiska blommor och ser strängt på mig som kikar åt motsatt håll – ”nåde dig om du rör dom”! (Märk hur knepigt utdragen bilden ser ut? Jag fotograferar nämligen rakt igenom en pinne och det förvrängde bilden kraftigt)

Nu är verkligen naturen så makalöst vacker och jag är rätt tacksam för att väderleken får växtligheten att vänta lite. Kylan drar över och får naturens framfart att klinga av. Till helgen skall det däremot väntas bättre väder – och med tanke åp hur helgerna sett ut tidigare är det minsann på tiden:-) Underbart säger jag! Jag har lovat bort mig på lördag och skall köra ett makroworkshop på favvoplatsen Surte med för mig nya människor vilket känns spännande:-) Vädret kommer ju bli kanon och vad kan väl gå fel då? Värme, vitsippor och vatten 🙂

Dansande par i bakgrunden:

Ängel eller pastor? Eller kanske båda delar på samma gång..

Mitt ibland alla skira rosavita sippor fanns även ett litet troll:-) Bilden ovan och under är samma växt och jag minns aldrig namnet på den, men vet att den ser ut som en blandning mellan vita löjtnantshjärtan och stora liljekonvaljer när de spruckit ut..

Happy elephant -vide rätt o slätt:

Happy pig

Hoppas ni får en härlig helg med mycket sol o mycket värme, tro och hopp:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

18 reaktioner till “Rosa romantik med ett ont öga”

 1. Du kan verkligen presentera vackra inlägg, man ser riktigt framemot nästa igen, mycket vackert att njuta av.
  Trevlig helg, Karita

 2. Blir alltid så otroligt imponerad av dina bakgrunder. Som den före onda ögat t ex med den böljande grönskan in i det rosa. Men onda ögat är helt suverän! Och funkar minst lika bra om du är ännu tuffare och beskär den ett varv till – eller vad tror du? Det håller den för.

  1. Jamen det är ju det där med skit bakom o framför som är så himla roligt att arbeta med! Men oftast ser jag inte figurerna förrän hemma i soffan då jag går igenom i kameran vilka bilder som duger eller ej.. då dyker dom oftast upp, ögonen.. gubbarna.. bebisarna. Har du upplevt detsamma? Jag är väl inte tillräckligt uppmärksam på plats kanske *s* Det är så mycket distraherande på plats (och det nämnt i det allra bästa ordalag) att prio inte ligger på att notera bakgrund i första hand även om den självklart är av stor vikt, men skärpa på motiv är ändå alltid i fokus s a s.
   Bilden är inte beskuren idag, men skall tänka på det du sagt om att snäva till den:-) Tack för tipset!
   Mvh Anna

 3. Häftig titel och läckra bilder.
  Gillar mest den lilla fågeln och glada grisen 😉 och njuter av färger, former och det underbara ljuset som finns alltid hos dig… Tänk, så mycket en enkel vitsippa kan ge … men den är kanske inte så enkel utan trolsk? I alla fall på dina bilder.
  Åh, jag missar så mycket just nu, när min kamera är sönder och ”åkte” till reparation… (suck)…
  Ha en trevlig dag
  kram Halina

  1. Jamen de är ju för ljuvliga de där små!? Och den typiska aprikossöta doften kändes i helgen med efter ett regn – ahh, ljuvligt!
   Jo dom är allt trolska de små vita och lider med dig ang din kamera. Jag fick faktiskt lite hicka själv efter den här fotosessionen då kameran plötsligt inte vilel visa bländartal? Shit vad rädd jag blev! Men märkte efter ett tag att jag tydligen kommit åt lösgöringsknappen för objektivet på sidan *s* ehum..
   Hoppas du med får en härlig dag trots det deprimerande regnet..
   Kram Anna

 4. Alltid lika roligt att gå in i din blogg.
  Underbara bilder!
  Tänk att du hittade en lastad vitsippsfågel i naturen!
  Den var vacker!

  1. Och alltid lka roligt när just Du kikar in Lola:-) Fotosidanbekanta känns väldigt uppskattat att se här inne:-)
   Ha ha ja men visst – en liten höna var det nog som bar sina småttingar, tror du inte? Fågelmammor brukar väl göra så… Vi människor bör dom oftast på magen;-)
   Mvh Anna

 5. Du är nästan lite jobbigt flitig på att fota ju ;-), själv har jag mest haft gurka och annat i skallen, plantor överallt…….hoppas allt är bra med dig och att onda ögon inte är något som existerar mer än på bild.

  Kram
  Mona

  1. Tsss.. är JAg det? Du min inbox svämmer över med monartics inlägg *s* Hur många var det nu sen sists? 10 kanske?;-) Ahh jag hinner inte meeeeed! *s*
   Ahh då är våren verkligen på gång hos dig med? Min syster är precis som du planttokig och känner igen det där med planttankar;-) Jadå – allt är bara bra med tanten här nere:-) Lite hemligheter på gång, men det är ”bara” positivia sådana;-)

   Kram Annapanna

 6. Fantastiskt fina bilder! Först noterar jag stämningen och de mjuka romantiska färgnyanserna, sedan motivet och detaljerna. Sist letar jag efter dina extradetaljer som kommer som en bonus, alltid lika kul när man upptäcker! Vilken njutning, tack! 🙂

  Har lite funderingar om din hemsida, hur kom du igång? Har du byggt den själv, isåfall vilket program använder du? Är själv på gång att starta en blogg eller hemsida och tittar efter olika lösningar. Kanske du har några bra tips till mej?

  Ha en fin söndag! /Johanna

  1. Så så kul at du ser mer och hittar detaljer – då är jag i hamn ! Det glädjer mig oerhört:-)
   Sidan? Nej nej, det här är en ”färdig” sida /blogg med en mall bland många fler där bakgurnd bildplacering och typsnitt skiftar. När man går med och vill börja sin blogg presenteras de många olika varianterna och ud kan testa och provvisa din sida inna du bestämmer dig. Mna kan när som helst byta utseende på bloggen med:-)
   Wordpress är gratis och fritt för alla att använda sig av:-) Hyfsat enkelt att förstå sig på med – jag fick väl fundera lite på vissa ord och vad dom betydde och hade för funktion, men efter ett tag framkom det rätt snabbt vad som var vad – pröva vet ja:-)

   Ha ne härlig söndag du med!:-)
   Mvh Anna

 7. Tack för ditt snabba svar! 🙂
  Får se om jag får ihop en sida så småningom med mina bilder..

  Mvh Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: