När upp känns som ner

Vissa dagar är så där deprimerande.

När livet inte är så värst roligt på något sätt.
När kroppen är trött, och själen vill vila…
Då ljus är obefintligt och allt ljud irriterande och aldeles för högt.
En dag där himlen inte är oskyldigt blå utan sträcker retsamt ut sitt fula tryne och låter regnet ösa ner mot en anklagande bittert grå bakgrund!
Idag är en sådan dag.
Mitt jag och omvärlden tycks vara i motfas och vad jag än företar mig upplevs det som att allt går åt skogen. Så är det självklart inte, men jag upplever det så.
Precis som man kan bli arg och ledsen utan någon egentligen anledning, kan man ju må bra och vara uppåt med vissa dagar  – helt oförklarligt.
Tur då att chokladlakritsfudge finns bredvid i en påse, tröstandes med sin doft.
Min manliga kollega var vänligheten själv som tog med sig sina hembakade! Jublet på atlejen läte inte dröja kan jag upplysa er om;-)
Även minnet av bebisens mjukhet och doft lugnar och invaggar mitt oroliga inre i en slags mjukhet.
Att bli ilsk går ju bara inte när bebisens darrande utsträckta armar finns så färskt i minnet och det minspel bara en nyfött kan förmå frambringa.
Den VAR väldigt väldigt fin.. bebisen.
Lilla Theodor…. som anlände med buller och bång på alla sätt och vis. Det gick som tur var bra, trots allt.
Då lever och njurar lade av återtår bara dialys och vila för mamman som vi alla på jobbet tycker så mycket om… ett par oroliga dagar har det sannerligen varit och så skönt det då köndes att få se henne och veta att hon mådde bra. Och då den fina lillprinsen hon fick som resultat.
En dag som denna får ackopampanjeras av typiskat grå bilder, från helgens tillfällen då solen inte lös så starkt. Jag blir alltid lika fascinerad över hur snabbt man kan ”måla” fram ett resultat som liknar just målat.. enbart genom att vara lite skakig..
Jag hoppas iaf alla får en härlig helg – fri från de svarta demoner som idag tagit just min kropp i besittning.
Fast det bör tilläggas att det ÄR rätt gött att känne drivkraften och energin i kroppen ändå.. även om det kommer från den svarta sidan;-)
Och tids nog blir det ljust igen.
Så här ser det ut på väg upp till ”min” sjö vid Surte, om man skakar lite:
Sandbacken, där motorkrosscyklar dånar på helger och bilar står i brand på nätter:
Forsen som nu rusar i full fart – där är det liv och energi:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

12 reaktioner till “När upp känns som ner”

  1. Haha, du är väl för skön du….
   Det är nog bara bra att skaka loss lite då och då, så länge inte kameran skakas sönder bara;-) Kul att du gillar dom! Blev grymt inspirerad sv dina bilder och passar väl bättre för ditt manér än en dag som denna? Perfekt ju;-) Ve, vet- kanske du är ute och fångar ett par nya guldkorn idag rent av? Bränn dig inte på kaffet bara;-)

 1. Jag har inte lärt mig uppskatta suddiga foton än, men den första bilden med björkarna(?) var riktigt snygg. Det ser ut som om du målat den i olja.

  1. 🙂 Och det måste man ju inte.. gilla det där manéret menar jag. För mycket av samma vara gör att man lätt kan bli ”mätt” på det? Sedan är jag inte säker på om det alltid är så bra att skärpa up dessa ”suddiga bilder – men skärper dom som övriga för webben och då blir det en nästan ritad elelr etsad känsla på något vis som jag tycker om. Det blir inte så fruktansvärt suddigt på något sätt då .. men ändå suddigt – haha. Det är ju så vansinnigt kul att skaka loss lite? Och attans så snabbt det går!

  1. Ja den där fudgen var itne dum alls! Vilka kollegor man har va? Önskar jag kunde bjussa dom vidare genom nätet, men det går ju inte.. än.
   Nu känns det rätt ok för egen del faktiskt.. med en pizza i magen dessutom är man rätt däst och slö och de där energiska negativa känslorna har gått o lagt sig långt in i ett skrymsle i kroppen. De får gärna vila sig där ett tag tycker jag;-)
   Hoppas du med mår fredagsgott och njuter av att ha hela helgen framför dig, förhoppningsvis inte alltför uppbokad utan tilräckligt fri för lite foto också?.-)

 2. Hoppas verkligen att det ljusnar, och att upp och ner pekar åt rätt håll. Visst har vi våra stunder när allt inte går som på räls, när världen känns som en evig uppförsbacke. Men när det sedan vänder – kanske med hjälp av en påse fudge – eller rent av genom att ”fota” av sig dom där dystra tankegångarna, då blir det hoppet desto större och tydligare. Hur befriande är det inte att med ett öppet sinne ge sig till skogs och helt fritt låta naturen vara paletten som målar sin rofyllda konst på bildsensorn.
  Tycker att du fick till ett gäng raffinerade naturliga målningar, tror och hoppas att dom blev en kanalisering för lite nedstämda känslor som vi kan drabbas av lite till mans.
  Jättehärliga skogs o vatten skakisar som faller mig i smaken – må så gott!!

  Mvh, Jörgen

  1. Hej Jörgen och tack för positiva rader som peppade!
   Jo, det vände…. och gick ner.. och upp.. och ner igen. De där känslorna som far huller om buller i kroppen är inte alltid så roliga må du tro! Haha…
   Det är härligt när det går upp men när det vänder ner störtar det lite för mycket för mitt eget bästa. Men visst behövs dalarna precis som topparna för att få ett liv skifta i färg? Jag skulle dock hellre se att färgerna alltid skiftade mellan gult, rosa och himmelsblåa toner och inte av mörkbrun och svart eller ilsket aggressivt rött *s*

   Ja naturen är läkande på många sätt och det är glädjande att se hur många som inser värdet av att den bevaras:-)

   Tack för att du kikade in och för att du gillade skakisarna!!

   Mvh Anna

 3. Visst kan det vara ”dows” emellanåt men som tur är vänder det uppåt igen . Skönt att det gick bra med den lilla o den stora ! Det var inte så att det var kallt den dagen när de härliga bilderna togs ? Allvarligt, fint kreerat Anna

  1. Visst gör det tack och lov…
   *s* Jo det var faktiskt kallt, men inte SÅ överdrivet att skakningarna kom på naturlig väg ! (Hmm undrar hur vinterbilderna skulle tett sig isåfall;-))
   Kul att ”kreationerna” föll dig lite i smaken Ronnie:-)
   Ha en bra helg med eller utan skakning,-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: