Sun sun sun here it comes

Det varma soljjusets slöjor målar naturen ockert gul

Den välbekanta varma ton jag inte visste mig saknat förrän den uppenbarades…
Där var den ju?
Ljuset med budskap som berättar om värme om hopp och om framtid

Det gröna biter inte lika aggressivt längre i ögonen
Fram manas en guldskimrande nästan bronsliknande nyans
– som om naturen ärgat framför mina ögon.
Spindeln nedan verkar njuta av solen även den  – eller också försöker han härma en?:-)

Varmt ljus ger sena kvällar – då dyker grodor upp – iaf om man fotar rakt ner i backen…

Harrisens varma kokongblommor gömmer tydligen huligandjur vars skadeverkan ger upphov till nya figurer..

En insekt som  var men nu är något annat….slända kanske? Det var fullt av dessa tomma skal runt Svankällan. Skal som tycktes krampaktigt hålla sig fast på sina strån i väntan på att transformeras till något annat.

Mors dag har det hunnit vara med, en dag då min kära papi brakade i backen. Den stol han själv en gång sytt höll inte längre. ”Så går det när man inte använder björtråd” som han själv utbrast sprattlandes på backen;-)

Men blommor har dom i mängder mina föräldrar – ett paradis för irriterande fotografer och blomflugor:

Något som irriterar min kära mor är dock dessa – ormbunkar, något av det vackraste vår natur kan erbjuda enligt mig.

De är perfekta motiv att fotograferas –  rakt på eller igenom:

Förgätmigej tolkat genom en ormbunke:

Och se man på, mammas undulat dök upp i blomhavet, det stora huvudet kan man se koma ner uppifrån med fransar runt ögat…  mammas lilla Asta är dock vit;-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

24 reaktioner till “Sun sun sun here it comes”

  1. Vad roligt att du gillade det Lola! Det känns ju roligt att ”bjuda med” dig på färden – du hade gärna fått följa med mig runt irl med förståss;-)
   Mvh Anna

 1. Ljuvliga bilder, naturen är verkligen underbar den här tiden, man skulle ju knappt hinna göra annat än fotografera just nu, om man skulle få välja…

  1. Oh men attans, en kommentar jag inte svarat på – jag ber så mycket om ursäkt, jag hade missat den och därmed dig totalt:-(
   Ja du, jag instämmer till fullo med viljan att fotografera – man önskar ju att dygnet hade 48 timmar – visst kan man fotografera längre nu iom de allt ljusare nätterna, men alla de där andra måsterna som också existerar i livet försvinner ju inte? Meeen what the heck, man får ju vara glad för det lilla man får, för de minutrar som finns över som ger stillhet och ro och så mycket gläjde:-)
   Tack Karita för din kommentar och för att du kikade in.-)
   Mvh Anna

  1. Vad roligt att du tyckte det Peter:-) Jag vet att åsikter går isär men det med foto är ju ”bara” ett enda tyckande egentligen? Visst fins det tekniska rätt o fel inom fotografering men i slutändan är det ju faktiskt vad man tycker när man ser en bild? Om den väcker känslor eller inte som betyder något:-)
   Mvh Anna

  1. Haha, vad roligt.. tja inte att du hoppade över spindlarna då men att resten föll dig i smaken. Önskade dock att det ljuva ljuset du fann på din kurs hade infunnit sig i det lilla makrolivet med, nog för det var gyllene solnedgångsljus men lååångt ifrån ditt härliga!
   Mvh Anna

 2. Uuääck…gillar INTE spindlar och andra småkryp, men gillar nästan allt annat… Allra mest (just idag) gillar jag din underbara bild på på de väldoftande konvaljerna. Grönt är verkligen skönt!! Så himla fint ihop med vitt dessutom :O)) En alldeles alldeles underbar tid det är nu

  1. Gör du inte? Men så synd.. eller tja, jag förstår väl dig med, jag var ju själv rädd för dom för ett antal år sedan, men sen tog fascinationen vid…
   Och visst är dom för ljuvliga! Vilken doft dom har dom små vita?? Jisses…. som att hamna i himmelriket:-)
   Tack Inger för att du kikade in
   Mvh Anna

 3. Härliga bilder Anna. Visst ger solens strålar härliga färger. Svårt med skarp sol annars men man får utnyttja ljuset på rätt sätt. Som du gjort här. Kul med en och annan filur också här och där. Och så vacker liljekonvaljbild. Den blomman gillar jag. Ha en bra vecka. MVH Camilla

  1. Jo skarp som är inte rolig, men här var klockan iaf sen och ljuset föll nästan lodrätt mot de små längs med marken:-) Det blir ett speciellt ljus då eller hur? Väldigt varmt iaf och tycker nästan det ser ut som man haft ett filter på, men så är inte fallet.. det var bara sent *s*
   Det glädjer mig att du kikade in Camilla:-)
   Ha en härlig vecka du med
   Mvh Anna

  1. Hualigen, nej inte dö inte! *s* Tok där…Kolla in hennes blogg gott folk – så talangfull tjej:-)
   Tack för att du kikade in och lät mig se hur vackra alster dina fingrar skapar.
   Mvh Anna

   1. Vad roligt att göra, kan man ge en kick till att gå ut o finna egen frid o vackra vyer är jag väldigt nöjd 🙂 Det är målet med bloggandet:-)) men lite bättre väder skulle inte skada så vi kan ut o fota igen – här vräääääkte regnet ner – lagom till skolavslutning för vrålande tonåringar – whats the odds?;-)

  1. Men ojoj, tack så hemskt mycket för dina alldeles för vänliga rader… det är fantastiskt roligt om någon tycker om det man finner längs sina promenader:-)
   Kanske Du fick fotograferat något under din lediga dag igår? Själv rörde jag inte kameran men fick klippt gräs och buskar istället – det var verkligen på tiden! *s*
   Mvh Anna

 4. Många gröna sköna bilder med en fin fräschör i färgerna, det riktigt exploderar av positiv energi och en hel del bilder med små härliga överraskningar, tex fantasifulla små grodor.
  Många bilder sätter som vanligt fart på fantasin genom sina spännande bakgrunder och textur i bilderna, som blir både det ena och andra.
  Ha en bra forstättning på sommaren, tror visserligen inte att det är sommar ännu åtmistone inte här iaf om man skall räkna som meteorlogerna… fan jävla ord att stava 😉 vädergubbarna, ja du förstår vad jag mena. Men hur som ha det skönt iaf och njut nu av alla prakt som denna årstid bjuder på 🙂

  Mvh Kalle 🙂

  1. Men hej Kallemannen! Vad roligt att få en hälsning från nordligare breddgrader:-)
   Jomen visst – grodor (eller hitta nemo?) dyker upp lite här o var ibland;-)
   Nej den där sommaren vet jag inte om man sall skratta eller gråta över, den kommer säkert tids nog – det gör den ju alltid, men den som väntar på något gott väntar alltid för länge – så känns det iaf nu. När man väl fått en försmak på värmen är det svårt att inte vilja ha den åter.
   Jag hopaps iaf att värmen komemr snart till oss alla och önskar dig med en härlig sommar:-)
   Tack för titten
   Mvh Vittran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: