Gulkropp

Gulkropp 1

Gulkropp 2

Gemenskap

 

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

12 reaktioner till “Gulkropp”

 1. Du är så klok du Anna. Kan skriva under på allt det du säger:) Men att illustrera det såsom du gör, det är bara du som kan. Jag hade väl haft massa måsbilder jag:) Jodå jag håller på med en bok.
  Du frågade om Platina Palladium Printing. Det är så att man ska göra ett digitalt negativ, eller scanna, i samma storlek som bilden ska vara, och det gick vi bara förbi egentligen. Det ska man gå ytterligare en 3 dagars kurs för:) Hm. ?

  Sen belyses det i en vacum ram kammare med ljus ca minuten. Sen är det bara att framkalla och här kommer bilden fram. Man har ca 5 bad varav 3 är med nån lösning. Det var himla skoj och intressant. Få se om jag kan lägga ut nån på bloggen, blir bara så irriterad över att all copyright och annan info tas bort och så läggs det ut på nätet, det gillar jag inte alls. Så jag ska vara mycket restriktiv framöver måste jag säga.

  Jag önskar dig en fin och lugn sommar fylld av liv och rörelse med massor av skratt.
  Sköt inte om dig utan lev!!

  Soliga kramar Agneta.

  1. Ahh en bok? Shit, vad spännande! LOVA LOVA att du ger en blänkare till mig när den är i tryck? Jag vill självkalrt köpa ett ex om det blir genom dig eller genom tillverkaren eller hur som haver.. Räkna med mig!!!
   Hmm det där lät komplicerat – tar det itne en massa tid att framkalla? och är det inte väldigt dyrt?
   Men varje bild blir ju unik på så sätt?
   Låter spännande iaf:-)

   Tack för din omtanke Agneta – en dito sommar till dig med:-)
   Varma kramar från ett reeeeeeeegnigt sverige

   NU är det semester för min del – underbart!!!

   1. JAg LOVAR och uppskattar dig verkligen som Hallelujakör d v s en som tror på mig. Jag e alltså inte religiös:) Boken gör jag så att jag klistrar in bilder, skriver och sen går det vidare…..i en bok med vita blad. Få se vad det ändar upp med:) Det jag märker är att jag kan inte påskynda processen, helt nytt för mig!
    I helgen ska jag prova min nya 7D så vi ska till måsarna rike:)
    Jo det där med Platinum Palladium det var väldigt kompliserat men tror väl att när man väl lärt så går det bättre. Så jag har inte bestämt mig ännu….måsarna är ju så fina i färg!!! (Tycker faktiskt det är dyrt med arkivbeständiga färgprint oxo men inte lika mycket kanske. Nu har jag skaffat en arkivbeständig printer, epson 3880 så tidigare fick jag lämna in till proffessionella. Då kostade det ca 35 dollar att få en printad. )

    Har dock sett att när jag gör svartvita bilder i highkey så ser de milda och fina ut, fast det passar inte alla bilder förstås. Det jag gjort som jag e stolt över är att ha skickat in till Black and White Fotomagasin här och de ville ju bara ha svartvita. Så då gjorde jag dom det. Och i boken är de svartvita. Jössses …ja man lär sig ju massor under vägen:)

    Ha nu en underbar semester med lata dagar samt mycket krypande på jorden. Sköt inte om dig utan lev!..:)
    Kram Agneta.

   2. Ahh så den är ÄNNU mer unik alltså?
    Ja att tvingas ta det lugnt, reflektera och begrunda sina ord och sina bilder är nog väldigt nyttigt!
    Allt nuförtiden skall gå så fort, ibland lite väl fort faktiskt.. bilar skall gå fortare, mat skall bli klart snabbare och konst kan vi numer ta med ett klick genom kameran….
    Vilket är roligt och en enorm möjlighet till utveckling absolut, men ibland undrar man varför och till vilken nytta? Vilken väg väljer mänskligheten… har vi ens någon aning? Hmm lite väl tunga tankar kanske;-) Jag får skylla på det vita bubblande jag tog till räksmörgåsen nyss;-)
    Ja vad gäller dina måsar är dom iaf i mina ögon vackra både i de ljuva nästan pastelltonade bilderna men likaså i svartvitt som den översta bilden i din senaste blogg, det var väl en high key bild ?

    Tack så mycket Agneta för din goa vilja, en dito somamr o semester till dig:-)

    Kram Anna

 2. Det märks när man missat besöka din blogg på några dagar, man får mycket att titta på. Makalös till att vara produktiv. Flamingo bilden är min favorit, så tycker jag i alla fall att det kan liknas vid. Ett gäng flamingos som står och tjattrar. 🙂 Härliga färger och en naturlig softning. Svårt att inte tycka om.

  Vänligen Mats

  1. Åh och mitt självförtroende osm dalar o dippar i omgångar – märkligt nog tycker jag att de bästa fotorna kommit till då jag känt mig värdelös, låg och urusel…. precis som att man mentalt skall ge igen och minsann försöka bevisa för sig själv att man inte alls är så som man intalar sig vara.
   Hjärnornas kamp? *s*

   Jasså du såg flamingos du? För mig var det solklara svanar *s* Vad roligt!
   Tack för att du kikade in mitt på dagen trots sena nätter:-)
   Mvh Anna

  1. Ah, det var ett för mig nytt namn på aklejan:-) Vad roligt, alltid lär man sig något nytt! Vad kul att du såg svanhalsarna du med, det gjorde jag också:-)
   Tack så hemskt mycket Anna för att du kikade in och skrev ne rad, det värmde 🙂

  1. SÅ du såg dom med? Roligt! Flamingos och svanar i en enkel akleja – men visst är det en märklig blomma? För att inte tala om guldpengarna i klasen på andra sidan:-)
   Tack så mycket Johanna för din kommentar:-)
   Mvh Anna

 3. Som vanligt, härliga närstudier på ”vardagliga” ting iaf växter 🙂 Bilder med sköna färger och softningar, gillar också när bilderna erbjuder ögonen överraskningar. Vilket dina bilder brukligt gör. Fastnar för ”Gul kropp 1” gillar hur förgrunden blurrat till bilden och skapar spännande mönster i kombination med vattnet och visst tusan så gömmer det sig en del mystiska väsen i detta mönster…
  Sen är ju ”Gemenskap” en härlig bild en närstudie på blommpistiller som blir i mina ögon en samling Svanar, härlig bakgrund som lyfter fram dessa ”Svanar”
  Njutbart och spännande fantasifullt 🙂

  /Kalle

  1. Ja när det gäller förgrund och bakgrund är det ju nästan bara att luta sig tillbaks och låta kameran göra resten. så mycket skumma figurer som dyker upp helt av sig självt och det är lIka spännande och roligt varje gång:-) (Det känns ju även lugnande om fler än mig ser monster i skuggorna;-))
   Jamen visst är det svanar!!? I agreee…. Aklejor är så himla roliga att kika på.. uppifrån, under.. skumma blommor dom där men väldigt tacksamma för fantasin:-)
   Tack så mycket Kalle för att du kikade in här till ”galleriet”:-)
   Ha en härligt sommar!
   Mvh Vittran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: