Ur led är tiden

Jag har en del makrofoton som väntar otåligt, men de måste ge sig till tåls ett tag till. Jag har fortfarande inte hunnit igenom sommarens alla bilder än…

Visst är det märkligt? Mentalt har jag numer känt att det redan är höst, även om det inte alltid upplevs så utomhus vissa varma dagar så inombords. Men visst blir nätterna allt mörkatr och den kyliga ack så välbekanta svalkan som strömmar in i mitt somrum om nätterna talar definitivt höstens språk.

Och det är med värme jag tar emot den, kylan… det är bara den grå sörjiga massan som väntar jag skyr och ryggar inför. Hösten kan ju vara rent sagolik? Hutlöst vacker rent av med sina brännande färger och det bästa är fortfarande framför oss vad gäller den biten:-)

Men sommar var det ja!! Då yngste sonen är trumgalen och lägger ut covers på Youtube lite då och då behövdes det ett mer ändamålsenligt objektiv än mitt makro för att filma honom från 1 m håll. Därför införskaffades ett 14 mm samyangobjektiv som är manuellt! Självklart ville jag testa det till annat än trummor med och några sena sommarkvällar stod jag vid havet och gjorde några tappra försök med detta vidvinkel/fisheye-objektiv. Roligt var det absolut, men det är inte riktigt min grej kände jag, jag vill se resultat fort och snabbt finna en fotoplats, inte behöva åka med bilen till något lämpligt område! Makro passar den hestiga lilla människan som är mitt jag bra  inser jag, men njuter i fulla drag av hur sanslöst vackert det kan bli när fotografer som ägnar sig åt just landskapsfotografering briljerar med den äran!

Llite mer från sommaren fanns kvar, Rörö bjuder på spännande former och mönster, ja det gör väl vilken ö som helst? Men då vi oftast besöker denna ö före andra passar jag gärna på att springa runt med kamerna ett par timmar. Ni känner nog ige er kanske?;-)

Hualigen…. Är det ett öga i tången?

När upp blir ner och ner blir upp:

Mer från sena sommarkvällar med samyang:

Tamron 90 mm:

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

2 reaktioner till “Ur led är tiden”

  1. Första bilden är en mycket fin landskapsbild. Gillar den jättemycket! Du har öga för denna genre också. Ha det gott!

    1. Mja, jag vet inte det. Jag lämnar gärna detta åt proffsen, men att få prova på lite av varje ökar verkligen min respekt för andras kunnande och den talang många besitter inom detta område.
      Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: