En timme över

Jag fick mig en timmes ledighet i helgen, självklart tillägnad för foto.

På lördag kl 13 stod jag utanför Andreassons i Göteborg – en musikaffär för den oinvigde.

Ett del till sonens trumset fungerade inte riktigt och ett återbesök till försäljaren var därför tvunget. Men väl där fastande min blick rakt mot andra sidan… ett glashus reflekterade ett anrikt gammalt hus på ett så sanslöst vackert sätt.. Det såg precis ut som en målning!

Självklart var inte kameran med – det är den väl aldrig när man ser de där ”once in a life-time-motiven”….., men jag lovade mig själv att åka tillbaka! Sagt o gjort, när alla måsten var gjorda på eftermiddagen tog jag mitt pick o pack och åkte tillbaka till innerstaden. Jag var till och med såpass duktig att ett stativ och gråtonat filter åkte med! De ni!!! För att vara mig är det synnerligen ovanligt…

Väl på plats efter aldeles för lång promenad med förbipasserandes frågande blickar kunde jag bara konstatera att magin var totalt bortblåst. Solen hade flyttat sig och det motiv jag tidigare drunkat i var nu inget att ha alls.

Så vad gör man? Fortsätter vidare till Botaniska helt enkelt:-)

Lördagen var grå och tråkig och parken var näst intill tom.

Perfekt fotodag alltså. Om det bara inte vore för det där dilemmat att man inte får/börskall gå i rabatterna vore jag så nära himlen man kan komma. För det ÄR ju som så att de bästa motiven ofta är lite längre in.. och om man bara kunde få krypa in lite till…….

Men men, parken bjöd på höstblommande färgstarka blommor. Vissa för bra för att vara sann. Just blommor som dahlior, som är så perfekta i sin utformning tycker jag är nästan FÖR bra, det blir ingen spänning helt enkelt i bilden. Intge för mig iaf… Jag vill ha något fel, något misstag.. något som bryter av.

En magnolias fröställningar påminde om röd ananas

En liten svamp var ett bra ställe att vila på tyckte flugan:

Huvud utan kropp= a parrot on a string:

En gosig säng hittade fröken nyckelpiga, eller är det en sur gubbe man ser med sitt ena öga?

Magnolians fröställning med en man i bakgrunden…..

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

16 reaktioner till “En timme över”

 1. Vilken färgsprakande kavalkad (om de nu stavas så ?) … läckert ! ha de Thorsten
  PS Avtonat gråfilter o makro .. hade jag aldrig tänkt på, men verkar ju logiskt ….

  1. Hmm, taj fast det tonade filtret var isåfall till för det landskapsfoto jag tänkt ta med mitt makro.. som inte blev taget;-) Något makrofoto har jag aldrig fotat med gråfilter.. än:-) Mendet kan man ju? Varför inte….? Det kanske man borde testa någon gång om ljuset är för starkt:-) (om man nu tog med sig filtret ut dvs…ehum)

 2. – Halloj i väster.
  – Precis som vanligt. Helt sanslösa bilder !
  Kikade på din video hos Moderskeppet, och blev verkligen inspirerad. Den var kanon.. Däremot är mina bilder inte kanon. Än….
  – Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida….:o)

  1. Halloj i öst!
   Trevligt att se östermannen och den blonda Ida på besök lite då och då:-)
   Jasså du såg mig sittande bland daggkåporna? Det var ju mina egna så det gör inte så mycket,-)
   Nu vet du hur det ser ut här nere i Göttlabörj då alltså.-) Ungefär som i öst kan jag tänka mig?:-) Har besökt den stora staden ett par gånger och blommor hade ni precis som vi:-)

   En solig dag kommer det dessutom bli imorgon – som gjort för foto och varför då inte makro?

   Ha en härlig helg önskar tanten i daggkåpan

  1. Nej det blir rätt sällan som man(jag) tror. Men märkligt nog känns dom stunderna bäst? Kanske för att dom är så oförutsägbara? Hmm
   Eh ärlig helg önskar jag dig, full med foto, spontanitet och avkoppling
   Mvh Anna

 3. Men Anna, det gjorde ju inget alls att du fick ta en tur till Botaniska istället 🙂 Vilka läckra bilder! Och färgerna… Den på den fula gubben påminner om en gummidocka barnen hade som man kunde sätta på handen och göra fula grimaser med:)
  Måste få till så jag kan fota i raw, och kanske byta kamera…
  Ha det! / Lena

  1. Nä men visst hade man tur som hann med en sväng till parken… Man får ju bara tacka och ta emot, men om du visste vad fint det var – den bilden jag såg? Attans vet du!!! Men visst, hade jag haft med kameran skulle det förmodligen inte alls ha blivit så fint som jag såg det.. Att fota en stadsvy med makro är inte direkt det optimalaste…ehum;-)
   Hmm tja, raw ÄR ju bra.. men – det är ju snart jul? Kanske tomten kommer med en kamera?:-)) Du får göra som mina söner och skriva önskelista redan nu:-)

   Tack för titten, kommentaren och för att du såg den läskiga handgubben:-)
   En härlig helg önskar jag dig:-)
   Mvh Anna

 4. Dags för en stunds avkoppling o bara sugas in i din macrovärld , vilka färger, kompositioner, bouquet, lite avis men samtidigt inspiration till att själv bli bättre. Den med ”ögat” i ser ut som en växt som har huvudvärk o håller sig med händerna eller bara jämrar sig över något. Så läckert hittat Anna !
  Ha det gott ! Ronnie

  1. Vad roligt om man kan inspirera, det sker ju hela tiden när man ser på bilder och vistas i naturen:-) Att kunna sprida vidare det man ser är det bästa med foto, så många platser man då kan vara på som man aldrig annars kunnat se?:-)
   Tack för titten Ronnie, får passa på att önska dig en skön helg!
   Mvh Anna

 5. Det är lite märkligt, oftast vill jag se rena bilder, avskalade. Men dina bilder blir bättre när de ser ut som t ex de sista jämfört med ”huvud utan kropp” som är ren och vacker. Jag vill ha det vilda från dig, njuter av dina förtjusande för- och bakgrunder. Även den sista 🙂

  1. Vad roligt att dom föll dig i smaken – rent som rörigt;-)
   Tja, jag har inte så myciet att säga till om egentligen känner jag, naturen ger det den ger och varje tillfälle är ju ett oväntat möte mellan motiv och kameran. Ibland finsn mycket bös, ibland märkliga figurer på rena bakgrunder.. ibland något helt annat:-)
   Att överhuvudtaget få komma ut i det vilda och mötas av spännande motiv är gåva.
   Tack för titten Sven:-) Ha en trevlig helg önskar vildingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: