Frostbilder utan frost

Jag gillar skräp! Mycket.

Nu menar jag inte de mänskliga plastavfall vi så ofta tenderar strö omkring oss på platser det INTE skall vara på. Nej jag syftar på naturens kretslopp, på det fullkomligt självklara med döende blad och grenar, de tillsynes ”fula” detaljerna i naturen som är guld att fotografera på alla sätt.

Visst är det ärtgröna spirande om våren fantastiskt, men ett själfullt blad där en entonig bakgrundsfärg nu börjat skimra i mängder av toner? Ahh det är ljuv musik för iaf denna kvinnas ögon.

Jag hann ut i skogen i helgen trots ett par inbokade måsten. Och det var ett par märkliga timmar, det jag strävat efter att fotografera – frost –  blev inte alls av – trots att det låg framför mig mitt framför ögonen. Nej istället blev det alltså skräp, skit, sunkiga vattendrag med spännande bottenformationer. Jag hade för en gångs skull lyckas slänga in stövlar i bagageutrymmet på bilen OCH tog på mig dom! Duttig kicka!

Så där gick jag alltså och bökade som en liten gris mitt i vattendraget och scannade sakta upp o ner vattenformationer och botten på ån mitt inne i skogen – så uppslukad som bara en fotograf kan bli ( – ja ni vet säkert vad jag menar;-) och hade en ljuvlig stund. Tyvärr tog den slut som allt roligt alltid gör, men minnet kan man ju bära med sig inombords..

Väl hemma igen lekte ormhasselns blad kurragömma med fröken sol och förvandlade mitt lilla landskap till ett i mina ögon större, nu under vattnet! Ett där en krokodil eller kanske sjöko kommer simmande in från höger i bild under det ljusa stora blad ovan….

Fast jag fick faktiskt ett par frostliknande bilder.

Inte alls som jag tänkt mig men ändå:

Och i bilden nedan glittrar frosten på megastora tulpanträdsblad som nu täcker stora delar av min gräsmatta:

Vansinnigt roligt är det att fotografera, och lika roligt är det att få ta del av andras upplevelser! Till helgen bär det av till Vårgårda för att lyssna på föredrag och kika på utställningar och ta en kopp kaffe eller två i sporthallen:-) Kanske syns vi där!

Kanske är det bäst att ta med lite godis utifall att… något bus vill man ju inte råka ut för!!,-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

10 reaktioner till “Frostbilder utan frost”

  1. Vad roligt att dom gladde en stund:-)
   Och himla härligt att träffas på Vårgårda igen. Du är verkligen en solstråle med fantastiska havsbilder!! läste artikeln om dig och blev så glad:-)
   underbart!!
   Jag har lagt till dig i min blogglista så att jag ofta kan kika på dina bilder – hoppas det är ok
   kram Anna

   1. Artikeln om mig? Fattar ingenting…
    Åh, Anna, Jag trodde att Du kommer att hata mig 😉
    Som jag ”attackerade” Dig i Vårgårda, jag skäms… 😉 men jag är sådan, en spontant varelse 😉 och jag verkligen gillar ditt skapande. Dina bilder gör mig glad, ALLTID!
    Vilken lättnad att Du är inte arg 🙂
    Varma hälsningar
    Halina

   2. Åh det var en härlig artikel om dig och dina bilder som jag hade missat *skäms*:
    http://www.punctumsaliens.se/skattkammare/halina-skapar-magiska-ogonblick
    Fantastisk att läsa om dina upplevelser och just hur läkande fotografering kan vara, eller ventil som du uttrycker det. Den kraften är rätt underskattad tycker jag, det skall vara bäst utrustning och läckraste motivet och nyaste stilen.. men vad det ger en själv och hur den glädjen kan läka är minst lika viktigt om inte mer…
    Skit samma om man inte ”blir något” – så länge något är kul skall man göra det. Positiva känslor bör man vårda…
    Arg? men kära du.. hur skulle jag kunna vara det? För ett hej? Absolut inte.. nej nej – glad enbart:-)
    Äntligen en man kände igen!! Jättekul ju:-)

    kram

 1. Hej Anna!
  Vilken stor och tjock krokodil du fångat 🙂 Det finns så mycket att hitta i dina bilder, riktigt kul.
  Jag åker till Vårgårda på lördag också, kanske vi syns. Verkar som om du får fullt upp på lördag med att hälsa på oss som läser din blogg:)
  / Lena

  1. Hehe, visst är det tjock, ett bra liv har den nog där under vattnet i lugn o ro;-)
   Tyvärr verkar det som att vi missade varandra dock:-( Men opf inte så konstigt, jag o maken var vid sporthallen rätt så kort innan Hans Strands föreläsning och åkte sedan hem efter.
   Hoppas du hade en trevlig stund där? Kanske stannade du på bekantskapsträffen med?
   Mvh Anna

 2. Du har fortsatt så vakre duse bilder, akkurat så abstrakt at det setter igang følelser og inspirasjon. Spesielt likte jeg 6870 og 6916. Etter workshopen i Sverige leter jeg etter mitt eget uttrykk i denne sjangeren og synes det er utrolig inspirerende å lete. Enkelte ting blir jeg fornøye med mens andre bilder ser fine ut i objektivet men blir mer kjedelige når jeg får dem på skjermen. Jeg har ikke blogg men har noen av dem liggende på min Facebookprofil. Andre steder for bilder har jeg ikke. Jeg skal faktisk ha en liten amatørutstilling til neste år, da kommer nok noen av disse ”nye” bildene mine med.
  Hilsen Unni

  1. Oj men vad roigt med en utställning! Det är inte alla som får ha det minsann…. 🙂
   Det är något speciellt att se bilder i ett större fysiskt format och att kunna samtala med betraktarna inte minst.. Hoppas det blir en lyckad tillställning med mycket publicitet! Misstänker att den komma uppenbara sig i Norge? Lite väl långt för mig tyvärr, annars hade jag gärna besökt din vernissage:-)
   Mvh Anna

 3. Du hittar ju alltid något att rikta kameran mot och visst är det härligt att man egentligen inte behöver bege sig någon längre sträcka för att hitta motiv. Det räcker med att se och det gör du verkligen!

  1. Hej Gert – alltid lika roligt att mötas live!
   Nej det behövs ju inte att åka någonstans, men kanske blir det bättre?;-) Iaf annorlunda..
   Nog brinner det inombords att få resa iväg och bara fotografera i lugn o ro. Just det uppskattade jag enormt med din kurs på Öland – att få ”guldkornen” på en för mig främmande plats serverade på bricka och bara fotografera. Underbart!
   Tack för att du skrev en rad Gert, det värmer:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: