I go bananas!!

Igår kväll fick jag nästan spader!

Att foto är näst intill beroendeframkallande visste jag redan, men att en hel helgs fotofrånvaro skulle göra mig så rastlös trodde jag faktiskt inte.

Igår bara MÅSTE jag fotografera något….. kl 22 på kvällen när det är becksvart ute och inte en levande blomma syntes så långt ögat nådde?  *suck*

Jag försökte med ljusreflexer i de blöta spår äldste sonen lämnat på duschväggen strax innan, men näääää…

Så fick jag syn på det där som är så bra att ha: skräp, skit.. gamla saker som alltid alltid ligger hemma någonstans. I går fanns det bananer!! Yeii… Brunprickiga sådana, inte alls snygga för 5 öre, men i vattnet dök bubblor upp och att fotografera igenom bananer och fånga reflexen AV bananer går ju det med? Visst var det mörkt och en blixträdd makrotös fick bekänna färg då isot skruvades upp rejält! Hualigen…. hela 6400 kom den upp på, men Camera Raws brusredigering i Cs 5 säger jag bara, den gör under.

Men EN bild blev det faktiskt i söndags på fars dag, morsan skulle som vanligt ut för sin cigg o lugna nerverna på baksidan och då passade jag på att följa med ut i regnet.

Ett hårstrå från vad ajg antar är maam hade fasntat poå rhododendronen på baksidan och just för att det var så fel fastnade jag för det lilla gråa strået. Det såg nästan ut som en liten gubbe rymt från sin bubbla och klättrat iväg:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

18 reaktioner till “I go bananas!!”

 1. Helt rätt BanAnna! De två första och de tre sista är de jag gillar bäst. Hade du inte avslöjat vad det handlar om hade jag aldrig kunnat gissa. Detta gjorde du bra, som vanligt, typ, änna… Saknade dig i Vågårda i år… Ha en go vecka / C

  1. Ah underbart att du inte kunde se – nu jublar hon en smula inombords skall du veta… kärringen;)
   *Mouhahah*
   Makro är ju fantastiskt på det sättet med att förvrida och förvränga, iaf om man inte fotar det först inpå – utan igenom:-)
   Ja vi gick nog om varandra – försökte kika efter dig förgäves – jag VAR där på lördagen, även om det gick lite fort:-(
   Fcik en trevlig samtalsstund med Tom Svensson innan Strands föreläsning och imponeras som alltid av den mannen. Maken till trevligare människa får man leta efter!

   Tack Claes för att du kikade in och värmde en frusen västkustmö med en hälsning:-)

   Ps. Tips för er som inte köpt ett exemplar av Kamera o Bild? Gör det!! Där bjuds man på Toms bilder och det budskap vi alla bör ta till oss….Ds

 2. Hahaha, du är rolig du 😉
  Din kärlek till skräp smittar… jag märkte igår att jag letar efter något rutten… letade efter bruna nyanser… hihi… men jag saknar din erfarenhet så jag får träna vidare.
  Hoppas att det kommer lite sol idag…

  Tack för tipset om tidningen

  Önskar dig en fin dag
  Halina

  1. Men vad roligt att du gick på skräpjakt:-)) Skräp finns det ju alltid iaf?;-)
   Bara man får lite ljus .. det är ju där skon klämmer 😦
   Vi får hoppas på ljus i helgen:-)!!
   Ha en härlig skön o avslappnade helg min vän!!
   Ps – ett tillägg -det är en specialutgåva om canon som kamera o bild hade, om du letar så leta efter den:-))

 3. …och visst jag skulle skriva också att bilderna är underbara, fantasiägande och inspirerande. Gillar särskilt mycket de tre sista 🙂
  Ha det fint
  Halina

 4. Hahahaa…du e roligt du!
  Ja detta med foto är ju absolut en drog, starkt beroende framkallande 😀 Själv håller jag mig flytande med iFånens kamera, när inte möjligheten finns att fota ute under dessa mörka dagar. Det är kanske lite som att svära i kyrkan när man pratar FOTOGRAFERING? Får väl börja fotografera stjärnorna, det är det enda som lyser där jag bor under denna årstiden.
  Gillar starkt ”the aliens” bilden där någon får oväntat besök från dropparnas land. Dags att sätta på en kopp Gevalia? Ha det fint!
  Inger
  PS Såg inte heller dig i Vårgårda annars hade jag sagt hej DS

  1. Attans vad man missat folk då!!
   Ja det är ju rätt tragiskt med detta ljusbortfall…… man blir ju rätt tokig faktiskt. Men en gevalia botar väl det mesta,-))
   Föredelen med mörkret är ju att det ger tid till inomhusaktiviteter som pepparkaksbakning t ex.:-))
   Förresten – det är inte så att du har norrsken hos dig rent av?
   (Om det är mycket solstormar kan dom ju synas väldigt långt ner.)

   Får önska dig en härlig helg:-))
   Mvh Anna

  1. Halloj i öst! Jamen det gamla är ju inte att förakta – tvärtom:-)
   Är glad om jag kan slå ett slag för att ta vara på det som vi vanligtvis kanske går förbi.. nu var väl inte detta något exceptionellt, men visst lever vi lite väl mycket i slit o slängåldern tycker jag?
   Ha en härlig helg!!

 5. Tänk att du hittar då motiv överallt! Det är bara så fräcka bilder 🙂 Och jag håller med dig om beroendet: Det är riktigt jobbigt att det är så mörkt nu så man inte kan komma ut utom på helgen. Och då regnar det…
  Ha det gott!
  / Lena

  1. *s* Jag håller så med dig om vädret.
   Visst slår det aldrig fel? Iaf har det känts så de senaste helgerna tycker jag – ledig?
   Jajamensan!! Regn heeeela helgen fram till söndag kväll. AHHH
   Men bara vi får en gnutta uppehåll så är man ju nöjd.. jag vill HELST inte kasta mig ut i regnet med kameran, något skydd har jag inte att sätta på och lust att bli blöt har jag inte heller. SÅ viktigt är det ju inte – inte för mig iaf;-)
   Ha en härlig helg Lena och tack så mycket för att du kikade in här:-)

  1. Haha, tja det första kanske stämmer iaf;-)
   Lite småtokiga är väl de flesta fotografer, eller kanske alla som har en hobby man brinner för:-)
   Kul att du kikade in här Sven – ha en trevlig helg med mycket tokigheter!!

  1. Kul att du gillade det Kristina:-) Tack så mycket!!
   Om man bara vill så går ju det mesta?:-)
   Det är många kreativ fotografer har jag sett på fotosidan som hittar på än det ena än det andra inomhus – droppar och ljusbås och allt möjligt:-)
   Och hinner man bara ut innan solen helt gått ner (och har x antal pengar tillgängligt plus x antal personer som sköter tekniken) kan man ju ägna sig åt det som denna fotograf håller på med på SVT-plays hemsida
   Hoppas du får en fin onsdag!
   Mvh Anna

 6. Ja visst är det skönt att ”Go little bananas” ibland. Just nu blir jag lite ”bananas” på täcket av moln som ligger som ett lock på himmlen. Vet inte när jag såg solen sist, inte konstigt hösten kan få sinnet att bli tungt….
  Visst går det att tänka ut ett klämkäckt visdoms ord, men vad hjälper det när mitt sinne vill ha ljus 🙂
  Ha de bäst i rusket 🙂

  /Kalle

  1. Jadu, skogstokig håller jag själv på att bli snart. Hur tråkigt ÄR inte det här vädret? Men kanske är det mest mörket man blir så trött på…
   Fast vi har det ju väldigt bra egentligen: vi har tak över huvudet, rent vatten och mat för dagen.
   Det där är något för oss självklart, men när något irriterar har man ju rätt att uttrycka en åsikt:-)

   Sitter på jobbet där vi för tillfället är i en dipp, något rätt många företag tycks vara i.
   För vår bransch brukar det smälla till med jobb precis lagom till jul…återstår att se om det blir så i år igen:-)
   Hoppas du har det bra till både kropp o själ? Inga onda ryggar till jul tack!!!:-)

   Hoppas solen lyser på dig
   /Vittran
   Ps. en liten tröst – till hlegen skulle det bli uppehåll o kallt!!! YES!! Frost och is – here it comes! Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: