Förvalta tiden

_MG_3905_s

Förstora gärna bilderna genom att klicka på dom!

————————————————————————————————————–

Dagens blogg innehåller bilder från mina tre senaste fototillfällen. Tillfällen som genererat olika budskap då sinnestillståndet skiftat.

Just nu är det glädje inombords! Blotta åsynen av några få vitsippor fick mig dra en djup suck av lättnad. Den segdragna våren har äntligen börjat närma sig så smått, ett fåtal vitsippor och scillor vågade sig upp i min trädgård i helgen….för att genast klippas ner av en allt för ivrig markägarinna. ”Tjoffs”

Men det ÄR något visst med att ta in sin egen ”frukt” skörda det naturen ger och bära med sig in till redet. Jag gläds ialla fall väldigt varje morgon då jag möts av fullt blommande vitsippor som förgyller mitt köksbord som ett fång öppna armar med solen i sin mitt.

Jag har även stött på den lilla vippande sädesärlan och den prickiga staren som förgyller livet med sin skönhet – återigen.

Jag brukar alltid stanna upp och le en smula när stararna står och pickar i gräsmattan.

Då tänker jag alltid på min mamma, på hur hon förtjust brukade tjoa till när vi såg dom under en bildfärd eller på vår gräsmatta. Hon älskar dom där stararna och visst är de så vackra med sin skiftande fjäderdräkt!?

Jag misstänker dock att hon uppskattar hon dom mest för att de glupskt slukar hennes pannkakor:-)  Pannkakor som hon lagar enbart för deras skull och slänger ut på baksidan till dom. Till skatorna bakar hon däremot sockerkaka! Efter att pappa fått sin bit till kaffet slängs resten av kakan ut till de eleganta svartvita fåglarna stora glädje.

Tacksamhet är en värdefull gåva….i vilken form den än uppenbarar sig.

_MG_4041_s

_MG_4157_s

_MG_4191_s

Livet börjar om igen. Så märkligt det är ändå med vårt tid på jorden, en tid vi tror är så viktig och det är den ju – för oss själva. Vi lever på lånad tid, ett fakum man många gånger inte låtsas om men som blir smärtsamt påtaglig för ett allt för stort antal. Extra ont gör det inomn bords då den tidiga döden drabbar de som har så månget att förlora, de som inte hunnit leva livet till fullo än. Insikten om livets orättvisa känns fruktansvärt frustrerande även för en oinvigd.

Att dö skall vi ju alla, men att slippa veta när är väl en lyckans lott egentligen…

Att jag ramlade in på ämnet död när våren står på glänt handlar ju om kretslopp, något naturen är så fenomenal och alldeles självklar med och på. Utan det ena inget andra.. vi är ju en samling av energi som inte kan förstöras, bara förvandlas.

_MG_4004_s

Jag råkade lyssna till Tv4 i helgen och en intervju med Kristian – en cancersjuk ung man med en vishet inom sig inte ens ålder kan skapa. Men en livsglädje som förtjänar att blomma ut.

Om ni missat hans blogg rekommenderar jag ett besök, gå in här

7 miljoner besökare har redan insett dess fulla värde. Hans liv och många med honom är precis i detta nu orättvist och hur mycket jag än vill KAN jag inte förstå exakt hur det känns att vara drabbad. Men man lider med dom som är drabbade av den värsta av helvetets sjukdom.  Han talade varmt om något jag så väl förstod dock: om lusten att vistas i naturen, om hur vi människor idag tycks ha kommit snett och hur man kan finna lugnet och styrkan i naturen. Och kan man annat än hålla med..

_MG_4084_s

_MG_3921_s

_MG_3906_s

_MG_3982_s

Jag har lyckats smyga ut dit, till skogen och lugnet även när det inte var helg. Något inom mig manade och då fick det bli så helt enkelt. Ibland när det är mycket så måste man…

Utan luft i lungorna går det inte att andas och för mig erbjuder Surtes högt belägna sjöar den luft mina lungor behöver…

Mitt älskade Surte från marknivå

_MG_3427_s

Surte vid den porlande nu isfria bäcken

_MG_3524_s

Surte i bauersk timme

_MG_3885_s

Det är märkligt det där med hur man agerar och i vilket sinnestillstånd man kan förvandla sig till, enbart beroende på med vem man befiner sig tillsammans med. Hos svärföräldrarna är TVn sällan på, det är stilla och lugnt och man promenerar mycket. Min vanligtvis oroliga mage blir oftast lugn och fin där, intill havet.

Ett par orkidebilder längre ner i bloggen kommer från svärföräldrarna för ett par veckor sedan, en kväll då mörket sänkte sig och det varma skenet från taklampan formade fram skumma djur och figurer av orkiden i förgrunden.

The lionking

_MG_8126_small

Spindeln o kissekatten

_MG_8122_small

En vit ros dolde en fisk… eller nå´t:

_MG_3101_s

_MG_3036_s

_MG_2905_s

_MG_2696-copy_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

22 reaktioner till “Förvalta tiden”

 1. Tänkvärda ord, fyllda med budskap om uppvaknande liksom det rakt motsatta; Yin o Yang. Glädje o sorg. Bilderna..i den ”första avdelningen” är så HIMLA UNDERBARA! Bara älskar de turkos/blå färgerna i kombination med varandra. ”Medelhavet” poppar det upp i mitt lilla huvud. Lövely!!!

  1. Hej Inger
   Precis som i foto har ju livet med sina konstraster. Man ösnakr att så inte var fallet dock eller att det åtminstone borde finnas någon slags rättvisa? Om det nu finns någon har jag svårt att se den….
   Haha så du gillade ”poolbilderna”? Vad roligt, då klipptes dom inte av förgäves(eller enbart för min skull).
   Tänkte precis samma som du, den nästan poolfärgade tonen runt sipporna kändes ju inte direkt skandinavisk;-)
   Tusen tack för att du kikade in, jha en finfin dag – här började det med minusgrader som tydligen slukat mina tomatplantor.. attans

  1. Vi gillar samam saker du och jag ser jag…. elelr säg den fotograf som inte gnuggar händerna i förtjusning över det som pågår ute nu? Kanske de som är allergiska iof…..
   2 i familjen har allergi så det är med delade känslor vi ser an mot våren i detta hemmet.
   Tack för din kommentar Carina – ha en härlig dag!
   Mhv Anna

  1. Oj – en hälsning från Bilal, vad hedrande:-)
   Kul att du gillar dom. Man försöker väl alltid göra sitt bästa, även om det kanske inte är ”de bästa bilderna någonsin”
   Men en stund av våren och något som betyder liv och ett sånt motiv kan nog aldrig bli fel att fånga på bild:-)
   Tack för din kommentar och ha en fin fortsättning på dagen
   Mvh Anna

 2. Men nu har du gjort det igen! Så helt fantastiska bilder, förstår inte hur du bär dig åt. Vitsipporna är ju helt ljuvliga. Ser ut som dom ligger i vatten, eller? Hoppas verkligen på uppehåll och lite värme och helst ingen blåst i helgen så jag kan leta upp lite blommor att fota.
  Ha det gott!
  / Lena

  1. Igen? Ja men Du vet väl hur det är – fasen man fotograferar ju hela tiden så fort man får chansen!! 😉
   Att söka motiven är ju det roligaste som finns. Sen att ta sig tid till att publicera dom är ju en helt annan sak.. ehum…
   Japp, dom ligger i vatten och bakgrunden i vissa är glas som fanns bakom:-) Bra sett!
   Man tager vad man haver sade kajsa varg, innan vårbäcken börjat porla intill vitsipporn a i skogen intill kan man göra så där istället.
   Håller tumarna för fint väder!!
   Mvh Anna

 3. Så ljuvligt och så ljust och så glädjegivande 🙂
  Fantastiska bilder… och jag förstår din mamma 😉
  Här görs lika ”tokiga” saker.
  Varma vårhälsningar
  Halina

  1. Ahh men vad roligt att du är en liten ”tokenfia” du med:-)
   Jag är stolt över mina föräldrar, att de vågar ge sig hän och inte minst uppskatta det lilla i livet, det som många gånger är det stora. För DOM är det ju stort.
   På väg till jobbet i morse blev det rött i korsningen inte långt hemifrån. Plötsligt skymtade jag något i ögonvrån och spanade länge, tror du inte på sjutton att det var en stare i skogen intill som i morgonsolen skiftade i regnbågens färger!! Vackrare än en kungsfiskare! Då blev jag väldigt glad:-)
   Hoppas du får en härlig spännande dag på vilket än det behagar bli:-)
   kram Anna

  1. Halloj i öst!
   Jättekul at du tyckte att bilderna föll dig på läppen, trots sitt kasnke lite femenina uttryck:-)
   En bra fortsättning på helgen önskar jag dig och blonda lillskrutten:-)
   Mvh Anna

  1. Tusen tack för besöket Hilda:-)
   Det glädjer mig att du tyckte om våra vita sippor:-)
   Nu är marken snart täckt av dom återigen!
   En dito vår till dig Hilda
   Mvh Anna

  1. Kul att du gillade dom Torkel:-)Undrar just hur många foton på vitsippor det läggs upp i Sverige per dag! Det måste vara en hel del….!! Men det är ju lätt att fascineras av dom där skira vita, man får ju passa på medan man själv och dom finns i livet.
   Mvh Anna

 4. Åh, vilka underbara, varma, nyskapande bilder du visar!!! En ren och skär glädje att bara få ta in och njuta av i sitt inre. Wow! Tack fina du för att du skriver och visar oss andra.
  Hälsa din Mamma att jag beundrar hennes fina vilja att ge dessa våra fina fåglar extra goda kakor! All heder åt henne:)
  Ha en fin helg därhemma:)
  Agneta.

  1. Men hej fröken mås:-)
   Vad roligt att du gillade dom – mangen tack min vän!!
   Vilken läcker sida du hade – fotosidans såg jag ? Nice!! Mycket fint:-)
   Jag skall hälsa mammisen – hon skriver upp i en bok hemma alla märkliga arter som dom ser och hon brukar alltid berätta om de nyaste som hon sett – själv har jag inte hört talas om hälften av alla de som dyker upp där hemma *s*
   Man blir ju glad för att dom har ett brinnande intresse (även far min följer de bevingade vänerna med iver), du om någon förstår nog fascinationen för fåglar:-)
   Tusen tack för att du hälsade på – ha en underbar år ”over there”
   Mvh Anna

 5. Härliga vårliga bilder och javisst behöver vi vistas i naturen för att må bra, med eller utan kamera (föredrar med för det mesta). Grattis till en fin artikel i tidningen Foto!
  /Gert

  1. Ja naturen är läkande på många sätt och med kameran blir det ju ytterligare en endorfinkick för själen!
   Tack så mycket för gratulation och för att du hälsade på i mitt lilla blogghörn i cyberrymden:-)
   Mvh Anna

 6. Såg din video idag på moderskeppet! Blev så inspirerad så jag flög ut direkt i rabatten och började fota 🙂 Du är riktigt duktig och jag lärde mig en massor! Tack!

  1. Hej MIkaela:-) Men vad roligt! Med makrot då antar jag?
   Nu är det långt ifrån så grönt som det var på filmen hemma hos mig dock, men snart så lyser det nog grönt igen ute:-)
   Och just nu finns det ju massor av småsaker att hitta – speciellt i rabatten!
   Hoppas du hade en rolig stund med kameran och kanske har du varit ute idag igen?
   Det ÄR ju lördag:-)

   Tack själv för att du kikade in och lät mig veta, det känns ju fantastiskt att du blev inspirerad – då uppfylls uppsåtet med filmen:-)

   Ha en fin fortsättning på helgen
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: