Det hettar till…

_MG_4324_s

_MG_4497_s

Jag kan konstatera att orange är en färg jag tydligen dras till… Märkligt då det är en färg jag tycker mycket illa om i alla andra sammanhang utom inom foto.

Men det blir lätt dessa varmare toner då man fotograferar i slnegångens motljus, eller rakt igenom blåbärsris som på bilden ovan.

För det är inte klokt hur sprakande varmorange just bläbärsrisen är ute nu! Tyvärr är även många av mina barrträd på tomen just orange, de har tagit illa vid sig av kylan och solen som bränner genom torra dagar. Det finns liv där under, det har jag sett, men barren ytterst är ilskt brunorange…

Trädtickan däremot var dämpat blågrå, fast med sitt ena öga plirandes lite varmare.

_MG_4953-copy_s

_MG_4642-copy_s

_MG_4593-copy_s

_MG_4328_s

Under blåbärsrisen lurade rovdjuret

_MG_4508_s

_MG_4445_s

En trätickas ytan dolde en döskalle

_MG_4380_s

2 vänner lade sina kloka huvuden ihop, mitt i en rot på marken

_MG_4527-copy_s

_MG_4659_s

_MG_4596-copy_s

Det var en envis väntan på våren detta år….

_MG_4866-copy_s

Men nu så har de vita små dykt upp ur den svarta myllan och torkar sina hår:

_MG_4789_s

_MG_4775-copy_s

_MG_4808-copy_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

16 reaktioner till “Det hettar till…”

 1. Så utrolig vakre vårbilder! Vet ingen som klarer å uttrykke så mye med så enkle motiver. Deilig å se på dem.
  Hilsen Unni

  1. Tack mycket Unni:-)
   En fantastiskt fin kommentar, det är just det enkla /skräpet i naturen jag tycker om att försöka visa som jag ser det. Allt har ju sitt värde – så även ”skräp” 🙂
   Det glädjer mig att du kikade in
   Mvh Anna

 2. Jag hörde på radion idag att det kanske blir ont om blåbär i södra Sverige, pga den kalla och snöfattiga vintern. Men då kanske vi istället kan få fina bilder genom riset ? 😉 Du har mycket fina bilder! Jag köpte din bok för ett par tre år sedan, och nu har jag sett på avsnittet om makrofotografering på Moderskeppet Guld. Du är inspirerande och delar med dig!

  1. Jasså hörde du det? Näää men vad tråkigt – det är ju så mysigt att plocka blåbär!!:-( MIn yngste son älskar blåbär med mjölk….
   Ja det förvånar mig inte iof, de är ju helt uttorkade risen!!! Men man undrar ju vad det kommer ifrån, är det att det varit torrt kanske? För kylan tål det ju rätt bra.. Samtidigt tycker jag inte det varit SÅ torrt, värre har man väl varit med om tycker jag?

   Trevligt att du tycker det fungerade med kursen, det är ju nästan lite som en grundkurs men ändå inte:-)
   Tack för din kommentar Gunnel, ha en fin fortsättning på söndagen!
   Mvh Anna

 3. Härliga bilder! De är nästan lite höstlika med den varma orange färgen. Men visst längtar vi efter den goa gröna färgen nu. Och lagom till det pajar mitt macro 😦 Har kontaktat cyberphoto, hoppas de tar det på garantin.Jag får kolla in dina macrobilder så länge, men kommer nog få abstinens…
  Ha det gott!
  / Lena

  1. Hej Lena:-)
   Visst blir det lite sån känsla? Tyvärr måste jag säga – haha, för höst är ju det sista jag längtar efter nu, men höst är ju det man tänker på i kombitnation med orange…
   Håller så med dig. Fram med det gröna nu tack!!
   Ahhh attans då…. är det trasigt:-(
   Lider med dig och vet hur det är!!!
   Mitt pajjade också för 3-4 år sedan. Error 99 stod det i kameradisplayen efter ett fuktigt besök i ett exotiskt palmhus i Göteborg, det var mer än kameran och objektivet tålde.
   I full panik ringde jag en kontakt jag känner på scandinavian – mitt på en söndag, bara för att få konstaterat att det var nog att slänga det där objektivet. Tack o lov var det ”bara” objektivet, inte kameran iaf.
   Satan i gatan….. Jag lyckades hitta en öppen butik någonstans som sålde makro – för jag fick fullkomligt panik (och så var inte mitt tamron så dyrt heller)

   Men det visade sig även efter ett tag att det inte var objektivet heller för det fungerade när det ”vilat” ett tag och nu har sonens kompis det att fota med istället:-)
   Hoppas verkligen då får tillbaka din guldklimp snart, men kan trösta dig med att jag hört att kylan skall hålla i sig lite till – ingen supervärme än alltså.. suck o stön. Förmodligen inväntar naturen dig och din kamera;-)

   Ha en fin söndag ……och kämpa på!
   Mvh Anna

 4. Kloka vänner och skyddande händer – med det i sin närhet kan man lätt ge sig ut på djupt, glittrande vatten. Hittade mitt eget tema i dina fantastiskt fångade bilder. Snart kan jag slänga mig på backen och fota, bara händerna släpper sitt skyddande grepp. Fick en försmak förra helgen i en blåsippsbacke. Men jag hade trevligt sällskap med och då blir min egen fototid inte samma upplevelse.

  1. Vad roligt, vad roligt! Himla kul att man kunde inspirera:-)
   (Djupt vatten var inte mitt dock 😉
   Avundas dig som fick se de där blå.. det lät härligt med en hel backe full!
   Det närmsta en blåsippa jag själv kommer är hemma hos mina föräldrar på deras tomt där det finns planterat ett par. Här i min omnejd finns inte en enda planta! Vitsippor däremot, men det känns lite som en fattigmans-blåsippa *s*
   Ja det spelar ingen roll hur trevligt ett sällskap är om man har fotosuget i sig, då bara måste man fota ju…. men det blir inte samma sak.
   Jag själv blir rätt störd bara jag vet att folk är i närheten för inte kan man ligga med rumpan i vädret då? Nä då måste man uppföra sig och DET går inte när man skall fotografera….
   Dena helg blev inget fotograferat för mig – bilderna är från ett par dagar sedan i bloggen . Idag är det tveksamt om det blir något fotat heller – sönerna har avslutning i kulturskolan och engagemang kring det tar hela helgen, men näst efter foto kommer musik för min del, så int skall man klaga int;-)
   Det är bara roligt:-)
   Hoppas då får en fin fortsättning på söndagen med fint o varmt väder
   Mvh Anna

 5. Härliga bilder…våren är här och allt börjar att leva igen…grått och brunt byts ut mot pastellfärger. Kom på mig häromdagen att de sista veckors fotografier är i stort sett bara tagna i mitt närhetsområde…det händer så mycket så man måste inte ta sig längre 😉

  Vh

  1. Visst är det så, vi är många som njuter i fulla drag nu – en uppsjö av motiv erbjuds aldeles utanför husknuten:-)
   Man kan bara tacka o ta emot för allt som bjuds.
   Tack för att du kikade in Matts:-)
   Mvh Anna

  1. Visst är våren det.. och du har väl kurser man kan gå med ?:-)
   Minns med värme hur jag gick på din kurs på Öland – fantastiska miljöer och kanonbra lärare:-)
   Tack för att du kikade in Gert, ha en fin dag!
   Mvh Anna

 6. Ansikten i roten är helt enastående, det är de övriga också, kan hända att ansiktena sticker ut och fångar mig tak vare att jag inte väntar mig den typen av bilder från dig Anna. Stunnishing \ Claes

  1. Ah men vad roligt att den föll dig i smaken:-) man bockar o bugar!!
   Underbara Surte säger jag bara!! Det stället bjuder alltid på juveler man bokstavligen snubblar över….haha.

   Mvh Anna

 7. Hei! I dag har jeg oppdaget en ny og spennende fotograf. Hun heter Anna Ulmestrand, og har bloggen full av flotte bilder :). Som for eksempel bildet med to ansikt i tre som jeg fant her. Gleder meg til å følge deg videre. Mvh Andreas (Studio Natura – min tildigere blogg står i linklisten din ser jeg).

  1. Men hej, vad roligt – då kikar vi på varandra nu alltså:-)
   Va?? Say what!!? Har jag missat uppdatera den? Helv…
   Inte bra, jag byter till den nyare självklart – tack för att du påpekade det, vill inte missa dina inspirerande bilder:-)
   Jag har ett par favoriter som jag kikar in till för att så fotografisk energi och de är ni som står på min sida:-)
   Tusen tack för kommentaren och grattis på er stora dag!!:-)
   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: