some young

_MG_5975_s

—–klicka på bilderna för att se dom större———-

Dessa bilder tog för ca en vecka sedan i in närmiljö men mycket har hänt i naturen sedan dess. Bokskogen står nu igenväxt med tjocka gröna kronor och låter inte längre mycket av solens strålar glida igenom dess sirliga fingrar. Ja nu är sannerligen en fantastisk tid på året en förändringens tid där det fullkomligt växer så det knakar! Jag klippte mitt gräs i förrgår – idag är det på tok för långt igen, på 2 dagar har det växt vad det brukar under en vecka!  Men det bär emot att ens skriva ner det, för vad är det för problem i det stora hela? Vilken lyx att äga irritationen över ett snabbväxande gräs egentligen.

Vilken lyx att överhuvudtagen ha en allemansrätt att utnyttja och en skog som fortfarande står orörd – vacker och stark, fri att vandra i tillsammans med rådjur, vargar, harar och älgar. En skog som får det bubbla inombords och som får mig vilja brista ut i vårskrik precis som Ronja Rövardotter. Och ehum, om jag skall vara ärlig gör jag det med när jag är ensam långt långt in i skogen. men schhhhh säg det inte till någon! En edens lustgård sannerligen….  vem vet hur länge till?

_MG_6656_s

_MG_6622_s

_MG_5988_s

_MG_6002_s

I min blogg har ajg för ovanlighetens skull inte enbart använt mig av macrot, utan ett helmanuellt samyang 14mm med bländare 2,8. Objektivet köptes främst för att kunna användas inomhus som filmobjektiv till sonens trum -/youtubevideor. Tack vare det manuuella var  priset billigt, och man får mycket för pengarna tycker jagl Samyangen är perfekt att använda inomhus i mörkret i små utrymmen och det fungerar utomhus med.

Mycket roligt men tack vare sitt fisheye-perspektiv kan man knappast servera för mycket av dess sort utan att snabbt bli illamående då hela världen blir utdragen. Men det är sannerligen speciellt och roligt att använda!

_MG_5952_s

_MG_5971_s

När världen är som jag brukar se den dyker elefantsnablar upp:

_MG_6787_s

Och en märklig gibbonapas ansikte ur en iris:

_MG_6846_s

_MG_6579_s

Den lilal damen satt leende i min rhododendron i väntanpå att blomma ut:

_MG_6590_s

_MG_6609_s

Well – bottoms up:

_MG_6723_s

Spirande små träd sedda från ovan:

_MG_6778_s

inte svårt att ha pippi på iris

_MG_6921-2_s

Hoppas ni får en skön avkopplande helg i era egna skogar:-)

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

29 reaktioner till “some young”

  1. Jo – kors i taket – haha. Men den utför sina primära syften och fungerar uteslutande för att spela in inomhus med:-)
   Jag erkänner mig för okunnig för att våga mig på annat *s*

   1. Men ud är vällan för rar du;-)
    Tack för att du gjorde en gammal kärring lite glader, nu så här nästan på den stora dager
    Den dag då mammor skall firas och papper viras runt allehanda nyanser av grått.
    Själv gillar jag det skönt gröna som påminner om att vintern äntligen gått bort

    Hurra hurra för alla de mammor alla en gång smärtsamt föddes av
    Nu slutar jag skalda för kvällen och stänger min dator av:-)

    Tack du goe Götebörgare för att du hälsade på, hoppas du den bästa söndag kommer få
    Med vänliga hälsningar till dig och de dina; från Anna Kristina

 1. Lite lagom med vidvinkel är coolt och effektfullt! Allra helst på maffiga träd som här. Jag har ett liggande i fotoväskan jag med, men har aldrig lyckats bli riktigt vän med det :0(

  1. Nej jga är väl inte någon användare av det heller, det är rill mest för sonens skull, men tänkte att man kunde ju åtminstone försöka någon gång ibland?:-)
   Det är ju fruktansvärt känsligt för hur man vinklar det och man blir ju lätt sjösjuk bara genom att kika genom linsen för att hitta bästa positionen *s*

 2. Härliga bilder Anna. Får en Känsla av att liksom sugas upp, upp i trädkronorna och bli viktlös 🙂

  1. Oj vad trevligt, nästan som det kan bli när man drömmer och lyfter uppåt..?
   Men som sagt, man kan lätt bli lite illamående tyckte jag – haha. Menett roligt objektiv är det jag tycker de flesta borde iaf prova på! Kanske då ett bättre som pratar med kameran;-)
   Ha en fin helg Carina och tack så mycket för dina fina kommentarer:-)
   Mvh Anna

   1. Absolut och tänk att sitta däruppe och spana… Sen är det lite kul att gissa vilken skog. Tror jag har en aning faktiskt.

    Ja ett vidvinkel att komplettera makrot med står högt på önskelistan här. Men först behöver jag skaffa en bra skärm så jag ser vad jag gör när jag editerar bilder.

   2. Ja det vore något, tänk att för en dag byta med en fågel? Så underbart det vore…
    Detlåger som du har en värre skärm än vad jag har? Tyvär är det ju så att det inte räcker med en bra kamera, man måste ha ett bra objek5iv och en bra dator som orkar arbeta och en bra kalibrearad skärm. Inte konstigt folk blir ruinerade 😉
    Min skärm är inget vidare heller, den har en annan färginställning än den betydligt bättre på jobbet och brukar därför passa på under luncherna att fixa mina högupplösta jpg där – sen kan man ju minska dom till webbstorlek hemma.
    men skärmar ÄR ju inte så dyra, frågan är vilken som är tillräckligt bra..? Jag själv (och ungarna) vill ju egentligen ha en mac hemma precis som på jobbet. Men då måste jag köpa till alla layoutprogrammen och dom är inte så billiga att köpa från grunden. Fast mac ÄR ju väldigt väldigt bra – vaddå partisk?;-)

   3. De skrattade åt min dators prestanda och sa den skärmen, en bärbar dator, kan aldrig göra några bilder rättvisa…

    Men datorn håller på att packa ihop. Mac? Varför är det så mycket bättre i mångas ögon? Tanken har snuddat men, men…

   4. Äsch datastollarna tycker nog INGET någonsin är bra nog;-)
    Ett säljargument du vet… men packar din dator ihop är det ju på tiden:-(
    Jag själv stortrivs med att mac är så arbetsvänlig!!! Man hittar enklare tycker jag, det är ett mer kreativt tänk i hur datorn är uppbyggd och den får ALDRIG några virus!
    MIn dator på jobbet är väl egentligen rätt ”gammal” med reklamvärldens mått mätt, men den är helt fantastisk och startar upp på inte många sekunder, jämfört med hemPC:n där det kan gå upp till 10 minuter innan allt är redo att användas!! Gah, man blir ju tokig… I mina ögon är PV som en trög traktor som ständigt har slut på bensin och mac är en fulltankad ferrari! *s*
    MEN, det är ju fruktansvärt orättvist att ens jämföra min hemdator med jobbets, det är ju inte bara 2 olika märken utan 2 helt olika kapaciteter. I sutändan spekar det nog ingen roll egentligen, så länge man har som sdu själv säger en bra skärm och rejält med minne i dumburken.. För photoshop och alla de andra adobeprogrammen fungerar ju oavsett utsida:-) Så alltså. bry dig inte om mig, jag tror att de flesta nya datorer är helt ok – så länge man inte köper den billigaste, det är sällan bra…
    Berätta gärna hur det går för dig med ditt beslut och om du hittar en dator som blev bra till slut:-)

 3. Spännande vinklar hos dig idag 🙂 Härligt med lite fotoäventyr.
  Gillar dina ”monster”, elefanter och andra mönster…
  Inspirerande att se världen genom dina bilder från ditt perspektiv.
  Njuter och ler 🙂
  Ha en fin dag
  Halina

  1. 🙂 Tja lite omväxling förnöjer ju?
   Kanske blir du själv inspirerad till att vända blicken på något annat sätt än det vanliga?:-)
   När jag fotograferade med samyangobjektivet skrämde jag nog slag på ett par bilar som svischade förbi. Platsen är inte gjort för att fotas vid direkt, då det ligger aldeles vid både en mindre väg och en större motorväg utan egentlig möjlighet att stanna. Jag fick parkera en bit ifrån och vandra tillbaka längs med vägen (inte motorvägen dock;-)).
   För hur irriterande är det inte när man kör bil och se den ena vackra platsen efter den andra när man vet att man inte kan stanna och fotografera där? Gah!!
   Denna gång tänkte jag göra slag i saken efter att i et tpar dagar trånades blikcat upp mot bokskogen.
   Det var för vackert för att låta bli att försöka helt enkelt.
   En fin dag till dig med goa Halina!! kram

 4. Åh, vilken fin serie på bilder att välkomna mig med när jag strax ska åka till gamla sverige:) Har alltid lite, ja ganska mycket resefeber så dessa bilder var som en smekning på mina resefeber känslor:) SÅ vackert och precis så vackert e de ju i Sweden. Och du lyckas alltid förmedla känslorna genom dina bilder samt fömedla di sma under jordi oxo:)
  Lite glädjenyheter, blev förärad med Merit Award med en portfolio i Black and White Magazine 2013. Fick med ett tvåsidigt uppslag i specialnumret för just portfolios, nr 98. Blev himla glad för det:)
  Kram Agneta.

  1. Men vad rlitg att du komer ”hem” igen!! När är det du besöker vårt land?
   Visst är gamla svedala för härligt, men allra bäst är det ju live – riket står redo och väntar på dig i sin vackra blomsterskrud!!
   Meeeeeeeen vad roligt!!!
   Grattis:-) Vad glad jag blir för din skull, men inte förvånad.. inte alls!
   Ett bevis på hur talangfull du är:)
   Kram

   1. Juni och halva juli så det ska bli så skönt att andas Sverigeluft med alla dess dofter:) Du e la för go…du bli inte förvånad, jag niger och bugar för de fina orden från dig. Jag själv blev förvånad för man skulle få reda på i april om man kom med men jag hörde inget förrän i maj men då blev jag ju glatt överraskad:)

    Varm kram Agneta.

 5. Börjar med att gratulera till det fina reportaget i tidningen Foto.
  Åh så läckert perspektiv med vidvinkeln! Och macrobilderna är lysande 🙂
  Du hittar alltid så roliga motiv mitt i rabatten 🙂
  / Lena

  1. Tack så mycket, hedrande att du sett det:-)
   Nog känns det lite ovant med vidvinkel, det måste sägas och det är nog inget jag tänker fortsätta regelbundet med….men att se saker ur nya vinklar och perspektiv ger nya idéer:-)

   Stort tack för att du hälsade på och för din fina kommentar Lena!
   Mvh Anna

  1. Halloj halloj!!
   Åh inte vet jag, men jag kanske gör det med glädje iaf? Som så många andra:-)
   Det ÄR ju kul att hitta guldkornen där ute med hjälp av makrokompassen.
   En fin helg får jag önska er båda i hettan
   Mvh Anna

 6. Det mesta verkar redan var sagt om denna ljuvligt prunkande bildkavalkad. Flikar väl in med att jag tycker det var trevlig att du har skaffat dig ett vidvinkel, man får ett helt annat perspektiv på världen genom det. Och vad kan väl vara bättre motiv än en vårgrön bokskog, mkt tjusigt fångat!
  Det gäller att hänga med nu när grönskan har fått upp fått upp hastigheten, väntan är stor innan vårvärmen kommer sedan händer allt med en rasande fart och man hinner inte riktigt med!
  Ha det gott där borta i väster och sedan fick jag läsa ett trevligt reportage om dig i Foto – stort grattis till det!!

  Mvh, Jörgen

  1. Tja, den har funnits i huset ett tag, men ytterst sällan lämnat insidan. Den är lite speciell då man får tänka lite själv iom att den är manuell i sin inställning, men det funkar förvånansvärt bra ändå.
   Tycker att det redan nu nästan känns som att vi nått kulmen ute i naturen:-( Visst önskar man att man kunde bromsa tiden och stanna upp ett litet tag? Men skräckblandad fasa inser man att snart går vi mot mörkare tider igen…
   Men äsch, ett glas kan vara halvfullt eller halvtomt och nu måste man ju kunna konsten att njuta till fullo och ta vara på de dagar som erbjuds:-)

   Ha det gott du med och tack för gratulationen, nu tar nästa nummer vid och tror du inte på sjutton att man står där igen – fast som domare då;-)

   Mvh Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: