Parts

_MG_8849_s

Jag vill uttrycka något klokt, smart och förnuftigt, men inte mycket av den varan dyker upp i mitt huvud ikväll.

Nej, jag känner mig rätt dränerad för tillfället. Glad och positiv konstigt nog, men på något sätt matt. Ungefär som om man utfört ett gammalt hederligt hantverk som plöjt åkern, bakat surdegsbröd eller mjölkat kossan… eller något.

Tillfredställd kanske är ordet – adderat med ett puh.  Jepp, thats me today!

Jag skrev i min förra blogg om hur mycket man har att vara tacksam för.  Och jag vill återigen poängtera att fotograferingens verkliga mening för mig egentligen innebär just tacksamhet; att bli påmind om dessa skatter vi omringas av, påminnelser som ideligen dyker upp tack vare ”fotoradarn”.

Vackra små ting – många gånger existerande mitt i det till synes fula. Kanske reagerar man extra mycket när skönheten dyker upp mitt bland något ”fult”, just för att det är så oförutsägbart? Kanske är man bara extra tacksam för att se sina egna förutbestämda åsikter om fult eller fint i ett annat ljus, att allt inte är så förbannat svart eller vitt och att man förhoppningsvis lär sig ett eller annat genom denna insikt.

Kanske suktade man just då extra mycket efter harmoni och balans, en ordning mitt bland kaoset och finner det som skönhet.

Harmoni ÄR vackert.

Disharmoni med, om det ses på rätt sätt. Ett steg för nära eller för långt ifrån kan ta kål på all magi.

Men om det är något jag vill bära med mig och använda den dagen olyckan eller livet sätter käpar i hjulet för en kropps rörelser, så är det förmågan att glädjas över dessa små mirakel vi omges av.

För är det inte fantastiskt att en så stor klumpeduns till spindel kan sitta utan problem på en skör fröställning som denna?

Att den håller…

_MG_9669_s

Att se universum rakt ner i diket efter regnet:

_MG_9631_s

Little shop of horror inlindad i vita mjuka moln – ”feed me”:

_MG_9692_s

Tjockkorven på en stång:

_MG_9827_s

Den regnskyddade mannen:

_MG_9424_s

_MG_9427_s

Kromosomer i en fröställning, eller speglingar av varandra:

_MG_9647_s

_MG_9701_s

När jag var liten läste jag mycket ur en srerie barnböcker som hette ”min skattkammare”. Jag älskade dessa tjocka böcker med sina kreativa illustrationer och häpnadsväckande äventyr. Jag minns särskilt en berättelse om mannen som skulle fånga en sol med ett nät och lite så kanske man får tanken av dessa blommor som jag hittade på Ica. De var inlindade i nät för att garantera en lång blomning.

_MG_9731_s

_MG_9783_s

_MG_9737_s

_MG_9781_s

Och att fotografera är ju som en enda evig bok med skattkammare.

Sprängfylld med figurer, men till för att skrivas av oss som lever här och nu.

Kanske handlar nästa saga om den fundersamme mannen nedan inlindad i en morgonrock och med ett ljust spöke i bakgrunden:-)

_MG_9860_s

Författare: Anna Ulmestrand

Fotograf med förkärlek till att kombinera ord med bild. I min blogg visar jag mer av mitt liv, mina tankar och tillrättavisanden till mig själv. En offentligt monolog, där jag om jag har tur.. kan få det till dialog med andra.

12 reaktioner till “Parts”

 1. Anna! Du är bäst av alla jag känner till på bilder i det lilla…
  Inte bara underbara kompositioner utan även rena, klara och tydliga bilder.
  Så var det sagt 😉

  / C

  1. Äsch inte är jag väl det…..*rodnar*
   Kanske är man jävligt envis på att enbart sysselsätta sig med makrofotografering dock;-)
   Men stort tack för fantastiskt fina rader:-)
   De bär jag med mig inombords!!
   /Annapanna

 2. Hei Anna! Jeg har fulgt litt med p bildene dine en stund. De er s fine! Jeg har latt meg inspirere og tenkte det var gy for deg hre 🙂 Du kan se noen av bildene mine her: http://karianneschandy.blogspot.no/

  Takk for inspirerende bilder som dukker ned i det sm. Fargene er alltid fortryllende! Ha en god uke!

  mvh Karianne Schandy

  1. Hej Karianne!
   Vad roligt att du lyckats hitta min lilla vrå på nätet, vi är många som slås om utrymmet och att lyckas snubbla över varandra är ju fantastiskt! Väldigt härliga bilder du tog måste jag säga – älskade din senaste speglningsbild i vattnet – sådant är häftigt!! En inspirerande sida jag gärna återkommer till, tack!!:-)
   Tack för besöket och jag får passa på att önska dig en fin helg:-)
   Mvh Anna

 3. Njuter som alltid av dina små livgivande varelser:) Underbara färger och kompositioner. Din lilla kromosom trodde jag var en hare som sprang, uppifrån sett:) Den bilden gillade jag extra mycket:) Så vackert med det skarpa mot det mjuka suddiga. Hoppas du har det bra.
  Kram Agneta.

  1. Hej min vän. Long time no se..
   Jösses vad livet rört om sig i livet nu. Har inte hunnit tänka ett steg fram än vad som är i nuet och har nog aldrig längtat så efter en natts sömns som idag.
   Men allt kommer lugna sig nu framöver och det känns ju bra iaf:-) Vad roligt att din fantasi sätt igång! Underbart att få ta del av harar och annat som stammar från den lillaste lilla:-) Tack! Kramar tillbaka

 4. Här har Claes ovan, väldigt rätt! TOKBRA är du…inget snack om saken!! Finns ingen som kan slå dig på fingrarna där *visslar* (fick en GES-låt på hjärnan helt plötsligt!)

  GRATTIS fina Anna! Inte nog med att du är fantastisk och bäst du fyller också år och jag önskar dig en ljuvligt underbar födelsedag med bara härligheter och tårta och paket!

  KRAM!

  1. Men hej Anneli:-)
   Joohohoooooooodå, fingrarna kan både slås och slås av av både den ana och den andra, men varför skall man göra det, det är ju synd…
   Alla kan ju få finans och njuta av naturen på sina egna vis:-)
   Bra eller dåligt kan väl knappast mätas när det gäller foto, det är ju högst personligt hur tycke och smak är?
   Ibland kan en bild vinna någon tävling för att inte bli intagen i en pool på ett annat stället. Allt beror på vem som betraktar och hur dens åsikt är ju.. Jaja nog om det:-)
   Tack så jättemycket för födelsedagshälsningen! Förlåt mig för att jag svarat så sent, men livet har dragit i mig lite hårt de senaste dagarna.
   Kram

 5. TJa…inte tänker jag vara motvalls käring och säga emot något av ovanstående inlägg. TOKBÄST är ett nytt och fint adjektiv (?) passar väldigt bra in i sammanhanget! GRATTIS i efterskott på dig Anna, hoppas du hade en ljuvlig dag ❤

  1. Hej Inbger. Jag hade en bra dag, det måste sägas. Jag var frisk och solen började skina på eftermiddagen – inte kan man klaga då?:-)
   Saknade min äldste son dock som under veckorna bor borta – snyft… men han kommer hem imorgon igen:-)
   Bäst? Nja… Man gör ju alltid sitt bästa, men nog kan alltid allt bli bättre ändå?:-)
   Har blivit lyrik över det analoga makroobjektiv som används till t ex denna bild:
   http://1x.com/photo/208675/playlist:12274
   Cirklarna i bakgrunden är ju helt fantastiska.
   De är tydligen ett ”fel” som uppstod på sådana analoga objektiv informerade dom mig om på Scandinavianphoto…. men visst hade det varit roligt att testa ett sådant? Jag tror inte det är ens möjligt på en canon dock, tror det är pentax om gäller…:-(
   Tack så mycket för din hälsning och hoppas du får en bra dag kanske med lite ny inspiration?:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: